Přejít na obsah

Nove Seamastery

p.f.

Doporučené příspěvky

Tak se hlasim do klubu. Po deseti letech s Timex Expedition (coz jak mimochodem koukam je entry model pro nemalo zdejsich clenu) jsem si rekl, ze je cas na zmenu. Uz dlouhou dobu se mi libily Seamastry, takze kdyz jsem po necelych dvou mesicich hledani a procitani chronomag-fora dostal na e-bay nabidku na slusny bondovky za 500 liber, vzal jsem to. Jsou sice starsiho data, ale pred prodejem byly prelesteny s vymenou baterie (ano, jsou to quartzy) a tesneni. Foto prilozeno. Musim rict, ze rozdil ve srovnani s Timexem je neskutecnej. Cloveka to zarazi na prvni dotek (a pohled). Chudaci Timexy, u kterych se po tech letech noseni pomalu ale jiste zacalo rozpoustet pouzdro, oproti Omegam pusobi dojmem chrastitka z poute. Bondovky poznate vsichni poslepu, takze nebudu zdrzovat jejich popisem. Je ovsem sranda, jak se z cloveka pomalu ale jiste stava chronomagor. Tesil jsem se z nich den a pak prisly pochybnosti, ze jsem nevzal automat. A navic - mam hubeny zapesti (15.5 cm, lovecak) takze jsem volil mid size model. Kdyz je ted vidim na ruce, mam dojem, ze jsou nejaky maly, skoro jako zenskej model. V tydnu zajedu k Dusakovi zkusit full-size. Krom toho jak jsem tady na foru zjistil, svycarsky hodinky nejsou jenom Omega, Rolex a Swatch. Posledni dobou cim dal tim vic koukam na IWC. Jestli me neumravni moje holka, bude to stat hodne penez ;-)

Jinak me dostaly posledni temata z Omega vlakna, kde se resily fake Omegy. Koukal jsem na sinowatches.com a na nektery Seamastery ty zmije uz i vyrejvaji vyrobni cislo. Poznat takovy fejky jen podle fotek, to uz snad ani nejde... to je untergang.

post-15063-086505600 1298209057.jpg

post-15063-058151900 1298209064.jpg

post-15063-039529700 1298209109.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky. Proti quartzu taky nic nemam. Ale - v automatu je prece jenom schovana pile a um vic nez v elektronice.

Jinak - jak dlouho vydrzi superluminova? Predchozi luminiscencni natery degradovaly, ale o vadnuti superluminovy jsem toho tady moc nenasel. Na foru tady dost lidi pise, ze jim Seamastry sviti celou noc...

Odkaz ke komentáři

Hodinky su znacne nakazlive, takze pozor! Hlavne sa neplas, momentalne sa ukludni, chod si maximalne skusit full size ale aspon si ich par mesiacov uzi. Kriticke obdobie prvych dni pochybnosti a spekulacii prekonas a potom z nich budes mat radost. Blahozelam aj ja !!

Upraveno uživatelem xoslic
Odkaz ke komentáři

Připojuji se ke gratulaci, užívej si je! Podobné období nadšení zažívám i já, v pondělí mi dorazily Bondovky z eBay (zatím jsem je předal na přeleštění k Dušákovi). Já koupil tedy full size (zápěstí 17,5), ale první quartzky a měl jsem první pocit, že mechanika by byl lepší výběr. Dnes však vidím výhodu alespoň jedněch quartzů doma, když dáš jedny bokem (nebo do opravy), nemusíš při ranním shonu do rachoty ztrácet minuty přenastavovaním času automatů, které ležely ve sbírce... :smile_anim: Takže quartz volba ok, velikost je hodně o tvém pocitu. Ale volba Bondů určitě bingo!

Odkaz ke komentáři

Ha ha ... ha. ;-)

Zacinam si na ty midsize pomalu zvykat. Byl jsem v Arkadach zkusit full-size a nepresvedcilo me to. Jsou prece jenom o dost vetsi. Ony ty Timex Expedition co jsem mel doposud maji taky pouzdro v prumeru 36 mm, ale nemaji otocnou lunetu a maji jinar reseny uchyceni tahu, takze cifernik maji vetsi a tim padem vypadaji vesi. I kdyz uvidime, kdyby na ebay byla nejaka fajn nabidka na automaty ve full size, asi se stejnak neudrzim.

Kazdpopadne - jak to mate s tou superluminovou? Me to svidi pres den a vecer pekne, ale treba tak ve dve ve tri v noci uz nesviti skoro vubec. Na foru watchuseek nekdo psal, ze by teoreticky mela vydrzet skoro naporad...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...