Přejít na obsah

Alpina

funf5

Doporučené příspěvky

Věděl jsem, že se tento kousek kdysi vyskytoval mezi hračkami, které jsme měli s bráchou doma. Jsem momentálně u rodičů a na dotaz je taťka našel v garáži. Jediné co o nich vím, že byly původně v nějakém předválečném autě, ale nikdo už neví v jakém. U dědy sloužily, jako pokojové zasazené do dřevěného rámečku, po stržení péra je děda chtěl vyhodit. Taťka ale zasáhl, péro zkrátil, takže osmidenní už nejsou, ale neskončily v popelnici. Průměr lunety 9,5 cm, ciferníku 8,5 cm, okénko ukazovalo rezervu chodu, osmý den šlo ze zelené na červenou. Natahování lunetou, nastavení času po jejím povytažení. Krásně modřené ručky, sklo bohužel naprasklé a trochu oštípané, ale od včerejšího večera jsou cca + 30 sekund, což mě překvapilo. Dám se do výroby nějakého pěkného rámečku a budou zase sloužit.

Nevíte o tomto typu něco víc? Díky...

post-3780-054479700 1298302199.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem pokračoval v hledání informací o těchto hodinách, dnes jsem zkusil jít na dotaz s němčinou, když angličtina neuspěla a výsledek se dostavil :thumbsup_anim: Hodiny patrně nejsou auto, ale nástěnné, aspoň podle tohoto odkazu. Stále uvítám případné další informace.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník tolja

Pěkná věcička, a ve výborném stavu. Podle mě to jsou opravdu palubní hodiny z nějakého samohybu. Jestli ti můžu radit, tak je dej hodináři na výměnu pera, ať jsou zase osmidenní, a to sklo udělá taky. Ta věc na zeď je podle mě nesmysl - už vidím, jak je někdo na zdi natahuje lunetou, a ta cena je taky dost mimo. Zabudoval bych je do nějaké pěkné dřevěné kapličky, anebo do kamenného stojánku, a máš krásné osmidenní stolní hodiny.

Odkaz ke komentáři

Pěkná věcička, a ve výborném stavu. Podle mě to jsou opravdu palubní hodiny z nějakého samohybu. Jestli ti můžu radit, tak je dej hodináři na výměnu pera, ať jsou zase osmidenní, a to sklo udělá taky. Ta věc na zeď je podle mě nesmysl - už vidím, jak je někdo na zdi natahuje lunetou, a ta cena je taky dost mimo. Zabudoval bych je do nějaké pěkné dřevěné kapličky, anebo do kamenného stojánku, a máš krásné osmidenní stolní hodiny.

Taky se porad spis klanim k variante palubnich hodin. I s tim kratsim perem je natahnuti na ukrouceni ruky :) a na stene by to bylo jeste horsi, navic jejich velikost. Vymena pera je fajn napad, jak zjistim jeho puvodni delku? Cenu neresim, moc toho po dedovi nemam, takze stojanek bude to spravne reseni.
Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...
  • po 4 týdnech...

Ty brdo. Hodinky pro Onisana:-) Uz se nekdo zeptejte, co je ten bazmek pod indexem 12. Prijde mi to jako ukazatel cehosi, ale kdyz to majitel nezminuje..

odtamtud přece leze kukačka

-rezerva - zmíněno hned v úvodu

Upraveno uživatelem aama
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...