Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Po 10 letech mi odešlo těsnění pod lunetou, tak jsem jeho zbytky vyndal a šel do jediného hodinářství u nás ve 40000 městě, kde jsem se domníval, že by mi mohli pomoci. Těsnění bylo kruhové průměru 30mm a tloušťky 0.3mm.

Sobota 5.3.2011

9:10 AM Příchod do hodinářství

Já: "Dobrý den"

Paní za pultem: "Dobrý den, co potřebujete"

Já: vytahuju zbytek těsnění a ukazuju. "Potřeboval bych takovýhle těsnění pod lunetu průměru 30mm"

Paní: "Cože potřebujete, já vám nerozumím"

Já: Vytahuju rukáv na zápěstí, sundavám hodinky a paní ukazuju otáčejíc lunetou: "Potřeboval bych těsnění pod tuhle lunetu"

Paní: "Aha vy tomuhle říkáte luneta", pohrdavě se usmívajíc, "to není luneta, luneta má něco společného s měsícem". "musel by jste zde hodinky nechat"

Já: Nasazuji hodinky a odcházím. Za zády slyším, jak se zase směje.

9:12 AM Odchod z obchodu a přečtení nápisu nad dveřmi, kde bylo napsáno HODINÁŘSTVÍ, takže jsem se nespletl.

Neví zde někdo o českém obchodě na netu, kde by mi pomohli a těsnění poslali? Hodinky nechci nikam posílat, práci zvládnu bez problému sám. Pakliže takový obchod neexistuje, poradím si s gumičkou z gumy od tepláků. :smile_anim:

Odesláno

Myslíš obchodní dům Olympia? :crying_anim02: Nejbližší je 60km, ale občas se tam dostanu. Ale o tobě jsem slyšel, že jsi profík na hodinky. Nemáš jedno těsnění v přebytcích, rád zaplatím.

Odesláno

Díky moc, věděl jsem, že mi pomůžeš, kouknu na to a uvidím, jestli tam něco najdu. Jinak tomu asi nikdo nebude věřit, ale opravdu jsem vzal jednu gumičku z takové ty gumy co se dává do tepláků a odřízl potřebný kousek. Pak jsem uvažoval, jak oba konce spojím. Guma svařit nad plamenem nešla, tak mě napadlo konce spojit jak za mlada na praku. Gumičku jsem natáhl a omotal nití. Pak jsem tento bastl dal do drážky okolo sklíčka a zaklapl lunetu. Světe div se luneta neklochtá a otáčí se. Ale přeci jen to jde trochu ztuha asi jak je ta gumička měkčí a jde otáčet trochu ztuha. Taky tam asi dělá neplechu ta nit, ale zatím to jde. Možná až se gumička někde skřípne asi se přeřeže nebo praskne. Než něco seženu bude luneta na nule. Jsou to moje deset let staré hodinky, které se mnou mnoho prožily, nejsou to žádné extrovky a dovážely se do východního bloku, aby majitelé měli dobrej pocit, že mají hodinky ze Švajcu. Jinak minerální sklíčko a quartz, ale chtěl bych si je zachovat na vzpomínání na zlaté časy, kdy ještě DPH nebylo 20%. :crying_anim:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...