Dr.Watson Odesláno 30. března 2011 Nahlásit Odesláno 30. března 2011 Po korespondenci s obchodníkem ze Smirs mám pocit, že s Čistopolskou se zase (stále?) něco děje, neobnovují dodávky, Jevgenij netuší, jaký je stav, v podstatě doprodávají (u většiny doprodali) zásoby. Nemáte někdo aktuální info?
H.Chase Odesláno 1. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2011 Po korespondenci s obchodníkem ze Smirs mám pocit, že s Čistopolskou se zase (stále?) něco děje, neobnovují dodávky, Jevgenij netuší, jaký je stav, v podstatě doprodávají (u většiny doprodali) zásoby. Nemáte někdo aktuální info? SICE NETUŠÍM ALE TAKÉ MĚ TO ZAJÍMÁ - JÁ JEN ABY SI NĚKDO NEMYSLEL ŽE JSI TU SÁM KDO TÁPE. S pozdravem H.Chase
mejsi Odesláno 4. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2011 (upraveno) Můj zájem o Amfibie na oficiálních stránkách http://www.vostok-in...ex.php?lang=eng byl několikrát po odeslání poptávky odmítnut: > Order:< 1) Amphibia 2416B \ 420365 \63 ???. \ 1 ??. \ = 63 . >sorry - out of stock< Regards, mailto:dima@vostok-inc.com Tedy něco pravdy na "zavírání krámu" asi bude...Škoda Upraveno 4. dubna 2011 uživatelem mejsi
Dr.Watson Odesláno 4. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 4. dubna 2011 Díky za snahu. Večer se zkusím prolouskat Wachtuseekem, snad něco najdu a dám vědět. Každopádně v lednu se zdálo být vše v pořádku, prodejcům slibovali doplnění zboží max. do tří týdnů. No, něco asi nevyšlo a je to škoda. Jejich kalibry byly levné, jednoduché a podle toho, co začali dělat (nové Komandirskije, Amfibije a vlastně celá "nová" kolekce) mi přišlo velmi vydařené v oblasti low endu.
pato31681 Odesláno 4. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2011 Zapocul som ze ofiko obchodom je vraj teraz meranom.com, ale neviem. Vostok Europe je spolocny s Cistopolskym Vostokom, mozno by odpoved vedeli dat prave vo Vostok Europe.
little_w Odesláno 4. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2011 Zapocul som ze ofiko obchodom je vraj teraz meranom.com, ale neviem. Vostok Europe je spolocny s Cistopolskym Vostokom, mozno by odpoved vedeli dat prave vo Vostok Europe. litevskej VE nema s Cistopoli spolecnyho nic, IMHO. jsou to obch. partneri. Cistopol vyrabi, litevci odebiraji strojky a delaji vlastni design cifru a pouzder, do kterych to montuji. tak to alespon doted bylo.
pato31681 Odesláno 4. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2011 Mozne to je, vychadzal som z rozhovoru s Igorom Zubovskym, generalnym riaditelom Vostok-Europe v casopise Hodinky a sperky c.1/2011, citujem : Vostok-Europe je spolocny podnik s hodinarskou firmou v Cistopoli, ktora stale patri medzi najvacsich vyrobcov sveta. Celkom nam ale komponenty, puzdra, remienky dodava 10 firiem sveta.
little_w Odesláno 4. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2011 Mozne to je, vychadzal som z rozhovoru s Igorom Zubovskym, generalnym riaditelom Vostok-Europe v casopise Hodinky a sperky c.1/2011, citujem : Vostok-Europe je spolocny podnik s hodinarskou firmou v Cistopoli, ktora stale patri medzi najvacsich vyrobcov sveta. Celkom nam ale komponenty, puzdra, remienky dodava 10 firiem sveta. to bych zaradil bok po boku k pi-arovym blabolum MPM o historii znacky Prim, ke ktere (k te historii) se hlasi, ale se kterou maji spolecneho jen velice malo. ale treba se pletu
pato31681 Odesláno 4. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2011 to bych zaradil bok po boku k pi-arovym blabolum MPM o historii znacky Prim, ke ktere (k te historii) se hlasi, ale se kterou maji spolecneho jen velice malo. ale treba se pletu Aspon sa narozdiel od MPM snazia zivit hodinarinou V kazdom pripade by bola skoda keby cistopolsky Vostok zanikol, este od nich nemam ziadne hodinky
Dr.Watson Odesláno 4. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 4. dubna 2011 Je to tak, jak napsal little_w, před vánocemi jsem o Vostoku zhltal vše, co jsem na netu našel, mne fascinoval příběh Amfibií, geniálnost konstruktérů v tehdejší době, která prakticky přetrvala do nedávné doby. Nechal bych stranou, že prapůvodní vzor kalibru není původní. Vostok Europe je něco naprosto odlišného. Nevím, jestli je Meranom ofiko prodejce fabriky, podle mých informací pouze má (měl?) možnost sehnat cokoliv z vostocké továrny, nadávám si, že jsem vytoužené nové Komandirskije s mimostřednou vteřinovkou nevzal od něj. Jak je na tom teď to nevím. Spíš mi přijde, že kolem loňských Vánoc byl (zřejmě) poslední záchvěv zachránit Čistopolskou tvárnu v původní podobě, tedy se zbytkem strojů, lidí a s tradicí. Ale naděje umírá poslední... BTW, Eugenij ze Smirse mi právě udělal velkou radost. Až se divím, že mu hodinky za pár korun, ehm, rublodolarů, a zákazník co jem dal za půl roku utržit s bídou 5k korun, stojí za ochotu. Podruhé u mne stoupl jako obchodník i jako fanda do hodinek. Nicméně po výše zmíněných černočerných komandirskich budu brečet dokud je neseženu (zase to tak neprožívám-ony si mne jedno najdou)... A tak s klasickou vystředěnou vteřinovkou jsou taky hezký. Amfibije jsem z ruky nesundal (ehm, jako že jiné hodinky nenose) od vánoc. Napsal bych recenzi, ale zabili byste mne za tah, který jsem na ně dal A to bych nerad...
mejsi Odesláno 6. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2011 Recenzi určitě napiš. Mám Amfibie doma ve skříni a čekají až budu mít narozeniny . Alespoň si čekání zkrátím čtením.
juradeus Odesláno 12. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2011 Myslim, ze s tovarnou je vsetko v poriadku, zrejme len nestihaju mozno vyrabat, resp.chrlia v mensich mnozstvach. Mam troje amphibie (1x neptun), ktore som nedavno kupoval. Jedny boli vyrobene rovno na vianoce 24.12 2010 a neptunky co mi prisli minuly tyzden v january 2011, tak by som povedal ze vyrabaju nadalej. Jedny amphibie, co som strasne chcel neboli pol roka v ponuke, vsade vypredane..no a zrovna u zenitara na ebayi sa objavili pred dvoma tyzdnami a ma uz aj ine modely, co boli dlho vypredane. Kua, asik ich budem musiet kupit.Inak prve amph co mam, davali prvy tyzden cca +45s/den..nic som s nimi nerobil a same po mesiaci presli na rezim +10s/den. Mozno su uz aj presnejsie, nemieram to, je mi to tak trosku jedno, z casu nacas nastavim cas a hotovo Ked prisli Neptuny, bol som najskor velmi sklamany..po vybaleni nesli. zahrkam nesli. natiahnem nesli..tukam po nich a stale nesli. po polhodky zmiereny s tym, ze su v kybli si ich dam na ruku, ze ako aspon na ruke vyzeraju..a zrazu sa rozbehli a idu a idu a idu..Ja som nakupoval zo solod.com, smirs.com a russian-watches.info(tu pozor, ci ma hodinky skladom sa najskor treba spytat az potom kupovat, vyhoda, ze posiela z finska a tak ziadne dph/clo).
gratianus Odesláno 13. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2011 Tiež mám záujem o jedny Vostoky, dakde ale žiaľ už si nespomenie kde, som asi pred dvoma mesiacmi čítal, že firma stále funguje a zákazok ma dosť. Na ebay je teraz aj jeden obchod - kolega ho tu spomenul Zenitar, majú tých hodiniek Vostok viacej na sklade, pôvodom že z Ruska - teda neviem či aj odtiaľ neposielajú. Vie mi niekto povedať názor na tento obchod? Ebay som zatiaľ skúšal len raz, ale to bol nemecký obchod, ak to pošlú z Ruska asi riskujem clo, alebo sa mýlim?
pato31681 Odesláno 13. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2011 (upraveno) Vlastnu skusenost s nim nemam ale zenitar je bez problemov, prejdi si vlakno o Amfibiach, myslim ze tam od Vostoku niekto chcel cifernik, a po spomenuti ze hodinky kupil u zenitara mu ho bez problemov poslali. Edit:Mysalim ze clo sa platilo predtym az nad 400 dolarov, ale zaciatkom roka boli nejake zmeny, je tu o tom aj vlakno, len neviem ako sa vola. Skus dat do vyhladavania clo. Upraveno 13. dubna 2011 uživatelem pato31681
little_w Odesláno 13. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2011 Vlastnu skusenost s nim nemam ale zenitar je bez problemov, prejdi si vlakno o Amfibiach, myslim ze tam od Vostoku niekto chcel cifernik, a po spomenuti ze hodinky kupil u zenitara mu ho bez problemov poslali. to jsem byl ja
Dr.Watson Odesláno 13. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 13. dubna 2011 Myslim, ze s tovarnou je vsetko v poriadku, zrejme len nestihaju mozno vyrabat, resp.chrlia v mensich mnozstvach. Mam troje amphibie (1x neptun), ktore som nedavno kupoval. Jedny boli vyrobene rovno na vianoce 24.12 2010 a neptunky co mi prisli minuly tyzden v january 2011, tak by som povedal ze vyrabaju nadalej. Jedny amphibie, co som strasne chcel neboli pol roka v ponuke, vsade vypredane..no a zrovna u zenitara na ebayi sa objavili pred dvoma tyzdnami a ma uz aj ine modely, co boli dlho vypredane. Kua, asik ich budem musiet kupit. Inak prve amph co mam, davali prvy tyzden cca +45s/den..nic som s nimi nerobil a same po mesiaci presli na rezim +10s/den. Mozno su uz aj presnejsie, nemieram to, je mi to tak trosku jedno, z casu nacas nastavim cas a hotovo Ked prisli Neptuny, bol som najskor velmi sklamany..po vybaleni nesli. zahrkam nesli. natiahnem nesli..tukam po nich a stale nesli. po polhodky zmiereny s tym, ze su v kybli si ich dam na ruku, ze ako aspon na ruke vyzeraju..a zrazu sa rozbehli a idu a idu a idu..Ja som nakupoval zo solod.com, smirs.com a russian-watches.info(tu pozor, ci ma hodinky skladom sa najskor treba spytat az potom kupovat, vyhoda, ze posiela z finska a tak ziadne dph/clo). Zenitar ma dobre reference všude. Jen, tuším, přikládá fakturu, což některým občas vadilo při clu. Mně přišly Nové Komandirské ze Smirs.com v pondělí, jak jsme byl naštván, že nebyly ty s decentralizovanou vteřinovkou, tak mne nadchly. Jak bude čas, dám někam pár fotek. Vyrobeny byly loni v listopadu. No, jestli Čistopol nestíhá, možná je větší zájem o klasiku, tedy Amfibije. Já chci ještě doplnit ty Nové Komandirské šedou verzí a mám pocit, že je dělají i v titanu. S tím světlým cifrem se mi nelíbí, v noci to svítí jak reflektor. Jednoho je mi líto a to, že už u nových nebude asi nikdy vypouklé sklíčko a chybí azbuka, ta dělala Vostoky Vostoky také. Mně se to moc líbí. Hodně by mne naštvalo, pokud by Čistopol krachnul. Vostok Europe sice má od nich kalibry, hezké hoďky také ale mně přijdou moc "lesklé", velké, tak nějak pouťové ale to je subjektivní dojem bo každý rád něco jiného. Zkusím kontaktovat Meranoma, ten by měl mít jak informace tak asi nejkompletnější sortiment. Na Watchuseeku jsem moc infa nenašel, což je na druhou stranu dobře. Ale jak píši, mně sedly jak regio glutealis na hrnec, takže ostatní budou jen a jen lepší... Ještě dodatek-clo jsem neplatil ani nic jiného. cena byla 187 amerických podle ceníku, Medveděv mi dal krutou slevu za čekání, takže méně ale to asi nehraje roli.
Dr.Watson Odesláno 14. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 14. dubna 2011 Ještě přidám link na Meranom-a, je asi o 10 pct dražší jak Smirs ale na Watchuseeku má výborné renomé, je rychlý, spolehlivý.
Dr.Watson Odesláno 29. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 29. dubna 2011 Neklamavá reklama Nevím, zda jste viděli tu reklamu Čistopolu na Amfibije jak designérovi spadnou do louže pak následuje náhled do výroby Amfibijí (na Youtube to bude), se pode mnou dneskaj utrhl drn na vršku asi desetimetrové prudké stráně, hole jsem vohnul, brejle naštěstí vodlítly do trávy a přežily a jak jsem tak vesele ohýbal hole zapoutkované na rukou, chytlo to hoďky (Komandirskije, K-34) asi že jsem spořivý hoch a dal na ně nějakej plastovej no name pásek, odlítlo to rovnou do potůčku. No po radosti, že jsem si nic nezlomil, oplakání a narovnání holí, hledaje brejle bo brejle se bez brejlí blbě hledají, zvláště jste-li obdařeni šesti dioptriemi do mínusu... Ale vše dobré, akorát pásek se roztrhl, hoďky jsou fakt vodotěsný a vydržely. Uvidím co to udělalo s přesností. Akorát mám pěkně naražený rameno, prdelovou část zadečku taky, oděrky ani moc ne bo tráva je zelená je tráva. Je vidět, že nejsem vyroben v Čistopolské bo by mi nebylo nic Asi začnu chodit s vochrankou nebo převlečen za Michelínka...
juradeus Odesláno 29. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 29. dubna 2011 No po radosti, že jsem si nic nezlomil, oplakání a narovnání holí, hledaje brejle bo brejle se bez brejlí blbě hledají, zvláště jste-li obdařeni šesti dioptriemi do mínusu... Ale vše dobré, akorát pásek se roztrhl, hoďky jsou fakt vodotěsný a vydržely. Uvidím co to udělalo s přesností. Akorát mám pěkně naražený rameno, prdelovou část zadečku taky, oděrky ani moc ne bo tráva je zelená je tráva. Je vidět, že nejsem vyroben v Čistopolské bo by mi nebylo nic Ja som dnes padol do pivnice volnym padom (staviame dom). Lakte na rukach do krvy, na zadku ledva sedim. Na ruke boli amphiny a na rozdiel odo mna su bez ujmy. Meranom: pred dvoma tyzdnami som objednal dalsie amfy do zbierky. Mali status In Stock. Po tyzdni odpisali, ze hodiniek nieto a dali na vyber, vybrat si ine, vratia peniaze, alebo skusia ich zohnat u svojich partnerov. Tak ich teraz skusaju zohnat u partnerov. Mal som zobrat asik radsej refund, zenitar ich ma na ebayi.
gratianus Odesláno 30. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 30. dubna 2011 Pred krátkym časom som tu položil otázku ohľadom predajcu na ebay. A predvčerom mi došli "Amfibije". Trošičku opíšem skúsenosti a pochválim sa s týmto pekným kúskom. Takže objednané cez predajcu "zenitar" na ebay.com. Celková cena 53?. Dal som na rady a v snahe vyhnúť sa clu a DPH som balík nasmeroval do Maďarska, kde nemajú takých iniciatívnych colníkov. Možno by sa nestalo nič ani tu, lebo v balíku nebola priložená faktúra a ani žiadna iná zmienka o cene. Balíček, teda skôr obálka, dorazil po 5 dňoch doporučene a bez poškodenia, hodnky ukazovali správny čas (?!). Podľa návodu boli hodinky vyrobené presne pred rokom. Istú chvíľu som maturoval nad nastavovaním času (nesedel dátum), v živote by ma nenapadlo odskrutkovať korunku :-). Krabička zabalená v bublinkovej obálke, okolo krabičky hádam z PVC bol 1/2 metra bublinkovej fólie a kúsoček aj na samotných hodinkách. Na sklíčku fólia (ešte je aj na obrázku). Čítal som na tomto fóre, že malo ísť o dosť nepodarený... Bol teda na strašne veľkú ruku a zabalený v takej nechutnej fólii. Po návšteve hodinárstva mi predavačka odvetila na moju požiadavku na vodeodolný remienok, že majú WR kožený (25 -45 ?), kde mi nesedeli farby a kaučukový (35 - 45?). Hodinky samotné stáli len niečo vyše 40?, tak som si dal odklad... Cestou domov som sa zastavil v takej klasickej oprave šperkov, kde mi jeden pán ochotne remienok prerobil (odobral články) za 3?. Po druhom dni nosenia môžem povedať, že až taký príšerný nie je, azda len ťažký. Vodeodolnosť som vyskúšal zatiaľ pokusne v pohári - bez problémov. Čo dodať? Hodinky nositeľné, pekné, trošku ťažšie. Neuveriteľné, ale dosť rýchlo som si ich obľúbil. Čo sa týka presnosti, sledujem to a naháňajú 15 sekúnd za deň. Druhé ruské (Poljot) naháňajú tiež. Žeby "sovietske hodinky sú najrýchlejšie na svete?" :-).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se