dalilamc Odesláno 30. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2011 ....Ahoj všichni staromilci,hezky Vás prosím o identifikaci a určení stáří.... Při jedné služební cestě do Ostravy jsem se jako vždy zastavil na cigárko u kamaráda poblíž Mohelnice. A on,že když jsem blázen do hodinek-něco donese. Že prý po dědovi,který docela dost cestoval. Značka snad Herma?? . Jsou normálně v chodu,chrono maká a nuluje perfektně. Průměr cca 40mm materiál pouzdra asi zlato (mezi nožkami na dvanáctce puncy vyražené poměrně hluboko do masa). Sklíčko asi akryl a je prasklé. Prý nemají původní dýnko,to správné bylo údajně zlaté po obvodu a nerez uprostřed. Ciferník je ve velmi hezkém stavu,asi smalt a číslice jsou plastické,ale nelepené,nýbrž vytlačené zespodu. Nejsem až takový fanda vintážních kousků,ale tento mne skutečně zaujal. Snad relativně dobrým stavem,nebo tím příběhem...? Dědeček si je dovezl z Afriky někdy koncem 50.let-je to možné? Na prodej nejsou a asi nikdy nebudou a i když kamarád je hodinkový ignorant-z baráku je nikdy nepustí. Kalibr jsem nafotit nemohl a fotky stojí taky za prd,neb foceno na balkóně mobilem jest.... Děkuji,děkuji,děkuji za jakékoli info. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jankoxxx Odesláno 30. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2011 neprezradim ti o nich absolutne nic, ale snom kazdeho vnuka je podedit nieco podobne velmi pekny kusok. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník tolja Odesláno 31. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2011 Hodinky jsou pravděpodobně pouze zlacené a dýnko bych tipl na původní, stroj pravděpodobně Valjoux 773. a hodinky bych datoval na 60. až 70. léta. Cena v řádu pár (dvou) tisícovek, to že jsou po dědovi je vlastně jejich jediná "hodnota". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dalilamc Odesláno 31. března 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2011 Jejich hodnota vyjádřená penězi je v tomto případě naprosto vedlejší. Samozřejmě je to především památka na dědu. Tudíž Vaše finanční odhady nejsou přesně to co chceme vědět.... Děkujeme s kamarádem-nečlenem za každou jinou informaci.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se