Přejít na obsah

CIMIER LAPANOUSE chronograph se sedmi kameny

nikdo

Doporučené příspěvky

Tohle je další kus ze šuplíku :D .

Dávám to sem jen pro zajímavost,byl to na svou dobu levný chronograph i přes svůj švýcarský původ.

Tady něco o firmě-cituji:

"Značka CIMIER vznikla už v roce 1924 jako malá rodinná firma.

Založil ji hodinář Lapanouse ve Švýcarsku. Do hodinek používal odolné a zároveň cenově výhodné mechanické

?roskopf? strojky. Dokázal proto nabídnout levné hodinky a oslovit širokou skupinu zákazníků.Rozmach

společnosti nezastavila ani hodinářská krize v roce 1934, kdy švýcarská vláda zmrazila hodinářskou výrobu v

zemi. CIMIER naopak hledá nové možnosti a přináší širší atraktivnější kolekci zaměřenou na náramkové hodinky. V

50.a 60. letech vyráběl neuvěřitelných 1,5 milionu hodinek ročně! Byl průkopníkem hodinek s luminiscenčními

číslicemi, centrální sekundovou ručičkou nebo originálních chronografů. "

post-12679-052243600 1310583093.jpgpost-12679-077318000 1310583126.jpg

post-12679-004066600 1310583149.jpgpost-12679-090252200 1310583189.jpg

post-12679-048492700 1310583224.jpg

Byly sic kompletní,ale vzhledem ke stáří a nižšímu počtu ložisek z rubínů už nešly.Vzhledem k rozhodnutí eliminovat počet šuplíkovek

jsem je nabídl do aukce :whistle:.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

CIMIER ač má bohatou předválečnou historii byl po válce spíš něco jako švícarská ruhla. Cimiery mají inherentní samozastavovací funkci :(

Srovnání s RUHLAMI je příznačné.Podobné překvapení mi nachystaly náramkové KIENZLE z 50.let.Byly to krásné velké budíky s černým ciferníkem,prostě takový vojenský styl.Šly o pár minut napřed,rozhodl sem se je otevřít k chirurgickému zákroku a hle,nebyl tam ani jeden šutr :D .Docela mi to zklamalo,byly pohledné a chtěl sem je začít nosit.

Tyhle alespoň pár ložisek mají :rolleyes: .No ale jestli je provází ještě taková pověst o způsobilosti kdykoliv vysadit,tak se ani nedivím tomu nezájmu.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...