isam2011 Odesláno 5. září 2011 Nahlásit Odesláno 5. září 2011 (upraveno) Náhodou jsem si je všiml na Aukru, ale nebyl o ně moc zájem, možná kvůli špatným fotkám. Já jsem to risknul a jsem nadmíru spokojen. Jsou to fliegery používané v RAF pro piloty bombardérů Lancaster v 70tých letech. Není jich moc k vidění na webu, ale docela podrobný popis jsem našel zde http://www.ebay.co.u...3247884#vi-desc Jsou plně funkční (narozdíl od těch na e-bay) a ve skutečnosti jsou mnohem parádnější než na fotkách, i lumino svítí slušně. Zajímavostí je, že mají dvě otočné lunety (vnější - světový čas a vnitřní - odpočet), na tu dobu udajně neobvyklé, myslím ani dnes to nebývá časté. Upraveno 5. září 2011 uživatelem Baker Smazany velke fotky
Columbus Odesláno 5. září 2011 Nahlásit Odesláno 5. září 2011 Pěkný GMT, fliegery však nevidím, možná proto, že vojenské tématice nerozumím.
isam2011 Odesláno 5. září 2011 Autor Nahlásit Odesláno 5. září 2011 (upraveno) Píšou to tam (htttp odkaz), zřejmě ještě lítali :-).. Lancaster v 70. rokoch? Upraveno 5. září 2011 uživatelem Baker Smazana velka fotka
Columbus Odesláno 5. září 2011 Nahlásit Odesláno 5. září 2011 No jasně, nad nima a pod nima co by hlídka Spitfire a na desáté a dvanácté Messerschmitty ME109 a Focke-Wulfy FW 190 .
shag Odesláno 5. září 2011 Nahlásit Odesláno 5. září 2011 (upraveno) Prvy jet bomber Canberra bol zavedeny v r. 1951... Upraveno 5. září 2011 uživatelem shag
isam2011 Odesláno 5. září 2011 Autor Nahlásit Odesláno 5. září 2011 Fotky byly odstraněny kvůli velikosti, takže přidávám komprimované.
Jiribartl Odesláno 11. září 2011 Nahlásit Odesláno 11. září 2011 Vypadají velice efektně, pokud jsem si všiml, velikost pouzdra 38 mm z dnešního pohledu ještě použitelná
Petr_P Odesláno 11. září 2011 Nahlásit Odesláno 11. září 2011 ....Jsou to fliegery používané v RAF pro piloty bombardérů Lancaster v 70tých letech.... Můžeš prosím ještě jednou uvést zdroj, ze kterého čerpáš tu neuvěřitelnou informaci, že tyto hodinky sloužily v RAF a konkrétně na bombardérech Avro Lancaster? Ten bombardér už tu kluci oprávněně zpochybnili. Já si ještě přisadím - žádný přehled britských vojenských hodinek neuvádí, že by hodinky takovéto značky a tohoto pro vojáky netradičního designu někdy vůbec sloužily v RAF/RN/British Army.
juraj85 Odesláno 11. září 2011 Nahlásit Odesláno 11. září 2011 Náhodou jsem si je všiml na Aukru, ale nebyl o ně moc zájem, možná kvůli špatným fotkám. Já jsem to risknul a jsem nadmíru spokojen. Jsou to fliegery používané v RAF pro piloty bombardérů Lancaster v 70tých letech. Není jich moc k vidění na webu, ale docela podrobný popis jsem našel zde http://www.ebay.co.u...3247884#vi-desc Jsou plně funkční (narozdíl od těch na e-bay) a ve skutečnosti jsou mnohem parádnější než na fotkách, i lumino svítí slušně. Zajímavostí je, že mají dvě otočné lunety (vnější - světový čas a vnitřní - odpočet), na tu dobu udajně neobvyklé, myslím ani dnes to nebývá časté. Je zaujimave ako si niekto dokaze interpretovat fakt ze to hrackarske lietadlo na fotkach (Lancaster) nie je sucastou aukcie..
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se