Návštěvník Odesláno 18. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2011 (upraveno) Dobrý den, koupil jsem si nové hodinky Forits 597-22-11-LS, mají automatické natahování a chronograf. Bohuže při prvním seřízení datumu jsem si nepřečetl návod a hodinky jsem seřídil v nevhodnou dobu tJ. v 22.00 hod. Použil jsem rychlo posun, a tudíž nešlo s datumem pohnout. Myslím, že se tam nic neulomilo, protože hodinky datum normálně o půlnovi přehodí. Přesto bych se chtěl zeptat, jestli jsem hodinky nemohl nějak poškodit. Ještě bych se chtěl zeptat: je to můj první automat a mám z něj rozporuplný pocit. Zdá se mi, že v těch hodinkách to nějak stále chroupá a občas jakoby cinkne a taky když se setrvačník roztočí tak to s hodinkami docela klepe. Prosím o radu jestli je to normální, nebo mohlo dojít v důsledku špatné manipulace s datumem k nějaké závadě. Děkuji moc za případné reakce CEK Upraveno 18. listopadu 2011 uživatelem cek
555EN Odesláno 19. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2011 7750 stojceky su dost hlucne a kotva vi vo Fortisoch dlho rotovat, kym sa zastavi. Potom nasleduje cvakanie, ked natahujemechanizmus a ak sa to zopakuje viac razy, cikne v tom. To cinkanie sa da dosiahnut aj klasickym natahovanim, len je v rychlejsom slede. Mali by byt ok.
sonny.c Odesláno 19. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2011 7750 se natahuje pouze jedním směrem a druhým směrem jde rotor na prázdno což způsobuje vibracejestli jsi při seřizování data nepoužil vší sílu a nepřerval to mohly by bejt v pořádku
Návštěvník Odesláno 19. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2011 V 19. 11. 2011 v 1:07, '555EN' napsal: 7750 stojceky su dost hlucne a kotva vi vo Fortisoch dlho rotovat, kym sa zastavi. Potom nasleduje cvakanie, ked natahujemechanizmus a ak sa to zopakuje viac razy, cikne v tom. To cinkanie sa da dosiahnut aj klasickym natahovanim, len je v rychlejsom slede. Mali by byt ok. Díky moc za info, vypadá to že to budo dobrý.
Návštěvník Odesláno 19. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2011 V 19. 11. 2011 v 9:43, 'sonny.c' napsal: 7750 se natahuje pouze jedním směrem a druhým směrem jde rotor na prázdno což způsobuje vibrace jestli jsi při seřizování data nepoužil vší sílu a nepřerval to mohly by bejt v pořádku Datum normálně přehazují, tak bude dobrý. Jinak díky moc za informaci ohledně vibrací.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se