Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Čavte. Chcem sa spýtať, či je možné podla zákona vrátiť každý druh tovaru do 7 dní od kúpi bez udania dôvodu a predávajúci vráti plnú zaplatenú sumu. Kupoval som totiž hodinky a az doma som zistil, ze pani predavacka nechala zapnute stopky a ze "velka" sekundova rucicka nie je sekundova ale funguje iba pri stokach. A ako sekundova je pouzita iba mala sekundova rucicka v jednom z troch malych cifernikov vovnutri velkeho. Kedze logisky nebudem mat stopky zapnute nonstop, je mi tam ta velka "sekundovka" v podstate zbytocna a jednoducho mi tam prekaza. Preto by som ich chcel vrátiť. Ďakujem

Odesláno

Toto som nasiel na inete, mozno pomoze:

Vážený spotrebiteľ,

oznamujeme Vám, že v prípade, ak na tovare nie je žiadna objektívna chyba, nie je predajca v žiadnej časovej lehote zo zákona povinný vziať tovar späť do predaja a vrátiť Vám peniaze alebo tovar vymeniť. V súlade s možnosťami podľa ustanovení Občianskeho zákonníka je po vzájomnej dohode možná výmena veci, ak ešte nebola vec daná do trvalej prevádzky (je originálne zabalená). Povinnosť vziať tovar späť sa vzťahuje iba na zásielkový alebo podomový predaj.

S pozdravom Inšpektorát SOI pre Bratislavský kraj

Odesláno

Ahoj,

noo to vonia diletantstvom :cheers: . Prepáč mi, že som si to dovolil, ale snáď si vedel čo kupuješ nie? Aspoň si pozrieť základy funkcie chronografu, inak by ťa to predsa nemohlo prekvapiť!

Vrátiť ich predsa môžeš bez udania dôvodu, ak si ich kupoval cez net. Ak v kamennom obchode, tak by som sa predavačke ospravedlnil a vzal iný tebe vyhovujúcejší model...ale peniaze? Výrobok je predsa plne funkčný.

Odesláno

Prezrad aspon o ake hodinky ide :P

Sa nešker :D. Sú to Legendy. Limitovaná edícia 1B614. Na nete ich nemajú. Spravili iba 300 kusov. Ako sú pekné len ma to trochu zaskočilo. Ale už som sa aj s tým zmieril, lebo veď chronografy sú také. Ale vymeniť ich pojdem skúsiť. Za pokus nič nedám. NIe?

Odesláno (upraveno)

Pripomína mi to zbrklý nákup, kde si si ani nič poriadne nevyskúšal a teraz ako z toho von, že :). V drvivej väčšine u chrona veľká sekundovka patrí k funkcii chrononografu a malá sekundovka v subdiále je klasická "časová", kde skôr len vnímaš jej okamžitý pohyb = teda hodinky fungujú.

edit: oprava textu, mariank už reagoval skôr

Upraveno uživatelem StanoBare
Odesláno

Pripomína mi to zbrklý nákup, kde si si ani nič poriadne nevyskúšal a teraz ako z toho von, že :). V drvivej väčšine u chrona veľká sekundovka patrí k funkcii chrononografu a malá sekundovka v subdiále je klasická "časová", kde skôr len vnímaš jej okamžitý pohyb = teda hodinky fungujú.

edit: oprava textu, mariank už reagoval skôr

Práveže to zbrklé nebolo. Pobehal som vaic obchodov, pozeral som aj na webe, len uznávam nepozrel som sa bližšie na popis chronografu. Počítall som s tým, že chronograf tvoria ti tri malé budíky a 3 velké ručičky sú klasické hodinky. A ide o to, že som tie hodinky skúšal na troch rôznych miestach a ani na jedných tá velká ručička nestála. Čiže mám pocit, že skúšali, či sa niekto chytí tak ako ja. Ale veď nevadí. Čo už. Možno sa do dvoch rokov vyskytne nejaká vážna chyba a vymením ich potom v záruke za niečo iné :)

Odesláno (upraveno)

...a ani na jedných tá velká ručička nestála. Čiže mám pocit, že skúšali, či sa niekto chytí tak ako ja. Ale veď nevadí. Čo už. Možno sa do dvoch rokov vyskytne nejaká vážna chyba a vymením ich potom v záruke za niečo iné :)

Ale choď, prečo by to skúšali :) Zapli to aby si videl že to funguje. U quartz som bežne videl, že to je zapnuté (a pravda nemuselo byť), u mechaniky nie. To je Tvoja neznalosť alebo si si to nenechal vysvetliť, alebo predavačka nevysvetlila. Teraz mudrujem, ale neboj, mne sa to stalo tiež, sice u iného tovaru, ale stalo.

V pohode, ale zrejme si tu na fóre prvý, kto očakáva aby sa mu hodinky rýchlo pokazili :D :D

Skús vymeniť model, ak tam nejaký nájdeš, to pôjde, ale peniaze v tomto prípade naspäť nedostaneš.

Upraveno uživatelem StanoBare
Odesláno

Ale choď, prečo by to skúšali :) Zapli to aby si videl že to funguje. U quartz som bežne videl, že to je zapnuté (a pravda nemuselo byť), u mechaniky nie. To je Tvoja neznalosť alebo si si to nenechal vysvetliť, alebo predavačka nevysvetlila. Teraz mudrujem, ale neboj, mne sa to stalo tiež, sice u iného tovaru, ale stalo.

V pohode, ale zrejme si tu na fóre prvý, kto očakáva aby sa mu hodinky rýchlo pokazili :D :D

Skús vymeniť model, ak tam nejaký nájdeš, to pôjde, ale peniaze v tomto prípade naspäť nedostaneš.

Ale veď to som len tak "tresol", že s tou zárukou. :D. Ja som chcel takéto elegantné chronografy, len som bol *****, že som si nezistil čo a ako. Ak by som to vedel, tak či tak by som ich kúpil, lebo sa mi páčili, len by som potom doma nestresoval a nespamoval zbytočne fórum :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...