Přejít na obsah

Zenith z Messerschmittu

Doporučené příspěvky

Pytal som sakoli tomu ze mam velmi podobny model ( http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/9949-vintage-zenith/page__pid__813163#entry813163 ), a zaujima ma ci su aj ine tvary drziaka (tento asymetricky mi nejak nepasuje)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

]Velmi Vás zdravím. Máme oba velmi podobné hodiny, které se opravdu liší pouze v detailech. Při mém pátrání jsem došel k závěru že byly montovány ve válečných letech do určitých autobusů na letištích a pravděpodobně do dopravních letadel. Do stíhaček se montovaly jiné typy a značky, které se ovládly bočním ovladačem. Tyto naše by se ve stíhačce při otočce na záda vysouvaly. Co se týče konzoly uchycení tak jsem sehnal nějaké fotografie, které připojuji. Podle nich je každý šikovný klempíř schopen něco podobného vyrobit, takřka k nepoznání. Dalo by se to i vysoustružit.

post-21900-006907800 1348395528.jpg

post-21900-082108600 1348395578.jpg

post-21900-068043300 1348395586.jpg

Odkaz ke komentáři

Tohle mě celkem zajímá...zkoušel jsem googlit. Zkus si zadat do google obrázků třeba - messerschmitt bf cockpit foto - je tam toho mraky...ale zrovna tenhle budík jsem nenašel. Každopádně jsou krásné.

Odkaz ke komentáři

• Po letech...

Dobré odpoledne, chtěl bych se zeptat - poněkud se zpožděním, jestli ta hřídel s drážkou, co je zespodu, se při chodu hodinek otáčí, jako by něco poháněla.

Otec mého tchána měl za 1. republiky autodopravu a stěhování. Měli nákladní Škodovky, stěhovacího Waltra a Mercedes. V některých vozech byl povinný tachograf a jeden co se zachoval, jsem kdysi viděl. Byl velmi precizní, švýcarské výroby a v něm takovýto hodinový stroj, který jednak udával samozřejmě PŘESNÝ čas a kromě toho poháněl mechanismus s registračním papírovým kolečkem. Kostra toho tachografu byla z litiny a mosazi, když se otevřela přední zasklená dvířka, tak se dal strojek povytáhnout. Když se to otevřelo celé, vevnitř byl ten zapisovací mechanismus s papírovým kolečkem. Značku si už nepamatuji, ale byl velmi kvalitní. Podléhal totiž kontrole tzv. Berního úřadu a také četnictva. 

Podle mě je to na 100% z tachografu. 

zdravím, Xcollector

Odkaz ke komentáři

• Po roku...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...