Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahojte Přemyšlím nad hodinkama Orient SK Crystal ale nějak nechápu v čem je rozdíl od jinych hodinek Orient ktere tohle označení nenesou na strankách Orient jsem nic nenašel ani jeden model takhle označen jedná se asi o nějaké hodně staré hodinky ale na našich eshopech je těch hodinek plno prozradite a poradite v čem je háček

post-13515-050100800 1344167174.jpg

Odesláno

U SK Crystal bolo modelov viac a počas cca 20 rokov prechádzali dizajnovými zmenami. Model, ktorého foto si dal, sa aspoň v našich krajinách objavil v prvej polovici 80-tych rokov. Asi v r. 1986 som si ho kúpil, ako svoje prvé hodinky s automatickým náťahom. Tohto roku prešli servisom, premazanie, tesnenie, nové sklíčko, day krúžok a stále sú v dobrej kondícii s momentálnou presnosťou do +5 sec/deň. V prebehu rokov som sa stretol s niekoľkými farebnými variantami ciferníka, zelená, modrá a myslím hnedá, odlišným ťahom, subtílnejším puzdrom - neskoršie modely. Modely majú spoločný použitý strojček Myiota, umiestnenie koruniek a tlačítka a designovo podobným ciferníkom so zväčša vnútornou otočnou lunetou. U neskorších modelov bolo použité spomenuté subtílnejšie puzdro a vonkajšia otočná luneta. Boli to robustné, dostatočne odolné hodinky, ktoré som naozaj nešetril, kúpali sa veľakrát, či už v mori, alebo v bazénoch a hoci žiadny číselný garantovaný údaj vodotesnosti na nich nebol, vydržali všetko. Na aukre sa objavia často, ale budú určite potrebovať minimálne pretesnenie a premazanie. Veľa údajov o týchto hodinkách nenájdeš. Neboli nič extra, aby sa s nimi niekto podrobne zaoberal, len bežné spoľahlivé automaty pre každodenné nosenie.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...