suisse Odesláno 9. února 2007 Nahlásit Odesláno 9. února 2007 Vážení Chronomágovia! Som zberateľom hodiniek a chcel by som poradiť. Môj najnovší prírastok my nič nehovorí. Jedná sa o mechanické hodinky zn. ARSA. Popis Zn. Arsa Priemer: 34 mm Hrúbka 10,8 mm Púzdro: oceľové Sklo: asi plexy Korunka. priemer 6 mm Ciferník: tmavošedý, indexy asi zlaté alebo žlté Na ciferníku na 12 je názov Arsa a pon ním dva nápisy ( Wasserdicht - vodotesné, Stossgesichert - nárazuvzdorné). Na 6 je sekundovka zo 60 indexmy a číslovaním 10, 20, 30 ... nad ňou nápis Antimagnetisch. Na veku je nápis Stahlboden ( oceľové veko) a číslo a písmena D 8147 H. Púzdro je šrobovateľné. Podľa mňa sa jedná o hodinky z obdobia pravdepodobne II. svetovej vojny a model by mal byť dôstojnický. Podľa nápisov by sa malo jednať o nemeckú značku a zaujimalo by ma všetko o nich. Hlavne akým strojčekom boli osadené. Vopred za všetky príspevky ďakujem. Možno už zajtra pridám foto hodinek aj strojčeka. Ďakujem Suisse.
grga_pitic Odesláno 9. února 2007 Nahlásit Odesláno 9. února 2007 Ted prosim neber ve zlem, ale terminologie jez pouzivas nesvedci o tom , ze by jsi byl moc zkuseny zberatel (poudro sroubovatelne - to jako dynko, nebo luneta ?). Fotky by nebyly ?
suisse Odesláno 9. února 2007 Autor Nahlásit Odesláno 9. února 2007 Ospravedlňujem sa samozrejme, že sa nejedná o púzdro ale o veko (dynko). Foto zajtra. Ďakujem. Suisse
maxs Odesláno 9. února 2007 Nahlásit Odesláno 9. února 2007 D.H. je značenie nemeckých služobných hodiniek.Arsa bol naozaj jeden z dodávateľov pre nem.armádu.Sedí aj priemer a popis.Daj tie fotky a budeme múdrejší.
suisse Odesláno 10. února 2007 Autor Nahlásit Odesláno 10. února 2007 Zdravim CHRONOMAGOV :-) Ako som slubil posielam fotky. Som velmi milo prekvapeny, po otvoreni hodiniek sa mi naskytol nadherny pohlad na strojcek UNITAS - 173. Moj hodinar mi povedal, ze tie hodinky neboli od novoti otvorene. Svedci o tom aj stav skrutiek na ktorych nie je ani jeden skrabanec. Hodinky maju neznami povod, pravdepodobne sa dostali na Slovensko z Ciech. Z historie hodiniek je to asi vsetko. Nic ine som sa zatial nedozvedel. Na internete som objavil jedny podobne, az na to ze tie boli pozlatene a strojcek bol tak isto v tomto prevedeni. Remienok bol textilny (farba - khaki). Cena uvedena nebola. (Pre zaujimavost hodinky zatial na jedno natiahnutie su nepretrzite v chode 52 hodin.) Budem rad za kazdu informaciu o nich. S pozdravom Suisse
maxs Odesláno 11. února 2007 Nahlásit Odesláno 11. února 2007 Neviem čo presne chceš vedieť,skús položiť otázku Počas WWII pre nemeckú armádu dodávalo podobné hodinky(čierny ciferník,mimostredka,šrobovacie dno,33-35mm) veľa výrobcov - cyma,buren,arsa,zenith,mimo,record,doxa..... Značenie na dne bolo D,DU alebo DH.Je to podľa obdobia buď - dienstuhr,deutsches heer alebo dienstuhr heer (služobné hodinky,nemecká armáda,služobné hodinky armády) Každé DH hodinky aj s číslom boli zapísané vo vojenskej knižke,takže boli fasované ako vojenská výstroj. O tých tvojich-pôvodne boli čierne,kaliber by mal byť v poriadku(väčšinou sa dával nezdobený)korunku som videl už aj inú(menšiu) a neviem ktorá je pôvodná. Ceny sa pohybujú v okolí 100-120 EUR.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se