Slevin Odesláno 3. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2012 Ahoj,poradil by mi někdo, proč se mi hodinky přes noc zpozdí o 5min když leží cifrem nahoru? Když leží cifrem dolů, tak se nespozdí ani o vteřinu.Díky
izotop Odesláno 20. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2012 teoreticky...urcite osicky jsou ulozeny na obou svych koncich v loziskovych kamenech (rubinech), slicovany s urcitou (nevim jakou) toleranci. Pokud jsou hodinky na dynku, osicky maji vetsi treni o loziskovy kamen dole, tedy u dynka ktery ma diky svym rozmerum mensi/vetsi treni nez jeho kamarad na druhem konci osicky. Pokud lezi hodinky na sklicku tak obracene..... Muze tam jit skutecne i o setiny mikrometru, coz pri taktu 6 kmitu za vterinu (strojky 7s26, 6R15 a jejich pribuzni) zkratka tech par vterin denne udela. Take muze mit vliv, ze vsechna ta ozubena kolecka jsou ulozena s urcitou vuli a v ruznych pohach si jinak sednou, coz ma vliv opet na treni a tim padem na rychlost celku. Snad jsem nevypustil blud a popsal vse srozumitelne - jsem strojar, ale ne hodinar. A chronomagor jsem teprve zacatecnik.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se