Přejít na obsah

Hodinky s teploměrem

Doporučené příspěvky

Návštěvník Chilliluk
Odesláno (upraveno)

Do tohohle tématu patří všechny digitálky s teploměrem - g-shock nebo ne g-shock, nové nebo staré, to je jedno.

Já měl nějakou dobu Protreky PRW-2000 - blbnul jsem s nadmořskou výškou a pak, když jsem už znal výšku okolních bodů, kde se běžně pohybuji, mě to přestalo bavit, a tak jsem se jich zbavil, protože nejsem zrovna člověk, co by je v přírodě využil. Co se mi ale na nich líbilo nejvíc byl teploměr a funkce západu a východu slunce. Na nějakou dobu jsem na tyhle funkce zapomněl, ale nedávno mě napadla myšlenka, že teploměr v hodinkách by se mi náramně hodil - ale nějaký propracovaný, ne jen tak obyčejný - takový, který by uměl zaznamenat průběh teploty na nějakém místě třeba po hodinách (uvnitř kvůli topení, venku v zimě, teplotu vody atd.) Tak jsem teda hledal takové hodinky a nemohl nic ze současné produkce najít, ale našel jsem dva zajímavé starší kousky, jsou to staré g-shocky z 90-tých let, a to DW-6100 a DW-9400. Ty první se mi včera podařilo starší koupit na Ebay za slušnou cenu, mají ještě starou dobrou žárovičku místo illuminátoru, 30 pamětí na záznam průběhu teploty a teploměr od -20 stupňů Celsia, což už se dneska taky nedělá (dnes Casia umí měřit pouze od -10 stupňů). ...a navíc mají jako bonus i ten západ/východ slunce a oboje docela pěkně znázorněné grafickým displajem:)

Ty druhé - DW-9400, jsem neviděl nikde ke koupi - ty mají paměť teploty na 100 záznamů, mají navíc odpočet, mají klasický illuminátor a nemají západ/východ slunce. Ale mně se stejně víc zamlouvají ty DW-6100, a to i kvůli tomu, že tak vintážní géčka, které by měly ještě klasickou žárovičku, jsem ještě nikdy neměl.

Otázka je - nevíte někdo o dalších jiných hodinkách, které by měly podobně pokročilý teploměr? Měli byste o takové zájem, kdyby existovaly?

Pro mě je to zase další důkaz, že ty opravdu zajímavé digitálky se už dneska nedělají - všechno na jedno brdo, žádné nápadité nové funkce (pokud nepočítám ty s bluetooth, ale jinak je to furt dokola).

DW-6100:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

DW-9400:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

...a tady jsou např. jedny hezké ana-digi Citizen:

Upraveno uživatelem Chilliluk
Odesláno (upraveno)

Z počátku devadesátých let minulého století Casio TS-100, teplota se zobrazuje bargrafem v horní části displeje a je možné ji nechat zobrazovat číselně s jedním desetinným místem na místě názvu dne jak ve stupních F nebo C. Tehdá stály nové 1500,-Kč. Mají možnost zapnout funkci kompenzace tělesné teploty při měření okolní teploty na zápěstí, automatický záznam teploty 24 hodin zpětně v každou celou hodinu a průměrné max. a min. teploty v každém měsíci pro vybraná města ve všech časových pásmech. Baterie mi v nich vydrží cca 7 let a stále mi dělají radost.

Casio TS-100

Upraveno uživatelem digitalnick
Návštěvník Chilliluk
Odesláno

digitalnick: díky, o těch jsem nevěděl - taky parádní kousek.

Já přidávám Casio TS-1000, TS-2000, TS-3000. Narazil jsem na ně při hledání informací o tvých TS-100 :)

http://www.digitalwa.../casio_ts-1000/

http://www.digitalwa.../casio_ts-2000/

http://www.digitalwa.../casio_ts-3000/

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...