Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 55
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Chvíli tu člověk není a už tady má zástup - díky Luku. 2 accutron jsi neobyčejně bystrý /jak to děláš?/ ta věta 2 z leva nebo lépe 3 z prava pochází od Svěráka, jednalo se o Stojana Jakotiče na fotce s kamarády. Jinak ty mé mají na ciferníku nápis elton :lol: :lol:

Odesláno

Jen pro vysvětlení, hodinky nejsou moje, nikdy jsem je neviděl a nejsem ani majitelem těhle fotek. :) Všechny fotky jsem s laskavým nedovolením použil od člená fóra a byly použity jen pro rozlišení typu hodinek v dané diskuzi. :)

Odesláno

2 accutron mohl, jen by mě zajímalo k čemu ti to bude? Budu hádat, chceš si je poskládat viď a zajímá tě typ písma na dýnku, ať si můžeš číslo vyrazit. Sport 1,gen se dají sehnat, lunetu tady někdo inzeroval a tak zbyvá víčko=dýnko. No tak přeju hodně štěstí :lol: :lol: :lol:

Odesláno

bude mi to k tomu, abych se zeptal pamětníků v Eltonu, jestli o tom něco vědí.

zajímám se o primky již více jak dvacet let a nikdy jsem za tu dobu nenarazil

na tento typ sportů. proto mně to tak zajímá.

• po měsících...
Odesláno

to accutron,

Mohl bych prosím požádat o informace k této limitované edici?

Vzpomněli si pamětníci na nějaké zajímavosti?

Děkuji.

Odesláno

bohužel pamětníci si toho už moc nepamatují, ale našel jsem kopii jednoho dopisu mezi Eltonem a MNO. tuším z roku 1968.

Mám ho, ale bohužel v práci a tak podrobnosti napíšu až zítra.[/b]

Odesláno

měl bych jeden dotaz na popshopa. posledního května tady prodával "vložku do lunety na limitovanu 100kusovu seriu "Venclovsky".

vzhledem k tomu, že jsem nikdy o nějaké limitované serii "venclovský" neslyšel, tak bych uvítal trochu osvěty.

myslím, že by to mohlo zajímat i ostatní příznivce primek.

Odesláno
bohužel pamětníci si toho už moc nepamatují, ale našel jsem kopii jednoho dopisu mezi Eltonem a MNO. tuším z roku 1968.

Mám ho, ale bohužel v práci a tak podrobnosti napíšu až zítra.[/b]

Jedno velké tajemství..... :ph34r:

Bude možné ho případně zpřístupnit v elektronické podobě?

Abychom věděli na co se máme těšit.

Děkuji.

Odesláno

Našel jsem objednávku vzorkové série 10 ks hodinek Prim Sport pro potápěče od Ministerstva národní obrany na Chronotechnu Nové Město nad Metují. Objednávka je ze dne 25.6.1968. Domnívám se, že následovaly další objednávy. Celkový počet objednaných kusů jsem bohužel nenašel. Domnívám se však, že se jedná právě o tu variantu hodinek o které je debata. To znamená model Prim Sport I. s kovovou lunetou a na dně je vyražen vyšší zkušební tlak než obvyklých 4 ATM. Hodinky v originále měly být opatřeny plastovým náramkem v prodlouženém provedení.

Na rozdíl od popshopa se nedomnívám, že tyto hodinky měl na ruce i Venclovský. Ve své knize "La Manche můj osud" na straně 137 totiž uvádí : " Po obědě lehce trénuji, zkouším brýle a hodinky. Jsou to naše Primky. Musel jsem si na ně od babičky vypůjčit 600 Kčs."

Na základě vyše citovaného úryvku z knihy si myslím, že Venclovský měl standardní sporty a žádné speciály.

Odesláno (upraveno)

to accutron

Děkuji za informace. Otevírá se tu, mně dosud neznámá, komnata Prim Sport I.generace.

Narazil jsem na výskyt této rarity až v souvislosti s kovovými vložkami do lunety. Budu vděčný za jakékoliv informace o provedení a existenci tohoto modelu. Předem všem děkuji.

Upraveno uživatelem horal
Odesláno
to accutron

Děkuji za informace. Otevírá se tu, mně dosud neznámá, komnata Prim Sport I.generace.

Narazil jsem na výskyt této rarity až v souvislosti s kovovými vložkami do lunety. Budu vděčný za jakékoliv informace o provedení a existenci tohoto modelu. Předem všem děkuji.

Pěkně popros člena s nickem mnovace. :notworthy:

• po 3 týdnech...
Odesláno
Našel jsem objednávku vzorkové série 10 ks hodinek Prim Sport pro potápěče od Ministerstva národní obrany na Chronotechnu Nové Město nad Metují. Objednávka je ze dne 25.6.1968. Domnívám se, že následovaly další objednávy. Celkový počet objednaných kusů jsem bohužel nenašel. Domnívám se však, že se jedná právě o tu variantu hodinek o které je debata. To znamená model Prim Sport I. s kovovou lunetou a na dně je vyražen vyšší zkušební tlak než obvyklých 4 ATM. Hodinky v originále měly být opatřeny plastovým náramkem v prodlouženém provedení.

Na rozdíl od popshopa se nedomnívám, že tyto hodinky měl na ruce i Venclovský. Ve své knize "La Manche můj osud" na straně 137 totiž uvádí : " Po obědě lehce trénuji, zkouším brýle a hodinky. Jsou to naše Primky. Musel jsem si na ně od babičky vypůjčit 600 Kčs."

Na základě vyše citovaného úryvku z knihy si myslím, že Venclovský měl standardní sporty a žádné speciály.

vzorky hodinek pro potápěče se sice dělaly už v roce 1968, ale vlastní realizace byla až v roce 1970 resp. 1971. Hodinky měly typové označení

"68 150 1 pro MNO". Na dně hodinek byl uveden zkušební tlak 6AT a minutový ukazatel byl z eloxovaného hliníku se svítícím bodem na "12". Svítivá barva byla Tritium N NATURE.

Zdá se, že při vzniku první generace sportů se uvažovalo, že hodinky budou mít standardně kovový minutový ukazatel a až po nějakém čase se pravděpodobně z technologických důvodů přešlo na minutový ukazatel z plexiskla. Tato změna obnášela i úpravu rozměrů objímky ukazatele, neboť původní kovový ukazatel měl zcela jiné rozměry než ten z plexiskla. To znamená, že pokud má někdo doma kovový ukazatel a očekává, že jej bude moci zalisovat do obruče od plexi ukazatele, tak je to marné. Nepůjde to !

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...