JBernasek Odesláno 2. února 2013 Nahlásit Odesláno 2. února 2013 Zdravím všechny. Rád bych vyměnil zkušenost s nastavením T-Touch a event. získal novou zkušenost a radu. Měl jsem T-touche od roku 2002, které měřily jen absolutní tlak. Relativní tlak jsem si přepočítával (soubor pro přepočtení (mohu zaslat) Nedávno jsem si pořídil T-Touch II, které měří i tlak relativní. Nastavil jsem dle manuálu, t.j. NORT T. Při dané nadmořské výšce a aktuálním relativním tlaku (z teletextu) se mi hodnoty malinko liší. Ale při nastavení na NORT M tak jsou všechny 3 hodnoty naprosto v souladu. Proč tedy nejsou hodnot přesné při nastavení dle manuálu? Díky předem za vysvětlení
sharz Odesláno 3. února 2013 Nahlásit Odesláno 3. února 2013 (upraveno) Ahoj, a aký rozdiel je medzi jednotlivými nastaveniami? sharz Upraveno 3. února 2013 uživatelem sharz
JBernasek Odesláno 4. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 4. února 2013 Ahoj, rozdíl je 1hPa. Při známé nadm.výšce se mi liší při nastavení na NORTH T o cca 1hPa. Když přepnu na NORTH M, hodnoty relativního tlaku jsou stejné jakop hodnoty udávané na teletextu (místo měření cca 1 km ode mě). JB Ahoj, a aký rozdiel je medzi jednotlivými nastaveniami? sharz
sharz Odesláno 4. února 2013 Nahlásit Odesláno 4. února 2013 Ahoj, skúsil som to aj na svojich T-Touchoch. Ten 1 hPa nie je nejaká veľká odchýlka. Poprípade je možnosť nechať si to "zle" nastavené. Odchýlku v meraní udávajú +/- 3 hPa, takže aj to správne nastavenie je v rozmedzí.
JBernasek Odesláno 4. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 4. února 2013 Ahoj, díky za info..Jasně, odchylku měření beru. Ale tady je to jen o tom nastavení, pak je odchylka minimální, resp. menží. Zkoušel jsi, při jakém nastavení máš hodnoty lepší (ve srovnání s uváděnými na teletextu při známé nadmořské výšce? JB
sharz Odesláno 4. února 2013 Nahlásit Odesláno 4. února 2013 Pri nastavení NORTH M je udaný údaj presnejší.
JBernasek Odesláno 4. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 4. února 2013 OK, díky za potvrzení, stejné je to u mě. Takže necháme na NORTH M a mapku v manuálu budeme brát jako informativní... JB
sharz Odesláno 17. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2013 Ahoj, rozdiel medzi T-Touch II a Expert-mi je, že T-Touch II:*pri "Chrono" nemá "timer - čítač" (odpočítavanie nastaveného času),*pri "Altimeter" (výškomer) nemá "merač denivelácie" (záznam nastúpaných / zostúpaných metrov a priemerná rýchlosť stúpania / klesania),*pri "Compas" nemá nastavenie azimutu.Potom je ešte rozdiel v priemere púzdra / použitom strojčeku ETA: Expert - 43,6 mm / E48.351; T-Touch II - 42,7 mm / E48.311. Panove, omluva za naruseni vlakna, ale z vasich zkusenosti, v cem je hlavni rozdil mezi Expert a TT II ? Tedka myslim funkcne...diky!
JBernasek Odesláno 18. dubna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 18. dubna 2013 Ahioj všem,po čase si sám odpovím na původní otázku: nebral jsem v úvahu, že hodinky na ruce doma zřejmě vypočítávají relativní tlak z dané teploty, tedy cca 23C (316K), zatímce v lednu meteorologická stanice udávala počítala s venkovní teplotou např. -10C.. TADY JE TEN ROZDÍL. Takže dnes, když je venkovní teplota pibližně stejná pokojové je při nastavení NORTH T vše OK.
sharz Odesláno 18. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2013 Diky za info. Ahioj všem,po čase si sám odpovím na původní otázku: nebral jsem v úvahu, že hodinky na ruce doma zřejmě vypočítávají relativní tlak z dané teploty, tedy cca 23C (316K), zatímce v lednu meteorologická stanice udávala počítala s venkovní teplotou např. -10C.. TADY JE TEN ROZDÍL. Takže dnes, když je venkovní teplota pibližně stejná pokojové je při nastavení NORTH T vše OK.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se