Slevin Odesláno 8. března 2013 Nahlásit Odesláno 8. března 2013 Ahoj přátelé,chtěl bych se Vás, odborníků, zeptat jestli je normální vůle u kuličkového ložiska na rotoru. Mluvím o vůli desetin mm. Jen mi přišlo, že když s nimi kývám kolmo na rotor, tak slyším drobné kývání rotoru, čili kuličkové ložisko má drobnou vůli. Jde o půlroční hodinky s etou.Jen jestli se tím mám nebo nemám znepokojovat. Taky se vám to děje?Díky za názory.
hodinar 1953 Odesláno 8. března 2013 Nahlásit Odesláno 8. března 2013 Pokial sa ti nesucha rotor o zadne viko, alebo strojcek, tak je vsetko OK,Cav
straspol Odesláno 9. března 2013 Nahlásit Odesláno 9. března 2013 Ahoj přátelé,chtěl bych se Vás, odborníků, zeptat jestli je normální vůle u kuličkového ložiska na rotoru. Mluvím o vůli desetin mm. Jen mi přišlo, že když s nimi kývám kolmo na rotor, tak slyším drobné kývání rotoru, čili kuličkové ložisko má drobnou vůli. Jde o půlroční hodinky s etou.Jen jestli se tím mám nebo nemám znepokojovat. Taky se vám to děje?Díky za názory.No, to je trochu otázka, na půlroční hodinky...jak hlučný je pohyb rotoru? Nějaká vůle tam být musí, ale co si mám představit pod pojmem ,,desetiny"? To může být na jedné straně ,,skoro nic" a na druhé ,,skoro milimetr" žejo...asi by nezaškodilo stavit se u hodináře-půlroční hodinky jsou v záruce, hodinky s ETou jsou už rozhodně několikatisícová investice- tak aby se to když tak neprošvihlo...
Slevin Odesláno 9. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 9. března 2013 díky za odpovědi. No rotor určitě nenaráží ani do můstku ani do víka. Okem jsem to nezpozoroval přes průhled. Myslím, že to bude asi ještě v normě. Já jen jestli i ostatní mají podobnou vůli. Jinak je to slyšet jen když je ticho a jak jsem popsal, kývam ze strany na stranu, kolmo na rotor. Jak dlouho vydrží takové ložisko? Jde o etu 2892Díky
hodinar 1953 Odesláno 9. března 2013 Nahlásit Odesláno 9. března 2013 Ked nemali automatky loziska ,tak vydrzali niektore hodinky asi 20 rokov ,pokial sa zavazie nezacalo suchat o strojcek.Loziskove ak su presne urobene ,tak asi aj strojcek preziju.Otazne bude, ci silnejsi pad tenky stlpik rotora prezije.
Slevin Odesláno 9. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 9. března 2013 takze jestli to chapu dobre, vyplyva z toho ze to je jeden z nejsilnejsich prvku a pokud nijak nenarazi do niceho, je to v poradku?
hodinar 1953 Odesláno 10. března 2013 Nahlásit Odesláno 10. března 2013 Na automatkach PRIM kal.96(ale aj u inych znaciem ale ovela menej) sa velmi lamu mostiky automat.Nestacil som ich objednavat,ani vzdy na sklade mostiky neboli !Tu plati vzdy ,ci hodinky padnu na beton alebo nieco ine,ako silno rukov narazite do prekazky,aky pevny je stlpik,ake zatazenie(naraz) zavazia stlpik vydrzi. Samozrejme vaha zavazia.
Slevin Odesláno 11. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 11. března 2013 Dobre, takze diky za odpovedi. Snad tedy hodinkam nic neni a v nejblizsi dobe navstivim hodinare na zkouknuti.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se