Jindra Odesláno 24. března 2007 Nahlásit Odesláno 24. března 2007 Zdravím zdejší fandy ruských hodinek, měl bych na vás tady malý dotaz. Pořídil jsem si velitelské Vostoky 3AKA3 MO CCCP a protože jsem již nebyl postižen výukou ruštiny, neumím si přeložit nápis co je pod rudou hvězdou(nemyslím ten o zakázce MO). Zajímá mne to jen tak abych věděl, co tam píšou zajímavého :-) Na druhém obrázku je foto z webu aby bylo vidět o jaký typ jde.
Návštěvník Kamil Odesláno 24. března 2007 Nahlásit Odesláno 24. března 2007 Čistopol újezdní město ruské gubernie kazaňské, nad ř. Kamou, 100 km jv. od Kazaně, byl do r. 1781 vesnicí (Čistoje pole), pak stal se új. městem nejdříve kazaňského náměstnictví, později (1796) kazaňské gubernie a jest nyní největším její městem po Kazani, maje 24.980 obyv. (1888), z nichž jest asi 10% rozkolníkův a 18% muham. [Čistopol] rozkvetl obchodem zvl. s obilím a produkty lesními, a leže na silnici kazaňsko-orenburské má značný obchod průvozní. Průměrný obrat jeho rozhlášených 2 výročních trhů páčí se na 300 000 zl a úhrnná roční cena obchodu na 3 mill. zl. Také průmyslová činnost města (pivovarnictví, lihovarnictví, výroba krup a průmysl dřevařský) vzmáhá se: r. 1881 bylo tam 35 továren se 2000 dělníkův a výrobou v ceně 1,372.000 zl.-Čistopolský újezd má na 9302 km2 288.240 obyv. (1885). Ottův slovník
Návštěvník Kamil Odesláno 24. března 2007 Nahlásit Odesláno 24. března 2007 Skutečně vojenské hmmm? Jestli skutečně vojenské tak pouze ty, které armáda(vojáci)skutečně, prokazatelně používala- používá a byly vyrobené jako zakázka pro armádu.Bylo by dobré upřesnit období, do kterého by měly hodinky patřit, druh vojska např.:letectvo, spec. síly, námořnictvo,potápěči, pěchota atd. Tak jen namátkou: Čr-1.republika- Eterna, Lemania, Longines (v letectvu ČSLA do 70. tých let) ČSSR-ČSLA - Prim Orlík r.v. 1965, Letecké automaty Prim r.v. 1977 Německo- IWC, Stowa, Aristo, Hanhart, Laco atd.( letecké 2.ww) SSSR- do 90.tých let- Komandirskie - (výroba Čistopol), Šturmanskie, Amfibia- 50.-70.tá léta USA - Hamilton (2. ww- 80. tá léta) Nebo chceš odolné army-sportovně vypadající hodinky? Např. Marathon, MWC,Traser, Luminox,Seiko. U některých je však cena víc jak deset. http://www.westcoastime.com/milandmilsty.html Přeju dobrý výběr.
Jindra Odesláno 24. března 2007 Autor Nahlásit Odesláno 24. března 2007 Díky moc, tak to mne potěšilo :-) Vodotěsnost od nich asi po těch letech očekávat nemohu že ano? Byly vůbec tyto modely vodotěsné? Ty s velkou šroubovací korunkou ano, tedy pokud byly gumičky dobré.
buldocek Odesláno 29. března 2007 Nahlásit Odesláno 29. března 2007 Vodotěsné by být měli. Mají šroubem zajištěné víčko.
Milda Odesláno 29. března 2007 Nahlásit Odesláno 29. března 2007 Panove kde se daji takovehle hodinky poridit, jsou super !
buldocek Odesláno 30. března 2007 Nahlásit Odesláno 30. března 2007 Zrovna jedny Vostoky prodávam. Vypadají sice jinak, ale mě se osobně líbí víc.
Jindra Odesláno 3. dubna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 3. dubna 2007 buldocek: vazne? tyhle zlaceny jsou krasny, ale na denni noseni je mi jich lito, protoze jsou jako novy, schanim neco nerezovyho. jo to sice maj sroubovaci vicko, ale ne tak korunku :-(
buldocek Odesláno 4. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2007 Šrobovací korunku mají většinou jen hodinky, které jsou vodotěsné do 200m a víc. Koukni do prodeje. Mam tam jeden nerezovej kousek. Ta cena neni závazná.
Jindra Odesláno 4. dubna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 4. dubna 2007 no, se sroubovaci korunkou to je hned jiny kafe, kdyz se pretesni tak se clovek nemusi bat s nerezama s kovovym tahem delat cokoliv, plavat, koupat. kdyz neni cena zavazna, tak kolik muzu cekat? tedka jsem prosvihnul jedny velitelsky nerezy na aukru, skoda ze Amfibie nemaji datum, ale libi se mi, byly by kvalitnejsi fotky(na email)?
buldocek Odesláno 4. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2007 Fotky mam bohužel jen ty co jsou tady (v lepším rozlišení). Pod 500,- se mi jít nechce, jsem s nima docela spokojenej. Včera jsem zkošel přesnost a bylo to + 7s za 24h (docela dobrý na sovětský stroje. Samozřejmě to nemohu zaučit po jednom měření.).
afrikab Odesláno 20. července 2008 Nahlásit Odesláno 20. července 2008 Tady je muj rusky prirustek: Vostok Komandirskie s kalibrem 2234. Pouzdro pozlacene, reminek ruske provenience s malym kompasem. Dalsi fotografie zde: picasaweb.google.com/.../KomandirskieVostok2234Movement Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se