Toblin Odesláno 16. července 2013 Nahlásit Odesláno 16. července 2013 (upraveno) Ahoj, je tu mezi námi nějaký letec? Potřebuji poradit.Můj kamarád sí dělá pilotní kurz na malé letadlo. Jeho instruktor mu doporučil, aby si pořídil hodinky s funkcí stopky.Proto hledám hodinky quartz, pro rychlý a přehledný odečet zřejmě s digi stopkami. To znamená kombinace analog+digi s pilotním vzhedem. 2. varianta jsou digi, možná s funkcí výškoměr, ale nevím, zda mu ta fce může být užitečná. Na druhou stranu je to technik a taková fce by se mu asi líbila. Cena max. 7tis.Děkuji všem za návrhy a rady :-) Upraveno 16. července 2013 uživatelem Toblin
lac1 Odesláno 16. července 2013 Nahlásit Odesláno 16. července 2013 (upraveno) Cau, mrkni na nejaky jednoduchy/prehladny model od Casio alebo G-shocku, budto ana-digi alebo ciste digi a za usetrne peniaze nech si zaplati par hodin lietania naviac . Pripadne nieco jednoduche ako Marathon Navigator, CWC G10 alebo baterkove chorno od Seiko/Pulsar. Ja som pouzival GW-6900, Speedmaster X-33 a momentalne pouzivam gw-5000. Co clovek potrebuje je hlavne UTC/Zulu time, pripadne tie stopky. Myslim, ze vyskomer nevyuzije.Ked lieta motoraky, tak ci tak asi cas vzletu a pristania si bude zapisovat do nejakeho prirucneho zapisniku. Navyse mas este hodinky na pristrojovej doske, pripadne rovno stopky. Upraveno 16. července 2013 uživatelem lac1
flivver Odesláno 16. července 2013 Nahlásit Odesláno 16. července 2013 Len tak pre zaujímavosť, v tomto vlákne je tiež pár poznámok k použitiu hodiniek pri lietaní
Toblin Odesláno 16. července 2013 Autor Nahlásit Odesláno 16. července 2013 lac1: Díky za inspiraci a rady. flivver: Je to správný odkaz? Odkazuje mi to na Orisy /prohlížím na mobilu/.
lac1 Odesláno 16. července 2013 Nahlásit Odesláno 16. července 2013 (upraveno) Este ma napada Certina DS Multi 8, ale s cenou do 7k to budu asi len z druhej ruky. Inac do limitu asi najdes nieco od Casio Pro-trek, potom uz ostava len Aerospace/B1/airwolf pripadne Chronotimer od Tag Heuer za cca 2-3x limit co mas . Upraveno 16. července 2013 uživatelem lac1
flivver Odesláno 16. července 2013 Nahlásit Odesláno 16. července 2013 lac1: Díky za inspiraci a rady. flivver: Je to správný odkaz? Odkazuje mi to na Orisy /prohlížím na mobilu/. Je to recenzia Orisov, ale ako som spomenul, len pre zaujímavosť, je tam pár poznámok k použitiu hodiniek pri lietaní.
Toblin Odesláno 16. července 2013 Autor Nahlásit Odesláno 16. července 2013 lac1: ...a za usetrne peniaze nech si zaplati par hodin lietania naviac ... To je, myslím, moudrá myšlenka Doporučím mu nějaká přehledná Casia, příp. Seiko quartz pokud bude chtít chronograf.
Kex Odesláno 16. července 2013 Nahlásit Odesláno 16. července 2013 Z vlastní zkušenosti mohu doporučit jako jedny z nejpraktičtějších hodinek na létání Citizen Skyhawk (nakoupit lze např. zde http://citizen.prodejce.cz/ -- obchod prověřen členy fóra, aspoň myslím, že si to pamatuju správně). Nabízí spoustu užitečných funkci (Countdown timer, 3x budík, stopky, logáro na lunetě, vlastně je tam celé navigační počítadlo, ale to jsem nikdy nevyužil ), jsou extrémně přesné (solar quartz zvaný u Citizenu EcoDrive), naprosto bezúdržbové a velmi odolné. PS: Proč tomu kamarádovi instruktor doporučil hodinky se stopkami mi trochu uniká, ale asi k tomu měl nějaký tajný důvod. Já jsem zatím nikdy v letadle stopky nepotřeboval Dobu letu spolehlivě na vteřiny určí Dynon a "ponorková navigace" se snad provozuje dnes už jenom na soutěžích... Ale nesoudím to, patrně nějaký důvod má.
Toblin Odesláno 17. července 2013 Autor Nahlásit Odesláno 17. července 2013 Kex - uz znam odpoved. V jedne Cessne maji porouchane hodiny
lac1 Odesláno 17. července 2013 Nahlásit Odesláno 17. července 2013 Este existuje varianta quratzoveho stojku na styl Lemanie 5100, mozno to poznas. Funguje to na pricipe ze chrono ma scitac-minutovu rucku. Toto si myslim, ze dost prakticke. Ale zase nema zobrazenie UTC+local time, ale zato je fajn ten scitac. Eta 251.262 Modely : Revue Thommen Airspeed chrono quatzPrecista prs-19Tag Heuer 2000 chrono quatz
hejdik Odesláno 18. července 2013 Nahlásit Odesláno 18. července 2013 (upraveno) Co něco od Casia se safírem,radiem řízené,solární napájení,přehledný jednoduchý cifr....http://hodinky.inshop.cz/casio/radiem-rizene/casio-lcw-m100dse-2a.html Upraveno 18. července 2013 uživatelem hejdik
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se