Přejít na obsah

Smrt kalibru Ronda 1217 rukou umělce "U Aleše"

Doporučené příspěvky

Měl jsem funkční "beobachter uhr" s kalibrem Ronda 1217

Vzhledem ke stáří strojku se objevovala občasná závada při natahování - bylo slyšet nepravidelné cvakání, nicméně hodinky šlapaly poměrně přesně k mé spokojenosti, ale cvakání mi poněkud vadilo a tak jsem se šel jsem se zepat k "panu hodináři" do již zmiňovaného hodinářství "U Aleše", zda se s tím dá něco podniknout... "Pan hodinář" nejdřív přiznal, že něco takového vidí poprvé v životě, pak řekl, že na to nic nemá a pak že se jen tak ze zajímavosti podívá...zalezel dozadu a chvíli s hodinkama něco dělal a pak mi je podal s usměvem zpět, že prý strojek mu připomíná strojky z hodinek Ruhla za 30 východoněmeckých mařen a že se prý protáčí čtyřhran...Absolutně mně nenapadlo co s hodinkama provedl a zjistil jsem to až doma...evidentně něčím přibržďoval transmisní kolečko, na kterém vyrobil několik soustředných vrypů, pak zřejmě zakroutil korunkou a něco

v hodinkách definitivně urval, protože korunka se teď volně točí dopředu  i dozadu zcela bez odporu a hodinky už nejdou vůbec natáhnout...

Takže to berte jako varování před tímto lidovým przničem, na kterého mi jenom dobré vychování nedovoluje použít výstižnější výrazivo a současně prosím o radu, zda se takto 

odpravené hodinky dají ještě přivést k životu... :helpsmilie:

Upraveno uživatelem LobotomyBoy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Baterky si naštěstí měním sám, ale mechanikám moc nerozumím...proto jsem dopadl jak jsem dopadl... :( Ten imbecil by zasloužil zpřerážet pazoury za to, co provedl... Potíž je v tom, že sehnat solidního hodináře, který by dal do své práce kus srdce a neodflákl ji a neojebal zákazníka je fakt problém...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...
  • po 3 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...