LobotomyBoy Odesláno 8. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2013 (upraveno) Měl jsem funkční "beobachter uhr" s kalibrem Ronda 1217 http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&Ronda_1217 Vzhledem ke stáří strojku se objevovala občasná závada při natahování - bylo slyšet nepravidelné cvakání, nicméně hodinky šlapaly poměrně přesně k mé spokojenosti, ale cvakání mi poněkud vadilo a tak jsem se šel jsem se zepat k "panu hodináři" do již zmiňovaného hodinářství "U Aleše", zda se s tím dá něco podniknout... "Pan hodinář" nejdřív přiznal, že něco takového vidí poprvé v životě, pak řekl, že na to nic nemá a pak že se jen tak ze zajímavosti podívá...zalezel dozadu a chvíli s hodinkama něco dělal a pak mi je podal s usměvem zpět, že prý strojek mu připomíná strojky z hodinek Ruhla za 30 východoněmeckých mařen a že se prý protáčí čtyřhran...Absolutně mně nenapadlo co s hodinkama provedl a zjistil jsem to až doma...evidentně něčím přibržďoval transmisní kolečko, na kterém vyrobil několik soustředných vrypů, pak zřejmě zakroutil korunkou a něco v hodinkách definitivně urval, protože korunka se teď volně točí dopředu i dozadu zcela bez odporu a hodinky už nejdou vůbec natáhnout... Takže to berte jako varování před tímto lidovým przničem, na kterého mi jenom dobré vychování nedovoluje použít výstižnější výrazivo a současně prosím o radu, zda se takto odpravené hodinky dají ještě přivést k životu... Upraveno 8. října 2013 uživatelem LobotomyBoy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 8. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2013 Hm, pěkně. Tohle není první pochvala na U Aleše... Zkus oslovit čelan fora Valis. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LobotomyBoy Odesláno 8. října 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2013 Baterky si naštěstí měním sám, ale mechanikám moc nerozumím...proto jsem dopadl jak jsem dopadl... Ten imbecil by zasloužil zpřerážet pazoury za to, co provedl... Potíž je v tom, že sehnat solidního hodináře, který by dal do své práce kus srdce a neodflákl ji a neojebal zákazníka je fakt problém... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LobotomyBoy Odesláno 22. října 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2013 Nevím jestli to někoho tankuje, ale podařilo se mi sehnat stejný kalibr s naprosto odpudivě zoxidovaným ciferníkem, ale s funkčním nátahem, na evilbay, teď už jenom sehnat někoho, kdo to dá dohromady... :/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tondako Odesláno 22. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2013 No tak to máš kliku. Budeš mít ze dvou hodinek jedny funkční. Nevím odkud jsi a hodináře ,,U Aleše,, taky neznám, takže ti těžko poradím hodináře ve tvém okolí ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zhrado Odesláno 22. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2013 Tak to skús ešte raz u toho Aleše Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 23. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2013 nemas experimentovat s mistnima expertama a poslat to osvedcenejm hodinarum z chronomagu knespl&mejzlik nebo valis apod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zemlic Odesláno 8. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2013 Jak jsem psal dnes v jiném vláknu - děsivá osobní zkušenost s Hodinářstvím u Aleše, nikdy víc, souhlasím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
efreeti Odesláno 16. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2013 Jj.. s "Alešem" mám taky špatnou zkušenost. Naštěstí smě se nedostali až k tomu aby mé hodinky otevřel a "opravil". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se