Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím Vás ve spolek,

byť jsem převážně falerista, tak někdy se mi do ruk doustanou i hodinky. Potřeboval bych poradit s těmito. Snažil jsem se hledat na internetu, ale nenašel jsem je. Předem moc děkuji.

1. kapesní stříbrné hodinky Fritz Moeri STIMIER, puncované stříbro, momentálně nejdoucí, má cenu je nechat opravit?

2. náramkové stříbrné hodinky UNIVERSA v dřevěném pouzdře, punc. pro staré Německo, jdoucí.

Prosím o jakékoliv informace k hodinkám, děkuji.

Omlouvám se za kvalitu fotek, foceno pouze mobilem.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

Ahoj,

vítej na fóru, 

kapesní chrona od Frtize se určitě vyplatí opravit, pokud si je chceš nechat. Jen s vadou na ciferníku se budeš muset smířit, ale mi by to nevadilo. 

Jejich hodnotu si můžeš odvodit od tohoto kousku, ale samozřejmě reálná je tak čtvrtina/pětina z té ceny. Patří pod značku Moeris. 

Druhé hodinky budou asi pořádná raritka, ne ve smyslu, že to je nějaká velká hodinařina, nebo jejich hodnoty. Spíše v tom smyslu, že jich bude jen pár kousků. Použití dřeva v kombinaci se stříbrem a jejich celková zachovalost bude určitě zajímavá. 

Cena je však neurčitelné, to poznáš jen na ebay, nebo aukru. Můžu to být jen cena stříbra, nebo také několika násobek. Otevři je a postni sem foto strojku. 

Značku "Universa" ( neplést s "Universal" ) měla zaregistrovaná firma z Pforzheimu, registrace je z roku 35, Incabloc z roku 34, takže můžou být předválečné. 

viz.

Což potvrzuje i logo na dýnku. 

Upraveno uživatelem Rodkopf
Odesláno

Děkuji za vřelé přivítání a za vyčerpávající odpověď. Hodinky tedy svěřím do rukou odborníka ať se mi na ně podívá. Ponechat, neponechat, to je otázka. Tím, že se věnuji faleristice, tak uvidím, ale není kam spěchat... Jakmile budu mít u sebe foťák a bude lepší světlo, tak vyfotím strojek těch náramkových hodinek. Ještě jednou díky moc, pohodový večer :)

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...