Přejít na obsah

Internetový prodej

Doporučené příspěvky

Návštěvník RK
Odesláno

Nevím jestli má někdo zkušenosti s prodejem přes internet. Na skw.net jsou k mání moje oblínené erardy za polovinu, ale jestli někam poslat peníze a potom čekat na dhl nevím. Kdyby někdo mohl poskytnout info jak je to s nákupem přímo ve Švýcarsku a jak s možným odpočtem DPH a v jaké výši.

Odesláno

S SKW konkretne zkusenost nemam, ale na internetu nakupuju celkem bezne. Rekl bych, ze specializovany prodej, jakym SKW asi je, bude zrejme jistejsi, nez napriklad nakup pres ebay, ale ja napriklad s nakupem pres ebay zatim jeste nemam spatnou zkusenost..asi klika ;)

Jinak do SKW jsem kdyzi psal ohledne jednech hodinek a odpovidali celkem promptne. Z toho se da usuzovat taky pomerne hodne. A zajimave je, ze mi sami nabidli, ze budou deklarovat nizsi hodnotu baliku, az treba na $80 coz by te pak nejake DPH nemuselo vubec trapit :D Ovsem odzkousene to nemam. Samotneho by mne zajimala neci zkusenost s timhle shopem, protoze nektere ceny maji opravdu hodne zajimave.

Návštěvník Kamil
Odesláno

teda akurat pozeram to SKW, a som milo prekvapeny. Necakal som, ze naseho kamenne shopy budu pracovat az z takymi marzami :)))

Odesláno

SKW neni zdaleka nejlevnejsi inet shop, to te muzu ujistit ;) Pravda ovsem je, ze opravdu drahe hodinky jako IWC bych na internetu urcite nakoupil. U takovych je lepsi koupit je v kamennem kramu..rozumis..nechat se obletovat prodejcem..kavicka..pokec.. Clovek ma pak pocit, jako opravdovy zakaznik. Chtel bych jednou mit "par" zbytecnych eur na takovy nakup :D Urcite je lepsi udelat takovy nakup pri ceste do zahranici nez kupovat tady, kde jsou ceny opravdu prestrelene. Ceny v kamennych shopech jsou i v zahranici vyssi, nez v online obchodech, ale neni to tak kriticke jako u nas.

Jeden priklad za vsechny.. Koupil jsem si (na internetu) k narozkam automat Tissot T-Lord, zcela novy se vsema papirama od autor. prodejce. Zakladni cena byla 499USD + postovne cca 50USD a celnici mi bohuzel vycarovali dan/clo ve vysce dalsich 100USD. Kdyz to spocitate na nase, cena necelych 15.000CZK. No a ted se podivame na www.hibernia.cz a co to nevidime..cena 29.750CZK..no ja teda nevim, ale neco mi tu smrdi!

Návštěvník Kamil
Odesláno

presne to som mal na mysli, ja som chvilami rozmyslal, ze nebudem korzovat do .at alebo nebodaj .ch a kupim si take bezne longinesky tu. Rozdiel 40% v prospech kamenneho obchodu vo viedni (len podla webu vyrobcu som napisal na dve adresy mail) mi bol ponaucenim. A to nehovorim ako som zazrel carrery od tag heuer (dovtedy som tuto znacku prehliadal pre mohutnost niektorych modelov)... tu boli rozdiely ako "prase". To sa neodvazujem zistovat co stoja v kamennom v .sk IWC, rozdiel bude v cene mensieho motoroveho vozidla? :)

Odesláno

Asi tak :) Ty rozdily v cenach jsou fakt brutalni. Skoro mi to pripada, ze distributor dohani nedostatek kupni sily zvysenou cenou, jinak si nedovedu predstavit jediny rozumny duvod tak premrstenych cen v CSR.

Jinak ty Carrery jsou pekne. Mi se velmi libil GMT model, ale ten starsi. Dneska delaji novy model nazvany Twin Time, ale ten uz neni tak pekny. Je sice vetsi a se safirovym sklickem, takze parada, ale cifernik uz neni zdaleka tak pekny :( No aspon usetrim :D

Návštěvník Kamil
Odesláno

K tej carrere, mne sa pacili CV2111.FC6180 a ked twintime tak WV2115.FC6180 Ale bohuzial v .sk nikto nema skladom, takze zaplatis ako keby si kupoval na v obchode a pocit mas ako na nete. No nekupte to, kdyz je to tak levny :)

Odesláno

No presne tak..tady je bohuzel jednak malo prodejcu, kteri je maji skladem a kdyz objednaji, tak jedine, ze zaplatis zalohu a hned si je pak odeberes. Tomu se bohuzel neda rikat sluzby na urovni. Ale jsou i tady hodinarske prodejny, ktere maji dobry vyber. V Ostrave, odkud puvodne jsem, je perfektni Deal, kde maji slusny vyber i na sklade. Jsou tam i velmi prijemni a kolem Vanoc se mi stala velmi pekna vec..dostal jsem od nich casopis Watch zadarmo! Proste jsem prisel do kramu, podivat se co maji noveho, vidim mimo jine novy Watch, tak rikam ze chci jeden Watch..vytahuju penize a oni ze to je v poradku.. Cumim na ne jak tele na nove vrata a oni ze no jsou ted ty Vanoce... :D V takovem hodinarstvi necham jednou i nejake penize za hodinky, i kdyz jsou drazsi nez "venku". Ale jejich pristup si zaslouzi ocenit. A treba se i dohodneme na cene?

Návštěvník RK
Odesláno

No asi skw.zkusím. Ty Erardy co tam nabízejí za 1044 USD včetně dopravy nabízí domácí distributor, tj. Klenoty za lidových 41.500,-. K jejich cti je třeba podotkout, že 7885,- z ceny je DPH pro naše soudruhy, takže rozdílová marže je okolo 10000,-. Internetové obchody mimo EU DPH neplatí. Co se týče cel, na všechny typy hodinek dovezených či zaslaných z území mimo EU je jednotné clo ve výši 4,7% z ceny výrobku + ceny případné dopravy (TARIC 2005). Takže z výše uvedených 499 USD by to mělo být asi 20 USD, zbytek základu cla mohla tvořit cena přepravy, ale i tak je 50 USD nesmysl.

Odesláno

No vis, teorie je jedna vec, praxe na celnici jina :( Taky totiz zalezi na tom, jak se celnik vyspi a jestli mu zena vecer dala nebo nedala..(veceri samozrejme ;) ). A rozhodne nedoporucuju se na celnici hadat nebo byt nedejboze drzy! Ja mam zkusenost, ze to postovne nekdy zapocitaji, nekdy ne..

Dej potom vedet, jak jsi na skw dopadnul. Maji tam fakt pekne veci a za dobrou cenu. Tyhle erardy jsou proste bozi...

erardheritageauto12.jpeg

Návštěvník jarda
Odesláno

Pánové, nevíte jak je to s přímým nákupem hodinek ve Švýcarsku? Je lepší velký obchod v Zurichu, nebo nějaký menší při hranicích? Jak je to s cenami oproti ostatním zemím? Díky za jakoukoliv radu, rád bych si při moji cestě udělal nejakou radost.

Odesláno
Pánové, nevíte jak je to s přímým nákupem hodinek ve Švýcarsku? Je lepší velký obchod v Zurichu, nebo nějaký menší při hranicích? Jak je to s cenami oproti ostatním zemím? Díky za jakoukoliv radu, rád bych si při moji cestě udělal nejakou radost.

Osobně mám nejraději obchody v Ženevě, přeci jen je to hodinářské centrum. Přímo u jezera jsou značkové prodejny s velkou tradicí, kam bych šel nakoupit platinový Vacheron Constance s tourbilonem (až budou volná tři mega:), dále od jezera jsou levnější obchůdky se vším možným. Ceny tu byly vždy solidní, navíc vrátili v ČR DPH cca 8%, ale pravda je, že jsem nikdy nepídil po naprosto nejlepších cenách, raději jsem byl ochoten připlatit si za to, že můžu hodinku kafrat s hodinářem. a to oni kafrají, když vidí, že máte zájem :)

Návštěvník jimbo
Odesláno

Nějaké zkušenosti s nákupem na SKW? Docela by mě to zajímalo.

Odesláno

Taky bych rad vedel nejake zkusenosti ohledne poslani hodinek ze svycar. Nasel jsem si jedny pekne orfiny, ktere bych si rad nadelil k narozkam, ale se mi nechce platit clo/dph ;)

B64_Orfina_Kampf_2.JPG

Pekne, ze? A ten prumer 46mm! :D

Odesláno

Mi přišly hodinky ze Švýcar bez problému a clo jsem žádné neplatil. A hodinky mi přišly poštou přímo domů, bez jakého koliv celního zdržování.

Uvítal bych informaci, zda máte někdo konto pro platbu na ebya přes paypal. Často jsem chtěl něco koupit, ale buď nebrali kartu, nebo vyžadovali paypal.

Odesláno

S PayPal je bohuzel ten problem, ze neni a asi jeste dlouho nebude dostupny v CR, SR a ani ostatnich vychodoevropskych zemi. EU clenstvi nam je v tomto pripade strucne receno naprd :( Pisu jim pravidelne co mesic-dva a dostavam stale stejnou, predem pripravenou a nic nerikajici odpoved.

Ja na ebay pouzivam BidPay, jenze tahle sluzba je akceptovana vicemene jen v USA. Zbytek plateb resim primym prevodem penez na ucet prodavajiciho, ale s tim musi prodavajici souhlasit a je to bohuzel nejdrazsi zpusob platby. Jeste existuje nejaky MoneyGram, co by melo byt neco jako evropsky ekvivalent PayPal, ale osobne jsem to jeste nezkousel a nevypada to jako velmi rozsirena sluzba.

Odesláno

PayPal se dá zařídit tak, že si zřídíte konto v nějakém podporovaném státě. Doporučuji třeba to švýcarsko, účet se tam dá zařídit i poštou nebo se tam jednou stavíte a kartu dostanete taky poštou :)

Odesláno

Problem ale je, ze hodne firem prodava/posila jen do zemi, ve ktere byl PayPal account zrizen a ve chvili, kdy PayPal account je zrizen napriklad ve Svycarsku a clovek si bude chtit nechat poslat neco na adresu do CR/SR, obchodnik znacne znejisti a radeji celou transakci odmitne, z obavy z podvodnych plateb :(

• po měsících...
Odesláno
S PayPal je bohuzel ten problem, ze neni a asi jeste dlouho nebude dostupny v CR, SR a ani ostatnich vychodoevropskych zemi. EU clenstvi nam je v tomto pripade strucne receno naprd :( Pisu jim pravidelne co mesic-dva a dostavam stale stejnou, predem pripravenou a nic nerikajici odpoved.

Ja na ebay pouzivam BidPay, jenze tahle sluzba je akceptovana vicemene jen v USA. Zbytek plateb resim primym prevodem penez na ucet prodavajiciho, ale s tim musi prodavajici souhlasit a je to bohuzel nejdrazsi zpusob platby. Jeste existuje nejaky MoneyGram, co by melo byt neco jako evropsky ekvivalent PayPal, ale osobne jsem to jeste nezkousel a nevypada to jako velmi rozsirena sluzba.

Hura, dnes v DNES PayPal i pro CZ.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...