Přejít na obsah

JaRooN - Bylo, nebylo...

JaRooN

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 49
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Už jsem se dlouho na to chystal a dnes jsem se konečně rozhoupal a objednal toto:

post-33556-0-21421300-1431426288_thumb.png

Tak snad to bude sloužit podle představ. Viděl jsem to v dílně u mistra Gilberta z JS Watch v Reykjavíku, kde to používal nejen na testování, ale i natahování hodinek, tak jsem se nechal inspirovat a budu mít netradiční winder :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsících...

Nějak jsem zapoměl zaznamenávat, co se děje :D

Takže winder funguje na jedničku s hvězdičkou a konečně můžu na ruku vzít i automat bez toho, abych se zdržoval seřizováním ;)

Jelikož jsem se poohlížel, co letos k narozeninám, tak jsem si nakonec pořídil jedny vintážní chrona Cimier se strojkem R. Lapanouse. A pořád jsem přemýšlel, co k nim za řemen. Tak jsem nakonec vybral pytona v černo-bílé kombinaci. Sám jsem zvědav, až dorazí, jak k nim bude sedět ;)

A na cestě je ještě jedno Seiko překvapení, ale o tom, až tady bude.

Na delší dobu to asi budou poslední akvizice, protože nastávají jiné povinnosti a nebude na tiktaky čas ani peníze :(

post-33556-0-38287600-1439801032_thumb.jpg

post-33556-0-68082800-1439801041_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Mezitím uběhl zase nějaký čas a něco málo se změnilo. Koupil jsem si hodinky, které jsem fakt chtěl. Seiko SKXA33, zvané Black Monster Knight. Nádherné, velké, těžké, úžasná lumi, srovnatelná s Monstrama, ale... Byl k nim krátký tah. Náhradní dílky jsem nesehnal žádnou cestou. Objevil jsem jen jeden tah na prodej a ten byl za tak mrzký peníz, že by se mi cena hodinek zdvojnásobila :(

A tak se nedalo nic dělat, hodinky jsem zase poslal dál i když mi za nima bude asi dlouho líto...

post-33556-0-95088200-1443695420_thumb.jpg

A tak bylo potřeba si zase udělat radost. Něco stejně velkého, kdyby to mělo shroud, tak bych se nezlobil. Na tahu, protože mám rád, když cítím váhu hodinek na ruce. A něco, co bude fakt hezké. Jo, a mělo by to mít zase nápis Seiko :D

A tak jsem koukal, přemýšlel, sháněl, až na mě najednou vyskočily modré Sawtoothy ze Singapuru. Stav hezký, tah v plné délce (to už jsem si raději předem ověřil :)), luneta sice trochu jetá, barva opadaná, ale to není problém s trochou šikovnosti opravit. Tak jsem je pořídil a čekal. Včera jsem se dočkal. 10 minut práce na lunetě a kuk, už vypadají jako nové :D

post-33556-0-80672800-1443695958_thumb.jpg

post-33556-0-39688700-1443695960_thumb.jpg

P.S. Tah je dost dlouhý, jeden dílek jsem dokonce odebíral, takže chvilku doma vydrží ;)

Jo a ještě detail ciferníku, protože ten mě dostává na sluníčku asi nejvíc ;)

post-33556-0-68843100-1443696405_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Tak jsem to nějak nemohl zkousnout, že jsem musel ty SKXA33 poslat dál. A tak po pár týdnech včera zase dorazily. Tentokrát teda v NOS stavu a s tahem v plné délce. Po zkrácení na extenzi o jednu dírku přesně sedly na mojí medvědí tlapku :D

post-33556-0-26600200-1446636872_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak jsem na chvilku završil hledání. Jelikož jsem si nebyl jistý, které Sawtoothy se mi budou líbit nejvíc, dokoupil jsem k modrým a oranžovým ještě černé. Ptát se někoho jiného tady nemělo smysl, muselo to být mé rozhodnutí...

Takže je mi jasný, že černé jsou ty pravé a zbylé můžou jít zase do světa ;)

Ještě mám rozpracovaný jeden malý projekt s pilovou lunetou na SKX. Jelikož na SKX007 se mi to nezdálo to pravé, tak jsem koupil SKX171 a stříbrnou vložku od Harolda a půjde to na ně. Už jen počkat, až hodinář udělá servis strojku a pak se pochlubím ;)

post-33556-0-78095400-1446985418_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...