kvartus Odesláno 11. září 2015 Nahlásit Odesláno 11. září 2015 Dobrý den, chtěl bych se zeptat, našel jsem po prarodičích dva kousky hodinek:Montblanc a MIMO. Drbali se, přesýpaly a stěhovaly celá léta v krabici s různým šrotem. Přesto s mnohými šrámy přežily a obě po natažení již několik hodin jdou a zdá se, že snad i celkem přesně. Nechci je prodávat, proto mě nezajímá ani tolik cena, spíš, jestli mají nějakou hodnotu, z jaké jsou doby, jestli je možné a má smysl je vyčistit, opatřit čistým sklíčkem bez šrámů atd.? Nevím jestli to půjde na fotce přečíst, Montblanc má na dýnku napsáno: FOND ACIER INOXYDABLE a č. 752. MIMO na dýnku nemají nic. Děkuji předem za jakoukoli radu či připomínku.
villain83 Odesláno 11. září 2015 Nahlásit Odesláno 11. září 2015 Ahoj,oboje hodinky jsou hezky,minimálně ty MB bych nechal prohlídnout u hodináře,je to památka,tak by byla škoda nechat je jen tak v šuplíku.Zdají se být zachovalý,myslím,že není důvod jim nedopřát servis.
kvartus Odesláno 11. září 2015 Autor Nahlásit Odesláno 11. září 2015 Ahoj,oboje hodinky jsou hezky,minimálně ty MB bych nechal prohlídnout u hodináře,je to památka,tak by byla škoda nechat je jen tak v šuplíku.Zdají se být zachovalý,myslím,že není důvod jim nedopřát servis.Díky za povzbuzení. Můžeš mi, prosím, doporučit vhodného hodináře na takové hodinky?
kvartus Odesláno 12. září 2015 Autor Nahlásit Odesláno 12. září 2015 Hele vzácní poradci, nezlobte se, snažil jsem na celém internetu hledat staré hodinky Monblanc s logem jako na těch od dědy, ale nenašel jsem ani jedny. Firma MONTBLANC, co dělá dnes luxusní hodinky, je zdá se, dělá jen poměrně krátkou dobu. Vyfotil jsem ještě strojek. Je tu znovu starobylé logo Montblanc. Navíc nápis FAB. SUISSE, kterým bývaly opatřeny prý hodinky vyráběné ve Švýcarsku vyvážené do Fracie někdy před rokem 1960... Co je to za firmu a za hodinky? Kdy asi mohli být vyrobeny? Díky předem za rozumy, expertýzy i domněnky
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se