ercos Odesláno 4. října 2007 Nahlásit Odesláno 4. října 2007 V pozostalosti som nasiel hodinky - strojcek IWC, ale nie v povodnom puzdre. Poprosil by som Vas, ci by mi vedel niekto identifikovat, ci sa jedna o naramkove hodinky alebo strojcek patri medzi kapesne a bol len vpasovany do ineho puzdra. Taktiez ci je moznost niekde zakupit nove puzdro, lebo toto puzdro je mosadzne a zosuchane. Hodinky idu velmi presne ,ale chyba korunka a vzadu chyba este pero a jeho protajsok, co aretuje regulacnu rucku na mostiku zotrvacnika. Tiez cifernik nie je povodny. Za kazdy prispevok budem vdacny. Vlado
Pfosser Odesláno 5. října 2007 Nahlásit Odesláno 5. října 2007 Dostal se Ti do ruky skutečně unikátní kousek. Jedná se o kalibr 63/64, který je dámskou zmenšeninou kalibru 52/53. Tento kalibr pochází z roku 1892 a dával se původně do kapesních hodinek, ale v závěru i do dámských náramkových. Kalibr 52/53: Dámské kapesní hodinky s kal. 63/64 Informace je odtud: IWC. Stáří strojku ale už na webu nezjistíš. Tam je jen přehled podle čísla pláště, které nemáš. Rok dle čísla pláště Toť vše. Přiznám se, že jako milovník IWC Ti je kapku závidím. ;o)
Pfosser Odesláno 5. října 2007 Nahlásit Odesláno 5. října 2007 (upraveno) Ještě taková poznámka. Když si všimneš ciferníku, tak vteřinovka je na devítce, což je pro IWC neobvyklé. Co jsem kdy IWC viděl, měli vteřinovku na šestce. A v takovém případě, protože je natahovací hřídel vyvedená naproti, tedy na dvanáctce, tak je to původně kapesní strojek. Jinak osobně mám kalibr stejné řady, ale pozdější modifikaci a natahovací hřídel je umístěná na trojce. Koukej: Upraveno 5. října 2007 uživatelem Pfosser
mechano Odesláno 5. října 2007 Nahlásit Odesláno 5. října 2007 V pozostalosti som nasiel hodinky - strojcek IWC, ale nie v povodnom puzdre. Poprosil by som Vas, ci by mi vedel niekto identifikovat, ci sa jedna o naramkove hodinky alebo strojcek patri medzi kapesne a bol len vpasovany do ineho puzdra. Taktiez ci je moznost niekde zakupit nove puzdro, lebo toto puzdro je mosadzne a zosuchane. Hodinky idu velmi presne ,ale chyba korunka a vzadu chyba este pero a jeho protajsok, co aretuje regulacnu rucku na mostiku zotrvacnika. Tiez cifernik nie je povodny. Za kazdy prispevok budem vdacny. Vlado Kapesní hodinky , pokud je číslo na stroji 837060 , pak jsou z roku 1926.
ercos Odesláno 5. října 2007 Autor Nahlásit Odesláno 5. října 2007 Ještě taková poznámka. Když si všimneš ciferníku, tak vteřinovka je na devítce, což je pro IWC neobvyklé. Co jsem kdy IWC viděl, měli vteřinovku na šestce. A v takovém případě, protože je natahovací hřídel vyvedená naproti, tedy na dvanáctce, tak je to původně kapesní strojek. Jinak osobně mám kalibr stejné řady, ale pozdější modifikaci a natahovací hřídel je umístěná na trojce. Koukej: Pre : Pfosser a Mechano Dakujem zatial za toto zhodnotenie a pokial by to pomohlo k dalsej identifkacii prikladam tieto data : priemer stroja ......42,7 mm hr...............5,8 mm bez cifernika na stroji su vyrazene tieto data : Qual. Extra 637020 rovnoramenny kriz a cislo 31457 v strbinke medzi najvacsim a najmensim mostikom je vyrazene cislo 55231 Pomozu tieto udaje pre urcenie obdobia ? Zaroven by som chcel usmernenie ci je vhodne hladat pre tento strojcek puzdro ako pre naramkove hodinky alebo sa zamerat a snazit ziskat puzdro vreckove. Moze mi niekto doporucit vhodneho hodinara-opravara? Dakujem
mechano Odesláno 5. října 2007 Nahlásit Odesláno 5. října 2007 Pre : Pfosser a Mechano Dakujem zatial za toto zhodnotenie a pokial by to pomohlo k dalsej identifkacii prikladam tieto data : priemer stroja ......42,7 mm hr...............5,8 mm bez cifernika na stroji su vyrazene tieto data : Qual. Extra 637020 rovnoramenny kriz a cislo 31457 v strbinke medzi najvacsim a najmensim mostikom je vyrazene cislo 55231 Pomozu tieto udaje pre urcenie obdobia ? Zaroven by som chcel usmernenie ci je vhodne hladat pre tento strojcek puzdro ako pre naramkove hodinky alebo sa zamerat a snazit ziskat puzdro vreckove. Moze mi niekto doporucit vhodneho hodinara-opravara? Dakujem No tak když už víme , že číslo je 637020 , tak je to rok výroby 1916.
ercos Odesláno 5. října 2007 Autor Nahlásit Odesláno 5. října 2007 Kapesní hodinky , pokud je číslo na stroji 837060 , pak jsou z roku 1926. Domnievam sa , ze hodinky mali zlate puzdro a zial stary otec pouzil tento kov pre svoje zlate zuby.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se