Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
aj titan /taky co sa pouziva na hodinky/ poskriabes a dokonca lahsie ako ocel, ale tie skriabance oxiduju a nevido ich ako na oceli a druha vec: aj titanove hodinky sa daju prelestit, ale je to trochu narocnejsie...

souhlasím. Když je někde riziko, že hodinky dodrbu :cheers: , beru si titanové Adory. Schytaly toho dost, ale na první pohled díky oxidaci nevypadají ošoupaně.

Odesláno

Jenom doplním, že titan se díky antialergičnosti (jak už zde někdo psal) používá na výrobu kloubů, plotýnek a jiných náhrad lidského těla. Co by mě ale zajímalo, proč se používá právě místo vyhřezlých plotýnek, když je tak křehký? Přece jen, ty otřesy...

Odesláno
Jenom doplním, že titan se díky antialergičnosti (jak už zde někdo psal) používá na výrobu kloubů, plotýnek a jiných náhrad lidského těla. Co by mě ale zajímalo, proč se používá právě místo vyhřezlých plotýnek, když je tak křehký? Přece jen, ty otřesy...

Že je titan křehký to je ftípek ?

Odesláno

Asi ho ešte nikto neskúšal rozmlátiť kladivom. Oi. v neďalekom závode za komunistov z titanu robili súčiastky pre vojenskú výrobu, myslím že vojaci vedeli čo je to za matroš.

Odesláno

Tak tak, ftípek. Titan je poměrně houževnatý, což je opak křehkosti. Nejhouževnatější jsou slitiny alfa-beta (Grade 5, pružinový titan), ale i běžný "hodinkový" titan (Grade 2) je dost houževnatý. Experimentálně to ověříš tak, že vezmeš titanové hodinky, pevně je chytíš do svěráku a švihneš do nich pořádným kladivem. Na střepy se rozletí jen (křehké) sklíčko, houževnaté pouzdro se jen ohne a nepraskne.

Odesláno
Tak tak, ftípek. Titan je poměrně houževnatý, což je opak křehkosti. Nejhouževnatější jsou slitiny alfa-beta (Grade 5, pružinový titan), ale i běžný "hodinkový" titan (Grade 2) je dost houževnatý. Experimentálně to ověříš tak, že vezmeš titanové hodinky, pevně je chytíš do svěráku a švihneš do nich pořádným kladivem. Na střepy se rozletí jen (křehké) sklíčko, houževnaté pouzdro se jen ohne a nepraskne.

Funguje to!! Jak to ted vratim do puvodniho stavu?

Odesláno
:D
Odesláno
Funguje to!! Jak to ted vratim do puvodniho stavu?

začni slepovat sklíčko a ostatní pak přijde samo :thumbsup_anim:

Odesláno

Caute.

ako to tu čítam tak sa pridám. :) ja ako laik som sa z príspevkov dosť naučil.

No chcel by som pridať toto.

Neexistuje pevnejší prvok ako Ti (v bežnom svete aký poznáme).

ALE VZHLADOM K SVOJEJ VÁHE.

teda sa nedá porovnat jednoducho ocel a titan.

Ked niekto niečo vyrába z titanu chce mať pevnosť ocele ale váhu (hmotnosť) plastu.

Ked by som si mal kúpiť hodinky tak z titanu ale ked chcem stroj času s nádychom elegancie a prestíže tak ocel. :)

Odesláno

TITAN má dobré vlastnosti - jak už bylo zmíněno výše, ale na druhou stranu...

Pakliže se nejedná o potápěčské hodinky, tak mi smysl použití titanu uniká.

Mě osobně připadalo přinejmenším "podivné", jak byly ty titanové hodinky lehoučké.

Jak zde již někdo zmínil - měl jsem pocit, jako bych měl na ruce plastový shity za dvě kila, ne titanový hodinky za tři litry.

Ale jako materiál pro potápěčské hodinky to je asi nepřekonatelný, ale jinak nebrat.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...