Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Můj nový přírůstek...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Jen tak pro info k dalším rekvizitám: Ten kus duralového plechu zasazený v bambusovém dřevě je ze sestřeleného letounu Republic F-105 Thunderchief, mezi posádkami znám jako Thud.Místní severovětnamští podnikavci z toho dělali takovéto milé suvenýry...Stejný,avšak o něco praktičtější suvenýr je ten duralový hřeben...taktéž z letadla..Za povšimnutí stojí reliéf padajícího letounu za tou "věží". Na a to třetí,to je jeden z největších bombových "hnusů" malá bombička typu BLU-26/B ,která byla po cca 600ks umístěna v kontejnerové pumě. Určená primárně k ničení živých cílů...fuj.

Všechny tyto věci byly dovezeny během Vietnamské války do ČSSR jedním novinářem.

Jinak hodinky šlapou jako "švýcary" cca.30 sek./den...Škoda,že nevidím na strojek,jelikož je do nich velice špatný přístup přes sklíčko...Také mě trochu rmoutí volnější korunka,zřejmě neoriginál. Ale prý to nebude mít vliv na funkci pilota Thudu... :thumbsup_anim:

Odesláno
Ahoj, gratuluji k novému přírůstku. ;)

Pokud se nepletu, tak je tam strojek ETA se 17 kameny.

Jinak nějaké info je tady: http://www.50717.com/us/gg-w-113.html

A menší diskuze je i zde: http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=35726

Dík...Ano mělo by tam býti o dva více než pro "blátošplapy" , hacking a ocel pouzdro(pro pěchotu plastové).

Odesláno

Nahodou, ty me plastove Benrus co mam v supliku jsem ted zahledl ve filmu Americky gangster. Mel je na ruce jeden clen US Army ve Vietnamu. Asi je fakt nosili.

Odesláno
Nahodou, ty me plastove Benrus co mam v supliku jsem ted zahledl ve filmu Americky gangster. Mel je na ruce jeden clen US Army ve Vietnamu. Asi je fakt nosili.

No vidíš alespoň někde jsi je viděl.... :rolleyes:! To já je ještě neviděl na žádné fotce z války...

Odesláno
u jako "švýcary" cca.30 sek./den...Škoda,že nevidím na strojek,jelikož je do nich velice špatný přístup přes sklíčko...Také mě trochu rmoutí volnější korunka,zřejmě neoriginál. Ale prý to nebude mít vliv na funkci pilota Thudu... :thumbsup_anim:

Jinak do těchto hodinek se také chodí přes sklíčko? :whistling: Já myslel, že normálně zadním víkem ...

Odesláno
Jinak do těchto hodinek se také chodí přes sklíčko? :whistling: Já myslel, že normálně zadním víkem ...

No je to tak....je to americké...víčkou je tam nalisované nebo co. Aby jsi se do nich dostal ,musíš vypouzdrovat sklíčko ,sundat ručky a ciferník ,"vytrhnout" korunku s osičkou a jsi tam...Alespoň tak nějak jsem to pochopil. Jinak do těch Benrusů,co má afrikab se dostával mechano a moc si liboval,že je to super :thumbsup_anim: !!!Holt jak říkám,je to americké...

Odesláno
No je to tak....je to americké...víčkou je tam nalisované nebo co. Aby jsi se do nich dostal ,musíš vypouzdrovat sklíčko ,sundat ručky a ciferník ,"vytrhnout" korunku s osičkou a jsi tam...Alespoň tak nějak jsem to pochopil. Jinak do těch Benrusů,co má afrikab se dostával mechano a moc si liboval,že je to super :thumbsup_anim: !!!Holt jak říkám,je to americké...

Díky, já vím, že do některých se jde přes sklíčko, jako třeba do Stocker & Yale SandY 590, ale u těchto Hamiltonů jsem to nevěděl. ;)

st7.jpg

Jinak menší ukázka je tady: http://www.broadarrow.net/sandy590.htm

• po 2 týdnech...
Odesláno
Dobrý Den ,

Velice hezký kousek US Hodinek , chtěl bych se zároveň optat kde je možnost nejlépe teto model hodinek sehnat .

Díky za radu a přeju hezký den

Nejlepe eBay. K nam se jich za komunismu moc nedostalo.

Odesláno (upraveno)
Dobrý Den ,

Velice hezký kousek US Hodinek , chtěl bych se zároveň optat kde je možnost nejlépe teto model hodinek sehnat .

Díky za radu a přeju hezký den

Ahoj,škoda že jsi se neozval dřív,už jsem je prodal kolegovi z práce....

Jinak kromě výše uvedeného ebaye,můžeš zkusit toto fórum :http://www.mwrforum.net

Zde se zaregistruješ, dáš si inzerát a určitě se ti někdo ozve s lákavou nabídkou.Pak stačí mít Pay pal účet a je to.Já jsem je pořídil také tam a dokonce o něco levněji ,než jsou k mání na ebay...

Upraveno uživatelem martinbor
  • po měsících...
Odesláno

Jeden z poslednich modelu specifikace GG-W-113 od firmy Hamilton. Datum vyroby brezen 1981 (jsou stejne stare jako ja, na mesic).

Pri chvilce napisu o specifikaci GG-W-113 neco vic na muj blog.

Dalsi fotografie zde: picasaweb.google.com/.../HamiltonGGW1131981

Odesláno
Pěkné, ale mnohem více se mi líbí Marathon GG-W-113. (Jsou z roku 1985.)

Jasne, Top Gun je z roku 1986, ale priprava filmu zacala jiste uz vroce 1984.

Ale jinak hezke Marathony. Stejne pouzdro pouzivalo i CWC u svych G10.

• Po letech...
Odesláno

Ahoj, dnes jsem od kolegy v práci dostal dárek z jeho cesty po Vietnamu. Prý to tam vyměnil za nějakou kravinu s místním týpkem v nějaké vesnici při návštěvě džungle. Ten týpek mu řekl, že je má po tátovi a ten že bojoval proti Amíkům a měl je z války. Jak k nim přišel tatík, to už  kolega neví.

Ten příběh se mi líbí, i když představa, jak nějaký vietkong stahuje ty Hamiltony co mám v ruce nějakému mrtvému Amíkovi je trochu mrazivá. Ale kdoví jak k tomu přišel, mohl to s vojáky třeba vyměnit, kdoví....

Rád bych věděl co si o tom myslíte. Nejsem zrovna expert na military, ani vintage, takže nevím. Našel jsem toto staré vlákno a název  a typ hodinek je stejný, i "FED STOCK". Hodinky jsou ale komplet se žlutým číselníkem (a nevypadá zašle, vypadá to jako origo barva) a dýnko je šroubovací. Ručky už jsou pěkně jeté, trochu zohýbané, chtělo by to renovaci. I když, hodinky normálně jdou (přesnost jsem neměnil, mám je první den a hned letím sem :photo:). NATO původní asi není, na rozdíl od hodinek nevypadá kvalitně a spona se začíná loupat....

Tak co vy na to odborníci :notworthy: ?

Díky moc

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...