Přejít na obsah

marek.sm

Členové
  • Příspěvky

    6
  • Registrace

  • Přítomen

marek.sm's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Jestli se nepletu, tak safír je korund a ten je hned po diamantu na stupnici tvrdosti, takže s tím křemenem nevím. Měl jsem jen obyčené hodinky, takže sklo možná nemělo antireflex, proto mi to nešlo poškrábat.
  2. Poškrábat safírové sklo podle mě není vůbec jednoduché. Diamantovým pilníkem z lidlu to je hračka, ale jinak to moc nejde. Kolikrát jsem to sám zkoušel a půjčoval nevěřícím k otestování. Ta křehkost skla taky není nijak kritická, těch pádů a úrazů co přežilo. Ale pokud má někdo smůlu, věřím že stačí nešikovné ťuknutí a je vymalováno.
  3. Na hodinky pro každodení nošení bych určitě volil safírové sklo. Měl jsem citizeny se safírem a po skoro 10 letech opravdu hrubého a nešetrného zacházení je sklíčko skoro netknuté. Nerezové pouzdro a tah, jsou dost zničené, ale na sklíčku je několik málo vlasových škrábanečků, viditelných jen z určitého úhlu a při intezivním osvětlení.
  4. Seika jsou pěkný, bohužel až na pár vyjímek jsem nenašel se safírovým sklem, takže jsem je zavrhl. Co se týká celnice, tak to asi bude tím, že hodinky posílají většinou přes kurýrní firmy, mně třeba přes DHL a to jde asi na celnici pokaždé, protože to tam hlásí rovnou asi DHL. Když něco objednám z usa a jde to normální poštou, ikdyž to bylo přes limit osvobezení od cla a dph tak to většinou projde bez povšimnutí. U hodinek se ale clo neplatí, takže jen DPH a i tak to vyjde o dost levněji než u nás.
  5. čau jsem asi ten poslední kdo Ti tu může radit, ale řešil jsem nedávno to samé. Chtěl jsem mechanické, protože před tím jsem nosil skoro 10 let quartzové citizeny. Trochu mě rozladilo, když jsem zjistil, že kalibr stojí asi 200 Kč. Takže jsem se rozhodl pro mechaniky, abych měl změnu a vůbec nelituji. Měl jsem požadavek, aby byly vodotěsné, nejsem sice potápěč, ale hodinky stejně jako Ty z ruky nesundávám ani na spaní natož na koupání. Další požadavek byl safírové sklo, protože hodinky nijak nešetřím a minerální sklo se mi dost rychle poškrábe. Nakonec jsem vybíral mezi hamilton frogman titanium a invicta http://cgi.ebay.com/HAMILTON-AUTO-KHAKI-NA...=item27b0f7ef0a invicta http://cgi.ebay.com/INVICTA-MENS-SAPPHIRE-...=item335bb4a14a Nakonec jsem koupil ty frogmany, měl jsem štěstí, sehnal jsem nové z usa asi za 7 tisíc včetně poštovného.
  6. Já mám asi 14 dní tyhle, jsou trošku podobný. Kalibr ETA 2892 asi bude stejný. Zatím max. spokojenost. Koupil jsem je na ebay asi za 8 000 Kč (včetně dopravy a dph)
×
×
  • Vytvořit...