Přejít na obsah

Kobliha

Členové_50
  • Příspěvky

    305
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž

Návštěvy profilu

5 376 zobrazení profilu

Kobliha's Achievements

Kandidát závislosti

Kandidát závislosti (5/8)

  1. Asi bych doporučil promyslet nebo si tady utřídit požadavky, oháknout se a vyrazit na poznávací kolečko po Praze - Koscom, Dušák, Bechyně, Carollinum. Nestydět se, nenechat si nic vnucovat, obhlédnout, ptát se a vyzkoušet. Být připraven (nebo se znalým a důvěryhodným přítelem po boku). Nekupovat okamžitě, ale podívat se znovu doma v klidu a promyslet a vyrazit na druhé kolečko už se zúženým výběrem. Dívat se po TH, Longines, Frederique Constant - to budou jejich nižší řady, ale už i automaty, nebo pak Mido, Hamilton, Rado, Orient Star, Seiko - to bude výběr z širšího spektra.
  2. Toto jsem nemohl nechat bez reakce. Samozřejmě parádní kousek.
  3. Tak když Bulovy, tak mě napadly Bulova Archive Series Jet Star. Jedná se quartzky, ale s plynulým chodem vteřinovky (tzn neskáče jako u typických quartzek).
  4. Ano, je to tak, jedná se kovový tah, který je uchycený stěžejkami k tělu hodinek. Když jej z hodinek sundáš, stěžejku provlékneš koženým páskem a uchytíš mezi nožky na tělo hodinek. Snad trochu pomůže obrázek. Hodinky jsou na Hirsch Leaf, pak je tam textil na kůži, originální kovový tah, NATO a kůže hada. Originální kovový tah má většinou výhodu optické integrace k tělu hodinek (podobný brus/leštění, přiléhající k tělu, kopírující tvar nožek).
  5. Padají tady návrhy, z nich většinu bych podepsal. Ještě mne napadla prakticky "bezúdržbová" varianta Citizen Eco Drive s radiem, např Citizen Promaster Land Racer CB5920-86E. Jen dávám ke zvážení další aspekty při výběru: EDC, které budou odkládány přes víkend - pak s datumovkou a delší rezervou chodu (nebo Quartz). Pokud rezerva v rámci 38-42 hodin, pak bez datumu, ale to už není tak úplně EDC. doporučuji revidovat rozhodnutí o koženém náramku - osobně bych preferoval kovový tah při standardním uchycení (tj. ne proprietární nebo integrovaný) a šířku mezi nožkami optimálně 20 nebo 22mm (vyhnout se lichým číslům). Pak je možné převléknutím na dokoupenou kůži nebo NATO a střídáním barev dávat hodinkám nový charakter. Kupovat dodatečně tah se prodraží, v kůži lze vybírat donekonečna. Každopádně přeji šťastnou ruku při výběru.
  6. Longines se tentokrát nevydal cestou zmenšování, ale zvětšování a představil novou verzi Hydroconquest GMT zvětšenou na 43mm. Cena se zdá být stejná, jako u menšího, 41mm modelu z minulého roku. Uvedeny byly tři barevné varianty s kombinacemi kovového tahu nebo pryže. https://www.longines.com/en-us/landing-page/hydroconquest-gmt
  7. Jak už je zmiňováno v příspěvcích výše, chtělo by to více informací o obdarovávaném. Budou to jeho jediné hodinky? Bude je nosit denně? Jaký je jeho životní styl - je to sportovec, zálesák nebo by to chtělo univerzálně / společenské hodinky? Udržitelnost ceny v čase je na samostatnou studii. To nedokážou mnohdy správně odhadnout ani odborníci v řádově vyšších cenových kategorií. V této cenové kategorii se mohou občas objevit atraktivní kousky, jejichž cena se udrží nebo poroste, ale to zjistíte až za dvacet let. Spíš bych se soustředil na technickou udržitelnost v čase, tedy že hodinky nebude muset obdarovaný po roce vyhodit, ale že bude třeba jen jednou za dva tři roky vyměnit baterku a budou sloužit klidně i několik desetiletí. Ale očekávané je doporučení: jednoznačně se vyhnout módním / fashion značkám v této cenové relaci se zaměřit především na značky Casio a Orient pokud by došlo k navýšení rozpočtu, pak zahrnout i Seiko a Citizen Přeji šťastnou ruku při výběru.
  8. A přidám ještě jednu novinku - speciální limitovanou edici kapesních hodinek.
  9. Citizen přichází v rámci Series8 s novou modelovou řadou 890. Nemohu si odpustit nazvat ji "CitiOak".
  10. První pokus nebyl asi do nejpříhodnějšího vlákna, takže ještě jednou a jinak - zrcadlové "Forgotten Future" převlečené do full metalu.
  11. Zrcadlové "Forgotten Future" převlečené do full metalu.
  12. Casio zřejmě připravuje nový model MRG, který tvarově vychází z CasiOak (G-Shock GA-2100), ale jednat by se mělo o quartzové trojručky s datumovkou a bez displaye.
  13. Není to MPM, toto logo používá Elton pro modely s quartz strojkem. Součástí balení byl i certifikát garance původu se sériovým číslem od Elton hodinářská z NMnM.
  14. Jaksi jsem našel adekvátní téma, kam to zařadit, tak prosím o pochopení. Francouzská hodinářská značka LIP dnes uvedla svůj nový model LIP T18 Original. Pokud mě paměť neklame, je to po hodně dlouhé době, kdy se v nižší střední třídě objevuje mechanický strojek prakticky obdélníkového tvaru v obdélníkových hodinkách. 180 kusová série je již prakticky vyprodána. Strojek s manuálním nátahem má specifikaci shodnou s původním T18 z roku 1933, je vyráběn ve spolupráci se švýcarskou firmou La Joux-Perret a kompletován ve francouzském Besançon. Frekvence strojku je 21,600 polokmitů za hodinu a rezerva nátahu 40hodin. Pro mnohé extrémistické hodinkové fanoušky se jedná o ideální hodinky: trojručky s mimostřednou vteřinovkou, bez datumu, manuální nátah, obdélníkové pouzdro s obdélníkovým strojkem. Jen připomenu, že značka LIP hrála důležitou roli za počátků našich Primek. https://www.lip.fr/en/men-watches/1001-t18-original-3411120045937.html
×
×
  • Vytvořit...