Přejít na obsah

Petr89

Členové
  • Příspěvky

    18
  • Registrace

  • Přítomen

Petr89's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Díkys za odpověd :-). Tady je jeste foto predku.
  2. Ahojte, promiňte mi za menší OT, ale potřebuju poradit. Myslíte, že jsou tyto OCEANUS Casia original? Co jsem koukal na netu, každý OCEANUSY měli vzádu na "víčku" kromě čísla modelu hodinek i nějaké seriové číslo. Děkuji za rychlou odpověď.
  3. Tak indiglo přestalo svítit uplně... :-( Uboze jednou až dvakrát blikne.. Předpokládám, že to asi opravit nepujde...co?
  4. Tak už jsem na to přišel, ono se v první poloze korunky nastavuje poloha přílivu odlivu po zmačknutí tlačítka, ale při vytažené poloze uplně na doraz, při nastavování hodin, se dá ta ručička vystředit. Takže mi spadl kámen ze srdce.. Ale mělnil jsem baterku hlavně proto, že jsem včera večer zpozoroval, že mi občas bliká indiglo, když zmačknu korunku, svítí a najednou jako pozhasne a zase rozvítí a to několikrát při tý době co svítí. Myslel jsem, že baterka to vyřeší, ale dnes jsem zjistil, že to dělá pořád.. :-( Nevíte čím to jest?
  5. Dobrý den, koupil jsem hodinky z druhé ruky, Timex T41911 a po nějakém čase mi přišlo že se opožďují, zašel jsem tedy k hodináři, aby mi vyměnil baterku, čekal jsem tam asi 30min, než se mu podařilo vyměnit baterku, nějak mu to nešlo, už jsem myslel, že jsem o hodinky přišel.. :-) Nakonec se povedlo. Ale když jsem přišel domu, čekalo mě nemilé přelvapení, ukazatel teploty a přílivu/odlivu neukazuje správně. Když vytahnu korunku, měl by se vrátit na 12hod, ale vrátí se na 3hod. To samé když pustím ukazatel teploty, měl by zajet na začátek (-20 stupňů) a pak ukázat teplotu, ale on najede zase o 1/4 hodiny blíž než by měl. Jde to nějak resetovat? Děkuji, Petr.
  6. Petr89

    Casio MDV-103

    Zdravím, objednal jsem si tyto hodinky na aukru, dneska dorazily. Ale nejsem si jist jestli jsou uplně v pořádku. Podle prodejce jsou nové a i tak vypadají. Ale zaráží mě dvě věci. Korunka je šroubovací, jsou vodotěsné do 20bar. Když korunku vyšroubuji, tak se korunka celkem vyklá.. Mám doma Casia asi 10 let staré a také vodotěsné do 20bar, hodně podobné ale menší průměr, ale takovou vůli v korunce nemají... To je věc první.. Potom když vytahnu korunku uplně, až na štelování hodin, tak při štelování rafiček se hýbe i sekundova (vždycky v rozmezí jedné sekundy, posle toho jakým směrem šteluji). Mám doma asi 6 hodinek (Casio, Jacque Lemans, Fossil atd...) žádné skvosty, ale u ani jedněch se sekundovka při štelování nehýbe.. Jo a ještě když vytahuji korunku, tak cvakne poprvé datum, podruhé cvakne štelování rafiček. Když zase korunku zasouvám dovnitř, cvakne jen jednou. Podruhé cvakne až když ji šroubuji, před polovinou... Hodinky jsem koupil od Polského prodejce, to je pravda, ale má všechny komentáře pozitivní (asi 180) a dal k tomu vše, original krabičku, manuál, záruční list a 2 roky záruku... Vše vypadá opravdu originál... Jsem v hodinkách laik, takže nevím jestli jsem jen moc velký puntíčkář a nebo fakt něco není v pořádku.. :-)
  7. Pěkný článek. Ale když to člověk kupuje přes internet, na aukru, nebo ebay, tak se bude muset stejnak spolehnout jen na komentáře :-)..
  8. A nějaký repliky to nemužou být? :-) V hodinkach jsem nový, takže nevím co se kopíruje, co ne... Ale ty vietnamci dneska zmáknou všechno...
  9. Ahojte, takový dotaz mimo téma ale zároveň k tématu.. Je možné že tyto Seika už stojí okolo 5000-6000 kč? Třeba ZDE (v modrém, ale myslím že je to ten samý typ). Nebo eBay ZDE
  10. Tak nakonec jsem vydražil hodinky č.1 . V jednoduchosti je krása.. :-) Mohly by mít chronograf, ale nevadí.. Doufám že budou sloužit. Děkuji za rady :-).
  11. Jasný, začínal to chápu.. Já taky na aukru nějak začínal.. :-) Neříkám že je nepošle, ale říkám že se bojím :-). Nevidím všude klam a přetvářku, ale už mám své skušenosti..
  12. Tak jsem teď koukal a u té 4 je prodává prodejce, který nemá žádný komentáře, takže bych se toho docela bál.. :-/ Ale našel jsem tam ještě jedny, bohužel se zlatými doplňky.. Neříkám že se mi nelíbí, ale bál bych se toho, že se to opotřebuje... TADY
  13. Probrouzdal jsem aukro a našel pár hodinek co bych bral, poradíte které vybrat? :-) 1 2 3 4 5 Moji favorité jsou 1 a 4.. EDIT: Jasně, jsou nad limit.. Hodně :-).. Ale hlavně č.4 mi přijde v cajku.. Kromě té digit datumovky, ta mi tam trochu nesedí, ale přižilo by se to.. :-)
  14. Je pravda, že když jsem včera hodinky v obchodě zkoušel, tak ta přeplácanost mě připadala možná až trošku lacině ale líbilo se mi to... Jinak s koupí věcí z ciziny nemám vůbec žádně zkušenosti. Maximálně z německa a německého eBaye, tam mám známé. Ale z USA bych se toho bál a poštovné bych asi nedoplatil.. :-) Jinak osobně se mi líbí tyhle hodinky Casio . Hlavně možnost vyměnit si pásek za kožený a opačně.
  15. Takže mi Casia nevyvracíš? Koukal jsem i po aurku a oba dva typy se dají sehnat cca o 1200kč levněji než na interntu. Na ebay jsem nekoukal. Líbí se mi edice Oceanus, ale ty jsou hodně drahé. Většina z nich jsou buď světlej dobíjený, nebo rádiem řízený, ale to mi přijde zbytečný a asi to hodně zvedne cenu...
×
×
  • Vytvořit...