Přejít na obsah

Honza K.

Členové_50
  • Příspěvky

    259
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Honza K.

  1. Pánové, co to může mít na ruce exprezident?
  2. Ne, že bych chtěl nebo nechtěl tvrdit, že dotyčný je VIP, ale jeho hodinky mě zaujaly. Dá se poznat, co to může mít na ruce?
  3. Za mě černá Monstra. Konkrétní postřeh - jen jeden za všechny možné - jak tu kdosi kdysi napsal, "svítí v japonském velkostylu". A to sedí. Jinak je to otázka jen vkusu a mě se líbí Monstra, i když je má TADY (to zdůrazňuju, na ulici jsem je ještě neviděl), kdekdo.
  4. Určitě. Teda plavu s nima. Monstra beru do bazénu, aby mi neseschly. Pokud jde o potápění, tak to rozhodně kromě kompíku chce i spolehlivé mechanické hodinky. Soudě dle reklam, kde se vždy naznačuje, že pod hladinou jde o všechno a i když je v kompíku vše, tak poctivé hodinky jsou pocitvé hodinky a svého majitele ve štychu nenechají.
  5. Že ten policista, z toho, co je vidět, může mít na ruce skoro cokoliv? Je to jediná fotka, kde jsou jeho hodinky vidět a je mi líto, že není vidět více, protože mi takhle připadají jak mé Glycine Combat 6. Ale realisticky si říkám, že tam na té ruce můžu vidět skoro všechno. Co vy na to?
  6. Nějaký nápad, co to může mít maršál Tito na ruce? Je to ze série jugoslávští partyzáni, tak řekněme do roku 1950?
  7. Tak nějak hádám, že i ten safír bude mít problém. Ale i když ne, tak přežije pouzdro a tah? Asi ne, a tím pádem problém zůstává v podstatě stejný - zničené hodinky, byť na ciferník by vidět bylo.
  8. Díky, ten Chuck Yeager mě potěšil.
  9. Pánové, ta vaše nedočkavost... Ale já se včera taky odměnil a noviny jsem si výjimečně koupil. Čtěte zde: http://in.ihned.cz/c1-46270390-jak-se-co-dela
  10. To je asi InMagazín? U něj si nejsem jistý, ale jinak jsou články z Víkendu (páteční magazín) i z HN dostupné po půlnoci na webu.
  11. Někde možná i o firmách. Což je ale zase o lidech. S PPL mám dobré zkušenosti, ale nechtěl jsem nic složitého. S DPD zato úděsné. Je ale fakt, že jsem jim přichystal složitou situaci. Složitost spočívá v tom, že bydlím na sídlišti na jihozápadě Prahy, což je městská část ("obec") Praha 13, ale obvod (okres) Praha 5. Tudíž máme PSČ 15x xx. Takže jsem jim napsal adresu tak, jak jí normálně píšu a pošta bere, tedy ulice, Praha 5, PSČ, všechno. A jasně, zboží bude tehdy a tehdy u vás. A nebylo. Na netu se ráno objevilo vyskladněno (nebo co) a večer uloženo (ale do jiného depa). A druhý den totéž. Jen depa se prohodila na původní. Tak jsem jim napsal, co se děje a dostal jsem odpověď, že řidič nemohl najít adresu. Opravdu to tady není les paneláků, tady máme v podstatě klasické ulice, název ulice mám před vchodem, na domě, všechno zonačené, místo na zaparkování také je, prostě netuším. Vše jsem jim popsal, prý předají řidiči. A třetí den se balíček opět přesunul z depa do depa. Volal jsem znova a ptám se, co tyhle manévry znamenají. A někdo v pozadí povídá, jo, to je ta jiná Praha. Tak se ptám, jaká jiná. A dozvěděl jsem se, že oni člení pro sebe Prahu (zřejmě) podle městských částí. A napříč okresy/obvody. A mají pro Prahu dvě depa (sklady). Takže řidič si vzal první den balíček, viděl Praha 5, ale on je přeci max. pro Prahu 13, tak tam nepojede. Nepodívá se do mapy, že když už je to problém, tak hranice jeho rajónu mi běží asi 300 metrů od vchodu, nemluvě o péči o dobré jméno firmy atd. Nenene. On to radši předá do druhého depa. Ale nenapíše tam tužkou, že to je Praha 13. Ne, nechá tam Praha 5. Tudíž jeho kolega ráno projde podobnou úvahou a převeze to zase zpět, protože to není přeci "jeho" balíček. Atd. atd. atd. (Navíc ten, co obsluhoval Prahu 13 musel jet tak asi 300 metrů od našeho domu, když to vezl zpět.) Po čtyřech dnech jsem na to už začal spěchat, protože to byl nějaký dárek, který jsem chtěl odvézt sestře do Anglie a začalo to vypadat, že poletím bez něj, ale pak už to nepotřebuju. Tak jim volám znova, někomu z vedoucích a povídám, že tyhle manévry musí skončit a druhý den mi to dodat a ne ve čtyři, jak pořád avizovali, ale do devíti ráno, protože v půl desáté jedu na letiště. No měli plno řečí, tak jsem už na ně začal nakonec křičet , ať tedy ten bludný balíček buď dovezou v určený čas nebo ať si ho tam vozí věčně, protože to je dobírka a já budu pryč a platit jim to rozhodně nebudu. Nakonec to klaplo. Neprožívat to a jen to číst, tak bych se smál. Ale takhle to bylo hnusné. I proto, že jsem čtyři dny upravoval svůj denní program tak, abych je neprošvihnul. A on se ten balíček jen vozil někde mezi Zbuzanama a Přední Kopaninou, nebo kde to ty sklady tehdy měli.
  12. Honza K.

    FAST

    Snad nijak. Mám dojem, že teď už ti jen pošlou seznam autorizovaných servisů dané značky a s nima si domluvíš zbytek. Případně by ti to dalo i zastoupení dané značky u nás. Pokud se ale tatáž závada neobjeví třikrát nebo nenastane jiný důvod odstoupení do smlouvy. Pak by mohla být potíž.
  13. Bohužel až na ruku jsem pilotovi nedohlédl.
  14. Ale jo, nabídli: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/31676-odolne-pro-mladou-krasnou-a-akcni/page__view__findpost__p__472427 Ale nějak to neudělalo dojem.
  15. Co Baby Monster? Byly k prodeji třeba zde: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/31664-seiko-snzf45k1/ Anebo co třeba Christopher Ward? Zde: http://www.christopherward.co.uk/women/sport/view-all/w6sww.html
  16. Dvě hodiny a nic. Takže nová registrace. Edit: Nějak jim to asi nefungovalo - login already exist, registrační mail jsem ale nedostal. Na Gmail teď okamžitě, Seznam to předtím nějak nespoklo.
  17. To je celé prekérní. Nebude ale cena opravy (sklíčko, práce, kontrola strojku - po pádu na zem, kdy prdlo sklíčko, bych se bál i o něj) vyšší, než cena nových hodinek, o které jde??? To mě tak napadlo, jestli v tomto případě není koupě nových levnější, než oprava. Nějaká vazba mezi vámi také ještě možná nevznikla a historii také pořádně nemají... No nic, jen takový nápad. Ale možná mám zkreslené představy o ceně hodinářských prací.
  18. Honza K.

    Sraz Glycine buňky

    Něco navrhněte a já se přizpůsobím a mé Glycine tím spíš. Taky se to dá spojit s tím pátkem, ale sám bych to btal jako nouzovou variantu, protože by nebylo tolik času na kochání se Glycinama.
  19. OK, řekněme, že si rozšíříš zbrojní pas, abys mohl nosit zbraň při sobě. (Pokud tuhle "vyšší" formu už nemáš.) A co uděláš? Odpráskneš toho bezdomovce? Když jo, tak nejspíš půjdeš sedět. Není na něj lepší, když už, paralytický sprej nebo elektrický paralyzér, eventuálně teleskopický obušek? Jen se ptám, proč jít s atomovkou na vrabce. (Možná řekneš, že ten bezdomovec je ozbrojený. Pak to může být jiné. Ale vycházím ze své zkušenosti, že jsem takové bezdomovce ještě nepotkal. Naštěstí.)
  20. Ale copak o to, ta nekonzistentnost je i u Tebe, Badicoote. Já ani nevidím problém v tom, že by držitel zbraně musel být nutně "kovboj", i když každý koníček o osobě něco vypovídá či naznačuje. Já vidím problém v tom, že držitel zbraně je jaksi více v ohrožení, to už tu popsal Onney. Máš bouchačku doma, má být v sejfu. Než tam doběhneš, jsi zneškodněnej. Doběhneš, vytáhneš jí, tak potěš pánbůh, pokud lupič věděl předem, že jí máš a můžeš použít. Bude rovnou střílet. Tudíž musíš být rychlejší. Zbraň na veřejnosti - tady bych rád připomněl, že na to je třeba mít "vyšší" formu zbrojního pasu. Takových zase moc není, mezi těmi legálními vlastníky. Ale OK, máš ho. Někdo Tě přepadne, než bouchačku vytáhneš, natáhneš, opdjistíš, tak jsi buď mrtvý, nebo je zlodějíček v trapu. Směřuju k tomu, že jen minimum legálních vlastníků zbraní jí je schopno také účinně užít. A to jsem ještě nezačal o zábranách, které většina normálních lidí má a na člověka vystřelit nedokáže. Takže se vracím k tomu, že zatímco řada zločinců jsou profesionálové, většina legálních držitelů zbraní jimi ve vztahu ke své zbrani nejsou. Něco jiného je dobře střílet ve skleníkových podmínkách do terče a něco jiného je mít zbraň na dosah a účinně jí použít ve stresu ve tmě ve svém domě nebo na ulici. Pokud tohle někdo dokázal (ne, že si myslí, že dokáže, ale už to prokázal, byť třeba při speciálním armádním výcviku - ale tam třeba neměl kolem sebe své děti, tak to v praxi také může být jinak), tak klobouk dolů. Ale kolik je takových lidí? Tudíž závěrem, není to o vlastnictví bouchačky, ale o schopnosti jí použít. A počítání předem s tím, že kdo má zbraň, je nekompromisně a bez většího varování cíl. Kdežto zabíjení neozbrojených lidí je v našem civilizačním okruhu vnímáno jako něco netolerovatelného, tudíž to může být jistý stupeň ochrany. Jo, kdybychom si tu psali o bojových uměních, tak tam bych neměl žádné námitky. Tam na nikom nikdo nevidí, že se umí ubránit a nejsou tu ani ty další blokační faktory. Pokud tedy někdo nevytuhne, což se může stát.
  21. Asi tak. K větám typu, že "nejsou nebezpečné legálně držené zbraně a jejich vlastníci", eventuálně "zbraně, ale lidé", bych řekl jen to, že to je podstata věci, ale natolik obecná, že nic neřeší. Neříká, kdo tu zbraň legálně drží atd. Stačí se podívat, kdo kraluje v čele zemí, kde je největší podíl trestných činů spáchaných s palnou zbraní. A zjistíte, že to jsou USA, Finsko, Švýcarsko. První země - legalizace pro všechny (v některých státech zbraň kupujete jako rohlík, tedy každý, kdo se cítí potřebný, se vyzbrojí), druhá země (velké množství legálně držených loveckých zbraní a krátkých zbraní - dáno přírodními specifiky), třetí země (skoro každý, kdo byl v prezenční službě, má svou zbraň doma, zase jiná forma legalizace). První zemi nechávám stranou, ta je dost mimo kategorie. Druhé dvě nám jsou ale relativně blízké. A zajímavé je, že oproti nám (kde bych mluvil o vcelku vyváženém modelu, legálně, fakticky je problém v tom půl miliónu až údajně miliónu nelegálních zbraní mezi lidma) mluví o tom, že těch trestných činů je příliš a je třeba držení zbraní omezit (tedy asi se přiblížit více třeba našemu, německému apod. pojetí), ale nepřicházejí odtamtud zprávy o tom, že by třeba někdy někdo úspěšně nějakého grázla odbouchl. Kdy ten nešťastně zamilovaný původem Kosovar postřílel ty lidi ve finském supermarketu? Loni či předloni? Nějak se tam neobjevila informace o tom, že by nějaký v okolí bydlící maník skočil domů a odstřelil ho svou puškou na jeleny. A to finský vojenský výcvik je relativně důkladný, v porovnání s tím, co bylo třeba u nás, navíc na ty lovy chodí atd. Takže bych řekl, že všeho s mírou. Že dobrý je model, aby ten, kdo zbraň chce/potřebuje, prošel nějakým testováním/správním řízením atd., a pak přiměřeným přezkušováním/kontrolou. A ať si jí pořídí. Ovšem s vědomím, že když palnou zbraň má, tak sice možná (jen možná - je něco mít zbraň a něco jiného jí v pravý čas umět použít) zvyšuje svou schopnost obrany, ale také zvyšuje intenzitu útoku, který na něj případně bude veden, když už se k tomu někdo rozhodne. (Když půjdu do zlatnictví, o jehož majiteli vím, že má bouchačku, tak už tam půjdu s odjištěnou pistolí v ruce a jeden podezřelý pohyb a sřílím. Když vím, že bouchačku nemám, tak je větší šance, že přežije i když někde udělá něco nepředloženého, protože vím, že mě neohrozí. Jistě, jsou psychopati, ale ti jsou mimo kategorie a kdybychom o nich měli mluvit, tak musí každý dostat preventivně sledovací náramek.) Jinak vím o dost policajtech, neuniformovaných, kteří bouchačku mít mohli, ale rádi jí odmítli, a také o uniformovaných, kteří jí po službě nechávali v trezoru, ačkoliv jí mohli tahat domů. A nebyli to zrovna nějací zelenáči. A úplně na závěr nevidím jako šťastné věty, pokud jde o tu Bratislavu a vystřílenou rodinu, byť romskou, že kdo ví, co tomu předcházelo v minulosti. Neumím si představit, kromě rupnutí v bedně, co by "ospravedlňovalo" či nějak vysvětlovalo postřílení celé rodiny. Takovéhle "řešení" se praktikuje možná někde v Afgánistánu.
  22. Super, byl bych třetí a nemlčel bych. Bohužel skript bych napsat neuměl.
×
×
  • Vytvořit...