Přejít na obsah

yorkin

Členové
  • Příspěvky

    7
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele yorkin

  1. To je pravda jen napůl. Zlatý ručičky a indexy s bílým cifrem jsou přesně to, proč jsem měl pocit, že jsou Portugalci spíš oblekoví než do hospody. Na to mi právě ta verze s modrými indexy, modrými sčítači a gumovým páskem přišla dobře univerzální. Přehodím pásek z gumového na kožený a jdou k obleku, na gumovém se hodí i k tričku.
  2. Ojojoj, to je hrozný porno. A přesně by to splňovalo všechny požadavky. Do hospody na gumě, do práce na kůži. Akorát nejlevnější na Ch24 jsou cca za 8k. A to už jsme zas mimo původní budget. Přeci jen na to člověk pár měsíců šetří, tak v tomhle pásmu bych asi chvíli počkal a koupil ty hodinky, co by ze mne udělaly OWG.
  3. Absolutní souhlas. Ale nejsou a tím spíš v téhle podobě už moc formální než aby se daly nosit v létě k tričku?
  4. Vybírám po dlouhé době (naplněné zejména nošením AW a Garminů) první "lepší" hodinky. Původně jsem začal jako v jednom z vedlejších témat úvahami o "univerzálech za 50", ale nakonec jsem si dal psychický limit 100k. No, kdyby mě to hodně chytlo za srdce, dalo by se i sáhnout výše. Ale ne zas 2x. Po dlouhých úvahách se vykrystalizovali dva favorité. Omega Seamaster 300 M ref. 2531.80, tedy původní bondovky. U novějších se mi nelíbí ani font, ani hrubší vlnky. Druhý nejlepší Bond je samozřejmě Pierce Brosnan, takže i proto :-). Na ch24 za 80 velmi pěkný stav. Myslím, že jde o nejuniverzálnější hodinky vůbec, skvělý tah, ale dovedu si je představit i na koženém nebo NATO pásku. Anebo hodinky, ze jejichž designu jsem už dávno úplně odvařený IWC Portuguese Chronograph, ref. IW371401. Ty ovšem na ch24 vyjdou o třetinu dráž a mám pocit, že jsou to přeci jen trochu míň univerzální hodinky, k tričku do hospody bych si je asi nevzal, ale zas to nejsou ani takové ty ultraklasické oblekovky jako třeba JLC Ultra Thin. Případně ještě vyloženě "low cost" variantu Longines Master Collection L2.673.4.78.3 za 50 (podobné jsem měl jako poslední "lepší" hodinky před 10 lety) a za dalších 55 dokoupit Sinn U1 na modrém silikonovém řemenu, do kterých jsem se zamiloval na první pohled? Vysněný kousek mám ještě úplně jiný , ale tam budu jsme na 10-12k€, takže to budu muset ještě chvilku počkat. A teď babo raď...
  5. Rozhodně Fenix. Pokud je to vyloženě na sport a ne k obleku (jo, to dost často taky vídám), bohatě stačí starší 6/6X. Navigace, sledování výkonu... Ovládání je trochu méně intuitivní než třeba u Apple Watch, ale pokud je použiješ aspoň jednou týdně, tak přejde do krve. Velkou výhodou je výdrž. Souhlasím ale, že pokud to člověk skutečně nebude používat na jiné sporty a jiné příležitosti, je cyklopočítač řady Edge 530/830 úplně jiný zážitek.
  6. yorkin

    Jake jsou Kamasu?

    Koupil jsem si Kamasu včera, z druhé ruky, ale stav, troufnu si říct 9,5/10. Ještě v záruce. Za 4000 Kč, klasický impulsivní nákup po nějaké té skleničce, kde na mne vykoukly na FB Marketplace. Po 7 letech, co jsem nosil prakticky jen smartwatche (nejdřív Apple, pak Garmin). A sakrapráce, jsem z toho úplně nadšený a už celý den brousím po Chrono24 . Mám zelené, barva na lunetě i cifru je krásně stejná a stejně proměnlivá podle světla. Vlastně mi vůbec nevadí, že každý hovor a každá zpráva se mi hned neobjeví na ruce. No a co. Takže tuším, že poslouží jako vstupní droga, resp. nástroj relapsu (kdysi jsem měl Longines Master Collection Chrono 42).
  7. Poradítě úplnému začátečníkovi: nemá někdo zkušenost s www.chronomaster.co.uk? Breitling Top Time tam vypadají super (to, že už mají za sebou nějakou historii mi vůbec nevadí) a 545 liber bych rád dal, ale zase nechci skočit na lep a pořídit nějaký fake... Díky.
×
×
  • Vytvořit...