Přejít na obsah

petas

Členové
  • Příspěvky

    12
  • Registrace

  • Přítomen

petas's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Děkuji všem za rady, hodinky jsou už opravené, dal jsem tam nakonec přece jenom safír a opravdu je to pozvedlo, mám z nich ještě větší radost než předtím. Sklo mám vyměněné již delší dobu, ale až teď jsem to nafotil. Opravu jsem nechal dělat v NESTu a vše proběhlo k mé plné spokojenosti.
  2. takhle to vypada, když na ty hodinky svítí světlo pod hodně malým úhlem: chce to nové sklíčko...
  3. Tak jsem si byl dneska po práci zaplavat. Samozřejmě s hodinkami. No a pod vodou ty fleky jsou krásně vidět, ale vypadá to, že je to obráceně, že prakticky všude zespoda sklíčka je jakýsi povlak a jen na krajích mezi svítícími indexy ne. To by pak potvrzovalo teorii, že je to něco z té luminiscenční barvy, protože všude nad tou barvou je ten povlak, kde není ta barva, tam není ani ten povlak. Zkusím to vyfotit z jiného úhlu...
  4. Ony ty fleky nijak výrazné nejsou, chvilku mi trvalo, než se mi podařilo je vyfotit tak, aby na fotce byly vidět. To mě už taky napadlo, že by to mohlo být tím. Hodinky jsem nekupoval nové, takže jestli někde ležely netuším.
  5. a spíš minerální nebo safírové sklíčko? na každodenní nošení. teď tam mám minerální a je na něm jen pár malinkých škrábanců. na tom originálním minerálním sklíčku žádná antireflexní vrstva není, že?
  6. Opravují tam i Fortis? Na jejich webu jsem našel jen tohle: "Provádíme záruční i pozáruční servis pro hodinky značek Rolex, Cartier, Breitling, Maurice Lacroix, Montblanc a Raymond Weil." Díky za tip.
  7. Tak jsem zjistil, že v Brně mám asi jedinou šanci to nechat opravit (vyměnit sklíčko, zkontrolovat vodotěsnost a případně přetěsnit) v servise u Hanáka. Na tom je pozitivní, že je tam donesu osobně. Ale zase po přečtení množství negativních zkušeností v jednom zdejším vlákně se mi tam moc nechce. Jako další možnost zvažuji poslat je na opravu do pražského NESTu. Kterou možnost byste zvolili vy? Jinak jsem zjišťoval, že minerální sklíčko by mě přislo na 460 a safírové na 4390 korun. Chvilku jsem byl nadšený pro ten safír, ale pak jsem si tady četl o choulostivosti vnější antireflexní vrstvy na něm a tak moje nadšení trochu opadlo.
  8. Zdravím, u mých hodinek FORTIS Flieger 595.10.46 se mi zespodu skla vytvořily divné, pravidelně rozložené flíčky. Tyto jsou jen po obvodu skla, vždy mezi indexy potaženými luminiscenční barvou, nad indexy je sklo čisté. Netuším, co mohlo flíčky způsobit, v jednom hodinářství v Brně mi řekli, že vlhkost to není, ale že se s tím ještě nesetkali. Nevíte někdo, čím to je a co to vlastně je? A jestli by to šlo opravit vyčištěním spodku skla nebo je potřeba sklo rovnou vyměnit? Díky...
  9. Díky všem za reakce, nějakou takovou představu jsem si potřeboval udělat...
  10. Nevíte někdo, prosím, jaká je cena za vyměnění skla u hodinek FORTIS Flieger (průměr 40mm). Za případné odpovědi díky!
  11. Vybírám si nové hodinky a zalíbily se mi tyto Orienty. Má s nimi někdo nějaké zkušenosti? Ví někdo, jaký je v nich použit strojek? Jak na tom budou s přesností? Byly by to moje první mechanické hodinky, teď jsem zvyklý na přesnost quartz strojků. Díky předem.
×
×
  • Vytvořit...