Přejít na obsah

Jacquelin de Mailly

Členové
  • Příspěvky

    27
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Jacquelin de Mailly

  1. Palec nahoru za první vlaštovku, své zákazníky si jistě najde. Uvedená zaváděcí cena ale překonává i běžné Apple Watch a ruku na srdce, výdrž energie 1,5 dne / týden je z hlediska běžného uživatele Gček rozhodně změna, na delší pobyt mimo civilizaci to nebude.
  2. Barevně to hezky vypadá, já tedy ručičkových Gčkům neholduji, přijdou mi méně přehledné, ale možná je to jen o zvyku... Třeba ta šedá verze mi splývá. Co je fajn, je tloušťka, pokud se dostali na 12,9 mm, tak to je u Gček s ocelovými díly hodně fajn.
  3. Inu, já si ty hodinky nevybral. Ale pokud ženě v provozu nebudou vyhovovat, umím si představit, že se asi obětuju...
  4. Dobře napsáno. Ano, tohle je v daném případě důležitá podmínka úspěšného a bezpečného provozu. Co vím, tak na sály si hodinky brát nesmějí, ale třeba příjem pacientů na ARO bývá občas divočinka a zásahy při resuscitaci taky. A spolehlivé měření času je přitom kriticky důležité.
  5. Pánové, moc pěkné. Tyhle Géčka vypadají i na dámských ručkách fakt dobře.
  6. Jak už jsem psal jinde, kvalitám hodinek Casio G-Shock nyní podlehla i moje manželka. Ta si až dosud vystačila se svými Festinami, ale s ohledem na to, že jako lékařka ARO se často ocitá v roztodivných situacích, vrtá se v ledasčem ledaskoho a v nemnohých volných chvílích působí jako zdravotnický dozor na outdoorových akcích pro děti a mládež, tak už nějakou dobu uvažovala o odolných hodinkách. Pozorně sledovala moje Mudmany a dokonce si je i vyzkoušela, ale dopadlo to vcelku dle očekávání. Přesto ji jejich spolehlivost a výkony, které jsem nedávno shrnul i zde na fóru, uchvátily. Proto jsem ji podrobně informoval o řadě Baby-G a počítal s tím, že si vybere něco z nich. Samozřejmě a rozumně trvala na osobním vyzkoušení. V pátek 11. listopadu jsme vyrazili na Svatomartinský košt v Brně, což byla první vhodná příležitost. Z webu oficiálního distributora FAST jsem si tedy vytáhl autorizované brněnské "géčkové" prodejny. Tři byly v centru, takže jsme je s ženou (a naším potomkem) obešli. Jenže ouha! V prvním, v OD Letmo u hlavního vlakového nádraží, G-Shocky neměli. Ale velmi dobře informovaná prodavačka nás navedla dál. Další bylo zlatnictví na ulici Poštovské. Ovšem tak malé, že jsme si s kočárkem netroufli dovnitř. Postup tedy byl: já dovnitř, nalezení G-Shocků, nalezení Baby-G, návrat na ulici, předání informací ženě. Žena dovnitř, za chvilku zpět, že nemůže najít ty Baby-G. Já dovnitř, ukázání pozice Baby-G přes výlohu. Žena dovnitř, zevrubné prohlížení, návrat ven a oznámení, že nelíbí. Pokračovali jsme tedy k poslednímu obchodu v centru, který je na Běhounské. Jenže. Pokud byla předchozí prodejna malá, tak tahle byla doslova kapesní. Ale požadovaná Casia měli ve výloze. Některá se líbila, ale manželka bez kočárku nechtěla dovnitř. Výsledek - pojedeme do některého z obchodních center, kde jsou velké prodejny a lépe zásobené. Následně jsme se tedy stavili v OD Futurum, kde je prodejna Planeo Quick Time patřící přímo FAST ČR. U vchodu do centra nebyl plánek, proto jsme se rozdělili, abychom co nejrychleji propátrali prostor. A vskutku, za chvíli přišel úspěch. Prodejna slušně dostupná i zásobená. Manželka si nejprve prohlédla a vyzkoušela množství Baby-G, ale potom přišlo překvapení, když hmátla po drobných G-Shock. Ještě proběhlo nějaké to srovnávání, design, barvičky a tak, ale výsledek byl po výše popsaných peripetiích nakonec jasný. K Vánocům tedy obdrží modro-černé Casio G-Shock AW-591-2A. Přikládám pár foto a přeji pěkný den.
  7. Přeci jen do nich něco nasypu, sloužily dlouho a dobře a péči si tak zaslouží... Kdyby to byl krám, tak se jich zbavím s lehkým srdcem, ale za ta léta se ty hodinky staly tak nějak mou součástí. Nicméně, nové G-Shocky se v naší rodině přeci jen objevily, manželka je natolik unesená jejich výkony, že si je přála k Vánocům jako outdoorové hodinky. Děkuji a odpovídám: ad 1.: Zvykl jsem si. Je fakt, že tuhost těch tlačítek nepovolí ani po letech. A když si budeš příliš pomáhat nehtem, tak to plastovému krytu tlačítek dá zabrat. Co jsem viděl, tak obzvlášť kulatá boční tlačítka vpravo jsou prvkem, který na Mudmanech může odejít jako jeden z prvních (myšleno po několika letech). Byť ty mé zelené nejsou ten případ. ad 2.: Ty výstupky mi nijak výrazně nevadí - možná dáno tím, že nic jiného než Mudmany nenosím a ruka tak nemá s čím srovnávat. Na některé akce je vhodnější mít hodinky na oděvu, ale ani na holé kůži to není nic výrazného.
  8. No, v zimním čase a při mém režimu není kvalitní denní světlo úplně snadné zajistit, ale zde alespoň něco při silnějším osvětlení.
  9. Ahoj, Říkal jsem si, jestli z nich před nafocením a publikováním neudělat leštěnku... Ale takto jsou prostě ve stavu, kdy došlo k defektu, jen po rutinním odstranění větších nečistot. Děkuji, no, uvidíme, ale dost možná budeš mít pravdu... Mohu potvrdit, že se některé zrychlují více. Jak jsem psal, sám mám Mudmany dvoje a jedny se skutečně zrychlují asi o 25 sekund ročně. Ale i ty jsem seřizoval vždy jen tehdy, když přišlo jejich období služby.
  10. Před šesti lety, v srpnu 2010, jsem zde na Chronomagu konzultoval pořízení nových hodinek pro archeologa. Výsledkem bylo pořízení dvojice digitálních hodinek Casio G-Shock G-9000MC Mudman. A po šesti letech spolehlivé služby jedny z nich čeká první rozsáhlejší servisní zásah. Hodinky Casio G-Shock G-9000MC-3ER Mudman se zeleným maskovacím vzorem jsem si koupil pro provoz v letním období, tedy přibližně od dubna do listopadu. Nošeny byly neustále, sundával jsem je jen při potřebě čištění, ať jich samotných, nebo sebe od nějakého horšího sajrajtu. Hodinky byly během uplynulých šesti let vystaveny provozním teplotám přibližně od -10 do +50 stupňů Celsia. Prodělaly se mnou nespočet akcí v archeologii i mimo ni, skály, kopce, jeskyně, moře. Již měsíc po pořízení se spolu se mnou pekly v izraelské poušti a koupaly se v extrémně slaném Mrtvém moři. Další koupele v Atlantiku, ve Středozemním moři a v Baltu tak snad ani nestojí za zmínku. Práce pod vodou jim nevadí, práce v bahně také ne, potřísnění pískem, prachem, palivy, mazivy, krví vlastní i cizí jim nic nedělá. Dosud utrpěné nárazy a otřesy jakéhokoliv původu zvládly bez problému. A dají se vcelku dobře ovládat i v rukavicích. Údržba hodinek se až do jara letošního roku omezila na občasné seřízení (zrychlují se o přibližně jednu sekundu ročně) a venkovní čištění. K základní očistě postačí voda a hadr. Při horším sajrajtu mýdlová voda a hadr (někdy více hadrů) nebo kartáč. Na jaře 2016 došlo po necelých šesti letech k výměně baterie. Ta původní by vydržela i déle, ale náš potomek si oblíbil blikání s taťkovými hodinkami... V současnosti jsou však tyto Mudmany opět mimo službu. Během jedné akce jsem potřeboval rychle shodit krosnu ze zad a jeden popruh se mi přitom zachytil o hodinky, což při shozu krosny vedlo k natržení řemínku. Hodinky tak odpočívají neplánovaně o něco dříve a já pátrám po náhradním řemínku. Současný stav hodinek je vidět na fotografiích. Hodinky Casio G-Shock Mudman rozhodně doporučuji všem osobám "polem pracujícím". Jsou natolik odolné, spolehlivé a bezúdržbové, že se takřka stanou Vaší součástí. Přeji pěkný den.
  11. Casio G-9000MC-8ER Mudman v Jeruzalémě u St. Peter Gallicantu. Teplotní rozdíly v pohodě, pot v pohodě, otřesy v pohodě, Mrtvé moře s 35% soli ve vodě v pohodě. Omlouvám se za špatnou kvalitu fota, je to narychlo z mobilu.
  12. Bohužel jsem pryč, přitom zvláště ta NATO Tiger As. je lákavá, ale tohle si už ujít nenechám: http://www.dny-nato.cz Letos velká premiéra ve vzduchu (Rafale), ještě větší na zemi (B-52), také velká derniéra (Tornado F.3), Hurricane I k výročí bitvy o Británii, k tomu náš a maďarský Gripen + holandská F-16 ve vzduchu, navíc mj. Eurofighter & F-15E & MiG-29 & dvě verze E-3 Sentry na zemi, jako bonbónek Leopard 1, není co řešit
  13. Zkus se podívat i na Sony Ericsson Elm či Hazel, mají vyvážené funkce za příznivou cenu. A jsou SE, pokud jsi na ně zvyklý, mohla by to být výhoda.
  14. Pokud si pořídíš kousek od eHodinky.cz, tak dej pak prosím vědět, jestli ten český návod bude něco jiného. Asi už to znáš, ale pro jistotu, základní popisy G-ček jsou zde, aktuálně probíhá zajímavá diskuse zde. Jsou tam zmiňovány i parametry, které Tě zajímají... Hezký víkend
  15. Ahoj, na českém záručním listu (od FAST ČR, a.s.) je z druhé strany velice stručný tzv. Návod k použití, který je však sestaven univerzálně pro více typů od Casia. Najdeš tam tabulku stupňů vodotěsnosti tříd I - V (což je u G-ček vcelku zbytný údaj), dále nastavení času a datumu, nastavení budíku, ovládání stopek, ovládání odpočítávacích stopek, nastavení druhého času - a to je všechno. Jedna stránka formátu A6. Mimochodem, z hlediska Mudmanů je tam chybně vyznačena funkce světlo: podle návodu se aktivuje stisknutím tlačítka "D", ovšem ve skutečnosti se Mudmany osvětlují stisknutím tlačítka "L". Původní manuál od Casia je jiná liga. Je to drobná, avšak bytelná knížečka s textem v angličtině, němčině, francouzštině, španělštině a italštině (zde se omlouvám za zjednodušení), kde se uživatel na přibližně padesáti stránkách (či spíše stránečkách) ke každému jazyku dozví vše potřebné. Zde mě také zaujalo, že u hodinek z "hodinky.cz" tento manuál nebyl, přitom oba obchody mají samozřejmě stejného dodavatele. Naštěstí to není fatální nedostatek, příslušný manuál lze v požadovaném jazyce (zde angličtina) stáhnout ve formátu .pdf z webu Casia zde (zadáš jen číslo modulu, což je číslo v rámečku na spodní straně hodinek).
  16. Mudmany jsou doma, k nákupu použito dvou internetových obchodů, zkušenosti s nákupem k dispozici na fóru zde: hodinky.cz mall.cz Třeba to bude někomu k užitku. Ještě jednou díky všem za rady, dosavadní velmi krátké zkušenosti s Mudmany jsou naprosto pozitivní.
  17. Nákup hodinek Casio G-Shock G-9000 "Mudman" na mall.cz: Objednávka + formulářem přes jejich web + netřeba registrace + potvrzovací e-mail obratem + hodinky byly skladem + osobní vyzvednutí. Odběr + připraveny následující pracovní den + výzva k odběru via informační SMS a e-mail + osobní převzetí + zdvořilá a příjemná obsluha + zboží nepoškozeno + důležité - pohlídat si potvrzení záručního listu. Obsah + originál krabička s hodinkami v kovové piksli + záruční list + anglický manuál. Celkový verdikt: Spokojenost.
  18. Mám nově Mudmany (trošku jiný typ, G-9000), spokojenost s designem náramná, a to i v okolí. Jak psal Gilius, Mudmany mají lépe chráněná tlačítka, proto jsem je také volil. Cenou za lepší ochranu je však jejich tuhost při stisku. Jinak co jsem nastudoval při výběru, tak opravdu odolnost G-Shocků je přibližně srovnatelná a pokud Ti nazáleží na konkrétních funkcích, je volba opravdu spíše otázka vkusu. Proto jsem také ve Tvé anketě nehlasoval.
  19. Moje zkušenost s obchodem "hodinky.cz", jemuž je v sekci "recenze obchodů" věnováno tohle vlákno.
  20. Nákup hodinek Casio G-Shock G-9000 "Mudman" na hodinky.cz: Objednávka + formulářem přes jejich web + netřeba registrace + potvrzovací e-mail obratem + hodinky byly skladem + doprava (dobírka) zdarma (objednávka přesáhla 1500,- Kč). Odeslání + hned první pracovní den + informační SMS a e-mail o odeslání. Doručení + druhý pracovní den + via PPL + řidič telefonicky oznámil přibližný čas dodání + bezproblémové vrácení částky (platba v hotovosti) + zásilka nepoškozena. Obsah + originál krabička s hodinkami v kovové piksli + vyplněný záruční list + katalog Casio Pro Trek (proč ne G-Shock?) + katalog Vivantis Léto 2010 (hodinky.cz, parfemy.cz, krasa.cz, sperky.cz atd.) + bonus: reklamní lůj na rty (made in China) + obal: papírová krabice polstrovaná balícím papírem + chyběl anglický manuál (?). Celkový verdikt: Spokojenost.
  21. Fotky z akce dodám, jakmile nějaké budou. A pokud by nebylo něco v pořádku, je tu právo 14 dní... Edit: o tuhosti tlačítek vím, předpokládám cena za vyšší ochranu proti nečistotám... u mobilu by mi to vadilo, na hodinkách se (zatím) SMS nepíší, tak to bude snad v pořádku. Děkuji za upozornění.
  22. Děkuji všem přispívajícím! Ty Indyho Hamiltony, co dodat, klasika. Bohužel je dnes archeologie již někde jinde, třeba ve městě byste archeology v akci jen těžko rozeznali od jiných kopáčů - stavařské helmy, reflexní vesty... Budou to G-Shock. Ty reference na ně jsou opravdu vynikající a jak videozáznamy různých testů, tak třeba fotografie příslušníků různých složek U.S. DoD včetně útvarů jako SEAL jsou přesvědčivé. Jen je trošku problém se zorientovat v té záplavě typů a vzhledů... Nakonec jsem zvolil sérii G-9000 Mudman, u níž je mj. uváděna právě i zvýšená odolnost proti bahnu a podobným nečistotám. A některé verze jsou nyní za velmi výhodné ceny. Dlouho jsem váhal mezi dvěma kandidáty, nakonec budou oba. Pro "světlé" aktivity (sníh, poušť) budou Casio G-Shock G-9000MC-8ER Mudman; pro "tmavé" aktivity (pra-les, noc atd.) budou Casio G-Shock G-9000MC-3ER Mudman. Oboje česká distribuce á 1794,- včetně DPH a dopravy. Asi to nebude poslední slovo, líbí se mi i další a až přijde čas, zapřemýšlím i nad něčím, řekněme, tradičnějším... (Traser?) ... Zdejší fórum je opravdu velmi podnětné.
  23. Japonci, to mě mohlo napadnout... Casio, to byly moje vůbec první hodinky, v první třídě. Nostalgie... Takže G-Shock. Vidím, že zde mají samostatnou sekci. Jdu tedy studovat. Děkuji za bleskové rady!
  24. Ahoj, díky za připomínku. Myslím, že pohon z osobního hlediska nehraje roli. Otázkou je odolnost. Pro úplnost, poslední dvoje hodinky byly quartz, první odešly na mechanické poškození, druhé na průnik vlhkosti a oxidaci.
  25. Vážení chronomágové, tragicky mi dosloužily hodinky a je načase poohlédnout se po dalších. Abych nešlápl vedle, založil jsem si účet zde na Chronomagu. Mým povoláním je archeologie, ve volném čase sloužím jako vedoucí v dětském oddíle a pokud ještě nějaký čas zbyde, oddávám se outdoorovým aktivitám (spíše ve smyslu military a tramping než sport). Hledám tedy nikoli šperk, ale "all weather" EDC nástroj na měření času, od nějž požaduji: a) schopnost spolehlivě fungovat při venkovních aktivitách po celý rok, tj. odolnost vůči větru, vlhkosti a teplotním výkyvům; b ) schopnost spolehlivě fungovat i v prostředí mimo střední Evropu - poušť, tropy; c) schopnost spolehlivě fungovat i při delším ponoření ve sladké i slané vodě (8-12 hod) d) odolnost vůči prachu e) odolnost vůči bahnu, sladkému i slanému (prach + pot), i při delším pobytu (8-10 hod) f) odolnost vůči otřesům (sekání dřeva, práce s krumpáčem, sbíječkou atd.) g) odolnost vůči pádům (alespoň 2m) a nárazům (včetně paintball a airsoft projektilů) h) přesnost i) minimální údržbu ("zapni, seřiď a zapomeň") j) stopky k) možnost odečtu času ve tmě l) minimální odraz světla z povrchu m) bezhlučný chod n) minimální provozní náklady (servis v ČR, dostupnost náhradních dílů) o) výhodou nízké pořizovací náklady (v případě většího poškození bezbolestná eliminace a pořízení nových). Jaké jsou možnosti?
×
×
  • Vytvořit...