Přejít na obsah

krojci

Členové
  • Příspěvky

    5
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli krojci

  • Datum narození 19. července

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Plzeň
  • Fanoušek značky
    Prim..

krojci's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Děkuji za odpověď. Nenašel by jste ve svých dílech náhodou stříbrnou vteřinovku na diplomaty?
  2. Ahoj, náhodně se ke mě dostaly diplomaty ve stříbrném provedení. Jsou v nálezovém stavu, chybí vteřinovka, ciferník a pouzdro oušoupané. Ve vlákně jsem si všiml, že je možné sehnat vteřinovku. Prosím tedy pokud by měl někdo jednu navíc, přišla by vhod. :-) Sehnat originální ciferník je asi nemožné, tedy kromě získání z eltonu za větší peníze. O tom budu ještě přemýšlet. Líbilo by se mi i trochu vylepšit pouzdro. Na několika místech slabě prosvítá zlatá barva a před výměnou bych preferoval renovaci. Zajímalo by mě zda je to nějak proveditelné nebo pouze utopie. Pokud by měl někdo vteřinovku, ciferník nebo pouzdro, dejte vědět. Na uvedení diplomatů do původní stavu mám velký zájem.
  3. Děkuji Bigesovi za užitečné rady. Chtěl jsem se ještě zeptat jestli někdo nevlastní knihu o primkách - stroj času? Zajímalo by mě jestli je v knize i technický popis různých kalibrů a nějaké další užitečné informace pro sběratele. Cena publikace je celkem vysoká a rád bych se dozvěděl jestli to za to opravdu stojí. Nerad kupuji zajíce v pytli.
  4. Ahoj, děkuji všem za rady. V nejbližší době zkusím obejít hodinářství a poptat se. Prim sport zatím nevlastním, možná na ně ale časem dojde. Renovaci v Eltonu tedy nechám až jako poslední možnost. Největším problémem se opravdu zdají být pouzdra, na některých se dost podepsal zub času. Na webu jsem narazil na stránku parexu, tam jsem ale bohužel nenarazil na pouzdro o které bych měl zájem. Nejsem si ale jistý jestli se jedná o originální pouzdra nebo pouze jejich repliky z jiného materiálu. Co nejdřív se chystám renovovat model televize a mám zájem ponechat hodinky v co nejpůvodnějším stavu. Bohužel se to ale neobejde bez výměny pouzdra. Nevím z jakého materiálu se pouzdra vyráběla, ale jiných vláknech jsem se dočetl že je možné sehnat i pouzdro z nerezové oceli (nejspíš jen pro modeli sport?). Předpokládám ale že by to bylo z pohledu sběratele barbarství. U dvou primek mi pak schází korunky, které bych se také rád pokusil sehnat původní. Měl bych zájem i o repliky dobových pásků, to je ale asi nejspíš nesplnitelné přání. Děkuji všem za případné připomínky, tipy a rady.
  5. Ahoj, jsem na chronomagu nový a zajímali by mě rady a názory od zkušených sběratelů primek. Hodinky jsem dosud vyloženě nesbíral, ale nashromáždil jsem několik modelů prim. Jedná se především o hodinky po prarodičích a také o pár kousků které se mi líbili a později jsem si je i pořídil. Měl jsem v plánu některé z nich renovovat. Na oficiálních stránkách primek jsem našel nějaké informace o renovaci přímo v Eltonu. Mám ale obavy z vysoké ceny renovace a napadá mě jestli by nebylo rozumnější donést hodinky raději do obyčejného hodinářství a tam je nechat vyčistit nebo opravit. V takovém případě si ale nejsem jistý zda je možné nějak získat náhradní součástky aniž bych musel shánět další hodinky jen na náhradní díly?Pokud by někdo věděl o nějakém zavedeném a prověřeném hodinářství v Plzni, kde mají nějakou zkušenost s renovací prim, ať dá vědět. Prosím i informaci o cenách renovací v Eltonu? Děkuji předem za jakoukoliv informaci nebo radu.
×
×
  • Vytvořit...