Přejít na obsah

thomson78

Členové
  • Příspěvky

    6
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele thomson78

  1. V Brně býval moc šikovný hodinář na Vlhké. Opravil mi mé 1. hodinky, které kdysi několikeré hodinářů prohlásilo za neopravitelné. Bohužel už neordinuje, ale najdete tam jeho mladšího kolegu. Na něj zatím reference nemám. Sent from my iPhone using Tapatalk
  2. Kam ti ho mám poslat? Případně napiš co a jak změřit, vyfotit.
  3. Myslíte ty nádherné hodiny v kapličce dole pod kopcem v Žabinách?
  4. Děkuji za příkladný příspěvek, konečně o značce TIK TAK vím alespoň něco. Alespoň nějaké obrázky hodin přikládám. Čelní sklo hodin bylo bohužel rozbito a děda jej nahradil plexisklem s vloženým papírovým ciferníkem. Pokud se podaří vyrobit nové ozubené kolečko, (ozubení je v pořádku, jeho osa je však ulomena) budou zase měřit čas. Snad ještě nějakého šikovného hodináře najdu a dohodneme se na snesitelné ceně.
  5. Vtipné, ale kterého? Znáte nějakého hodináře, tzn. člověka, který umí hodinový stroj vyrobit, opravit a není to jen objednávač a vyměňovač dílů? Nejlépe v Brně. Zkoušel jsem hledat nějaké informace o firmě TIK TAK, ale nic. Stojí za to zkusit takové hodiny opravit?
  6. Poradíte mi někoho šikovného, kdo by ještě uměl hodinářské řemeslo a uměl opravit-vyrobit součástku do hodin slavné značky TIK TAK? Víte něco o historii této značky, jejím působení, úspěších, konci?
×
×
  • Vytvořit...