Přejít na obsah

Paullus

Členové_50
  • Příspěvky

    196
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Paullus

  1. Díky moc za radu a hlavně za ten návod. Máte pravdu, pokud jde o komplikované měření TF, ale na druhou stranu při mém způsobu běhu bude každá záminka dobrá, abych mohl přestat běžet a měřit si tep. Aspoň nebudu mít čas bědovat nad pícháním v boku. P.
  2. Potřeboval bych poradit s výběrem sporttesteru bez hrudního pásu, který vzhledem k (ne)náročnosti svého pohybu (v podstatě se nejedná o běh, ale o útěk před infarktem) nevyužiju. Jak jsem zjistil z Googlu, moc se jich nevyskytuje, a navíc značky výrobců mi nic neříkají. Zatím by připadaly v úvahu tyto 4 typy: Pulsmetr SIGMA PC 3FT Chung-Shi Body Coach Plus Beurer PM 18 CicloControl XC-4 Díky za tipy, P.
  3. Díky za reakci. Bití mám ale zapnuté, pouze jsem přiohnul, resp. odohnul dráty s bicími paličkami; ty hodiny pocházejí pravděpodobně z majáku někde v Atlantském oceánu, kde oznamovaly čas lodím plovoucím v okruhu několika stovek námořních mil...
  4. Mám podlahové hodiny, u kterých se mi po přestěhování projevuje divná závada. Vždy ve 3.04 hod. se přestanou točit ručičky a při pokusu je postrčit vpřed kladou odpor, pročež je nutno velkou ručičku (resp. ruku) deblokovat tím, že se posune o 5 min. dozadu a pak už zase obě ruce jdou ruku v ruce do příštích 3.04 hod. Jinak samotné hodiny jdou, přesněji řečeno tikají a kyvadlo se pohybuje. Samozřejmě se nabízí varianta hodinář, ale to by znamenalo rozebrat skříň a na Ježíška by na mne vyčítavě hleděly hodiny bez ciferníku... Takže jestli má někdo nějaký DoDo tip, budu zaň vděčný.
  5. Když jsem tuhle RF píchnul, tak jsem měl na displeji hlášku, že mohu jet rychlostí 80 km/hod na vzdálenost 160 km. Tudíž jsem mohl dojet do autorizovaného servisu, kde mi gumu nesvlíkli, jenom mi tu díru zašpuntovali.
  6. Runflaty jsou na autě z výroby a já jejich funkci v plné míře využívám; normálně bych ani nevěděl, kam se strká hever. Mám najeto cca 500.000 km a ještě jsem pneumatiku nevyměňoval. Budiž ale řečeno, že jsem začínal řídit v době, kdy se kola nespravovala v pneuservisech, ale u kováře....
  7. Takže volba byla nakonec jednoduchá, ani Dunlopy ani GY. Značkové runflaty prý nejsou po celé Evropě k sehnání. Asi se letos urodilo málo kaučuku. Tak jsem přes známého majitele autoservisu sehnal jakési Nokiany (že by membrány k MT?), které navíc nejsou v mým TP vyžadovaném profilu 55, alébrž v 50. Takže moje auto se tuto zimu přemění z hlediska pohodlí cestování v žebřiňák.
  8. Díky za tip; do toho Mavexu jsem volal, ale takové sklo nemají. Současně potvrdili názor mého známého hodináře, že taková skla se shánějí špatně. V Parexu dneska mají modré pondělí, takže to zkusím zítra.
  9. Včera jsem koupil poměrně velké starožitné nástěnné hodiny, jež mají ciferník opatřený otevíracím proskleným krytem na panty. To sklo je rovné, má průměr cca 23 cm a bylo rozbité. Asi nebude problém si u kteréhokoli sklenáře objednat to sklo nové a zasadit je do toho krytu. Myslím si ale, že by na těch hodinách vypadalo lépe sklo vypouklé. Snažil jsem se to vygooglit, ale bohužel termín, "hodinové sklo vypouklé" je terminus technicus z laboratorní techniky a označuje se jím kryt chemických nádob. Kromě toho největší z takto nalezených má průměr 200 mm. Z uvedených důvodů bych se chtěl zeptat, zda neexistuje nějaká firma, které bych dal popisovaný dekl z ciferníku a ona by mi ho vrátila i s přidělaným vypouklým sklem. Díky za případné odpovědi.
  10. Vidím, že jste tady odborníci, zatímco já jsem atechnický mamlas, který má plné ruce práce, aby u pumpy nalil do auta naftu a ne benzin. Potřeboval bych proto poradit, jaké si mám koupit zimní pneu na BMW 525d F10. Měly by to být run-flaty v rozměru 255/55/17-18. Jak jsem tak neodborně googloval, tak se mi jeví jako přijatelné tyhle dva ty/ipy: http://www.epneushop.cz/p3772-225-55-r17-97-h-goodyear-ultra-grip-performance-2-rof-runflat/ http://www.epneushop.cz/p31644-225-55-r17-97-h-dunlop-sp-winter-sport-3d-rof-runflat/
  11. Možná, že "garadiče" mají vzdálený původ v latině. Latinsky je stupeň "gradua". Neznám přesně slovenské dějiny, ale pokud vím, Římané se poflakovali až někde u Trenčína a když je nějaký Šarišan v rámci zkrácení pobytu skopával ze schodů....
  12. Ve čtvrtek jsem se vrátil z každoroční dovolené v SR. Slovenský ráj, Tatry, Topolčianky atp... Jako vždy jsem hlavně rád, že auto i já jsme v celku, protože při jízdě po téhle krajině nejde se nekochat a v důsledku toho není možno sledovat silniční provoz v rozsahu vyžadovaném příslušnými právními předpisy.
  13. Ta zpráva o délce opravy i její ceně je přímo od Pateků; Carollinum vystupuje jen jako prostředník.
  14. Tak tenhle thread mi vysloveně vyřešil problém. Do Carollina jsem odnesl svoje porouchané PP s tím, že po měsíci mi přišel výsledek diagnózy a navržená cena opravy. Ta sice převyšuje hodnotu většiny na Chronomagu prodávaných Breitling Chronomatů, ale zato trvá jenom půl roku, což je oproti 15 letům čekání na nové hodinky časový mžik. Takže raději opravu. Protože už však nejsem žádný mladík, raději jsem pořídil závěť, aby si vůbec někdo mohl ty hodinky z Carollina vyzvednout.
  15. Paullus

    ENIGMA

    Takže nosit nejlépe v levé kapse kalhot; levé varle je větší (tím nechci zapřádat žádnou ideologickou půtku).
  16. Myslím si, že zlato je z kovů, nošených na těle, zdaleka nejzdravější. Až jednou dozraju na piercing, nic jiného nepřipadá v úvahu...
  17. Mluvíme všichni o stejném Michaelovi? Jean M. Jarre? Nebo George Michael?
  18. Spíš mne rmoutí, že přinejmenším z hlediska návštěvnosti koncertů jsou u nás mainstreamem v rocku Kabáti, v populární hudbě Eva a Vašek a ve folku Nedvědi. Zřejmě máme vysoká kritéria. Inu, co Čech, to muzikant...
  19. Za tuhle cenu bych do nich asi šel. Musel bych je ale nosit nikoli na zápěstí, ale 20 cm nad loktem.
  20. 43. Paullus (černé). Vzhledem ke skutečnosti, že jsem je dostal ke svým patnáctinám, budou na tomto fóru zdaleka nejstarší.
  21. I když se pohledy na označení gurmána a gurmeta liší, na rozdíl od tohoto názoru bych se spíš přiklonil k vysvětlení V. Neffa v jedné z knih jeho trilogie o P. Kukaňovi, že Gourmet je labužník, zatímco Gourmand je pažravec. Neff, pokud vím, v Paříži studoval.
  22. Další možnost je energeticky úsporně pracovat s nezapojenou sbíječkou, popřípadě na Vánoce manželce cukrovat vanilkové rohlíčky.
  23. Zajímavý článek od internetového guru o hodinkách...
  24. ... A nezapomeňte ošetřit možnosti zániku smlouvy, zejména aby od ní druhá strana nemohla odstoupit (když jí to, jako v popisovaném případě, děláte zezadu).
×
×
  • Vytvořit...