Přejít na obsah

Paulio

Členové
  • Příspěvky

    43
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Paulio

  1. Moc díky za tipy. Musím ty e-shopy proklikat a někde objednat zkušební várku.
  2. Ahoj, již delší dobu hledám e-shop, kde bych pravidelně kupoval (pro domácí spotřebu, takže žádné metrákové pytle) různé ořechy a jádra. Hledám nějaký, kde bude dobrá kvalita ořechů za rozumné ceny. Ideálně i s věrnostním programem, ale to není podmínkou. Mátě nějaký tip? Díky
  3. Ze zmíněných bych zvolil asi ".eu". Kdysi byla pro osobní účely zavedena doména ".name" viz https://cs.wikipedia.org/wiki/.name a mně osobně nepřijde špatná, ale je to dost subjektivní věc. Znám lidi, kteří se zase naopak skrze prsty koukají na doménu ".eu". Prý jim to přijde jak pro nějaký úřad či magistrát. Je dobré také zvážit pro jaké účely bude e-mail používán (pracovně, soukromě atd.) a zda v budoucnu plánuješ i www stránky.
  4. Tak to je standardní folklór internetových diskuzí. Já jsem úplně v klidu. Někdo otevře debatu ke které se vyjádří x lidí, kteří k tématu nemají vůbec co říct, ale strašně potřebují prezentovat jejich opovržení vláknem. Když se člověk alespoň zasměje, tak je to dobrý... V sekci "Ostatní diskuse a zábava" mi toto téma přijde v pořádku. Jestli některým chlapákům vadí výrazy jako "jak jste se s tím vnitřně prali", tak si je mohou nahradit třeba za "kolik kořek jste dali".
  5. Když jsem zahlédl téma o krupiérech, tak mi to nedá. Změnil jste někdo povolání o 180°? Něco jako: dříve strojní konstruktér a dnes starožitník... Docela by mě zajímalo, jak jste se s tím vnitřně prali, jak dlouho jste se odhodlávali atd. Přecijen není standa opustit obor (kde něco víte, kde již máte nějaké postavení, kde se umíte pohybovat) a jít relativně do neznáma, začít od nuly.
  6. Ahoj, jestli to správně chápu, tak máš dnes nějaké staré kamery, kde video přenášíš po koaxiálním kabelu, který dosluhuje a chceš systém předělat. Osobně bych technologii wi-fi pro přenos bezpečnostního systému nedoporučoval. Záleží samozřejmě na daném prostředí, ale pravděpodobně se budeš potýkat s problémy typu: vliv počasí, frekvenční rušení z okolí, dosah, kvalita přenosové trasy apod. Celkově vzato není technologie wi-fi spolehlivá a tudíž vhodná pro bezpečnostní systémy. Může to fungovat, ale také nemusí. Případně se bude zdát, že to funguje a v nejlepším to přestane. Kabel je zkrátka kabel. Samozřejmě i ten se dá přeštípnout, ale jeho spolehlivost je někde jinde.
  7. Mám cca 4 roky staré pilotky od Archimede s originálním řemínkem a motýlovou sponou. Nosím je prakticky denně a dělám v kanceláři. Co jsem tak pozoroval, tak cca po roce mi popraskala barva, která je na hraně řemínku. Je to vidět jen při blízkém zkoumání a ničemu to nevadí. Po cca třech letech mi ulítl ten pohyblivý kožený proužek co drží volný konec řemínku. Motýlová spona je dle mě pořád stejná.
  8. Osobně kuřák nejsem, ale v mém okolí tato kniha pomohla několika lidem, takže můžu doporučit.
  9. Však já se snažím to takto dohánět, ale efekt je minimální v porovnání s tím, pokud je člověk nucený komunikovat dnes a denně v práci. Kamarád co byl na angličtinu vždycky levý musí v práci komunikovat a dnes mrská jazyk takřka plynule. Jen jsem chtěl podotknout, že nemá cenu dát x tisíc za kurzy atd., když to pak člověk pravidelně nepoužívá.
  10. Z mojí zkušenosti bych chtěl vypíchnout jednu důležitou věc. Naučit se angličtinu je jedna věc a udržet si ji je věc druhá. Já se jí vždy jakž takž naučím, abych se mohl kulturně dorozumět, ale poté jí třeba 3/4 roku nepotřebuji. V práci ani doma nemusím pravidelně anglicky komunikovat. Za onen 3/4 rok už skoro neumím ani pozdravit a jede se znovu. Jako ideální vidím situaci, kdy je člověk nucený v práci nebo doma dennodenně komunikovat. Pokud tomu tak není, tak to chce hodně silnou vůli na to, aby se člověk donutil pravidelně trénovat tak nějak na prázdno...
  11. Přiznám se tedy, že nemám vůbec rozhled v tom odkud jaká značka je, jaká je to cenová a kvalitativní skupina apod. S pery spíše začínám a do ruky se mi zatím dostaly pouze dva Parkery.
  12. Zaujalo mě . Obzvláště pak ten grif utírání hrotu do ubrousku na konci. Hrot pera je pak opravdu čistý. Teď jsem trochu znejistěl. Mám pero s konvertorem a myslel jsem si, že právě toto je ono "pravé" pero. Nebo se tak označují pouze pera s otočným koncem apod., která se dají pouze plnit? Mimochodem jaký používáte inkoust? Já mám světle modrý vypratelný (Washable) Parker. Ovšem přemýšlím, že přesedlám na ten permanentní nebo jak se tomu říká. Párkrát se mi již stalo, že mi navlhl papír a inkoust se mi dost rozpil.
  13. Ahoj, měl bych ohledně per ještě jeden dotaz. Trochu z jiného soudku. Máte nějaký fígl, jak naplnit pero inkoustem z lahvičky a nezašpinit se? Ať se snažím sebevíc, tak se mi pokaždé podaří se máznout inkoustem. Navíc mám také pokaždé celý hrot od inkoustu, což je sice normální, když v něm byl namočený, ale co pak s tím? Snažím se to vždy nějakým papírovým kapesníčkem odsát, ale nikdy již nedosáhnu nablýskaného hrotu. Vypadá to pak nevábně.
  14. Ta nutnost rozepisování rolleru pokaždé, když s ním chci psát, mě neskutečně točí. Vždy na to zapomenu, začnu něco psát a pak musím obtahovat první písmenka, což vypadá dost blbě. Obzvlášť tam, kde to je tzv. "načisto". Je fakt na zamyšlenou proč roller za x set píše hůř než propiska za 3,50 Kč z tržnice...
  15. Ahoj, mám doma mimo jiné pero a roller Parker lacinější řady Vector. Na starším peru je vyraženo Made in UK (plus jakési E.I) a na novějším rolleru je už jen France (plus jakési U). Nemůžu se zbavit dojmu, že novější roller "z Francie" je kvalitativně hůř zpracovaný. Navíc mě neskutečně štve, že pokaždé, když začnu rollerem psát, tak jej musím nejdříve rozepsat... To mě dost točí. Máte někdo podobné zkušenosti?
  16. Nemá být varianta 2 a 3 s kalibrem 96?
  17. Aha, v jiném vláknu jsem zase četl, že ony takzvané televize jsou pouze ty se specifickým tvarem pouzdra. Začínám se v tom ztrácet a to jsem teprve na začátku.
  18. Ony se televize dělaly i v manuálu? Co jsem tak hledal na fóru, tak jsem měl za to, že se dělaly jen s kalibry 96 a 97, což jsou oba automaty, jestli se nepletu.
  19. Ahoj, jaká je orientačně cena Prim televizí v nějakém pěkném stavu, případně již renovovaných. Cca. Hledám v prodaných, ale nemohu zatím nic najít.
  20. Řekl bych, že to je klasické dilema mnoha oborů. Tradiční, klasické, mnohdy s mnoha nedostatky v kontrastu dnešní doby, ale s onou duší vs nové, spotřební, s lepšími parametry.
  21. Navíc veprostřed dýnka se potácí dost rozhozenej potápěč co nejspíš plave od "skalisek".
  22. Nevím, jestli si mě pamatujete, ale jelikož jsem se minule (ono je to už možná rok) náramně bavil, tak bych případně dorazil také.
  23. Co říkáte na to, kdyby Vám hodinky hlídali mobilní telefon? Narazil jsem na tuto novinku.
  24. Souhlasil bych s Onisau. Většina pilotek se stejně od originálů liší v mnoha dalších parametrech, takže proč ne. Mně se to celkem i líbí.
  25. Ahoj, nevím jestli se to tu už neobjevilo, ale dnes jsem objevil toto. Co na to říkáte?
×
×
  • Vytvořit...