Přejít na obsah

diver60

Členové_50
  • Příspěvky

    734
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Fanoušek značky
    Fender Stratocaster

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

diver60's Achievements

Závislák

Závislák (6/8)

  1. Nevíte kde a za kolik se dají koupit ty repliky gumových řemenů na PSI?
  2. Máš to popletený, Piloun se vyráběl dřív a Bonus byl až po něm, Piloun se mě líbí víc ))
  3. Maska se vyráběla tuším v Gumárnách Zubří s.p. (alespoň lícnice) a měla nazev Bobr taky po nich pasu. :-)))
  4. Zatím mam potapecske duo tedy hloubkomer a buzolu (fotky jsem tu kdysi kdesi daval) ještě mi chybi puvodni ES, mam pouze ES2012 coz se do te sady nehodi
  5. Prosím admina ať to tu promaže, toto vlákno si nezaslouží aby se v něm plkalo o věcech co s ním nemají žádnou souvislost. Název zní jasně "Kolko je známých hodinek Elton Sport". Jestli má někdo informaci jak servisovala armáda tyto hodinky ať ji sem dá ale úvahy jak, kdy a kolik se vyrobilo Sportů a jak se servisovaly patří jinam.
  6. diver60

    Pepsi luneta - význam?

    My jsme si kdysi dávali zase do kebule 30m/30min_3m/3min ale to bylo ještě za starýho režimu a podle US Navy .... Ta červeno modrá luneta má za účel to že to prostě některým metrosexuálům víc líbí a tak se to i prodává... jiný význam to mít nebude...
  7. Policie v té době SP-20 neměla ale tu soupravu znal, co měli vojáci za hodinky mi bývalý voják nebyl schopen upřesnit. Jinak mi pamětníci sdělili že v klubu objednali asi 10 ks hodinek ale pro jejich velkou nespolehlivost (zatékání) byly z velké části vyřazeny (reklamovány), což mohu potvrdit u PSII které jsem měl a mám tedy do dnes.
  8. Na tvůj příspěvek jsem nereagoval spíš na straspoluv, pouze jsem použil termín "mokřad na Libavě" jinak to obecně platí pro nasazení uvedených jednotek. Před chvílí jsem vyzpovídal bývalého voj. potápěče který mi sdělil že absolvoval za 24měsíců cca 8 ponorů ve výcviku a pak už se nepotápěl ač byl tabulkově zařazen k těmto jednotkám. Něco podobného mi potvrdil bývalý policejní příslušník poříčního oddílu ale to do této diskuze nepatří. Takže sorry za OFF TOPIC :-))
  9. OFF TOPIC Hodinky až tak uplně k ponoru potřeba nejsou, záleží jakou technikou je ponor prováděný. Pokud je (byl) potápěč na signalnim laně byl navaděn navodčim a to včetně přibližné délky ponoru vzhledem k jeho spotřebě. Co si myslíš že na těch hodinkách někde na libavě v jakémsi mokřadu uvidí.... nic.... neuvidí ani hodinky ba neuvidí ani na 5cm vůbec nic jenom černočernou tmu... :-))) znam z vlastní zkusenosti tam se jde po hmatu.... :-)) doslova a pokud by tam mel pracovat tak na 50% ty hodinky ztratí. Na to ze se tato technika moc nepoužívala usuzuji z toho ze dosud mnou nalezené a sledované součásti soupravy (i z fotek na webu - buzola, hloubkomer) bývají v nepoužitém stavu téměř nedotčené pravděpodobně ani nevybalené z obalu. Jo ted jsem si vzpomel ze jsme jednoho velícího důstojníka (vel. ženijni roty tehdy mjr.) v klubu měli a prave ten me tahal na lane a bez hodinek protože tehdy to byl nedostatkovy materiál ... :-)))) Jo ještě k tomu jak mohly být používány v civilním sektoru... taky nijak do r.89 civilní sektor zajišťovaly taky většinou Svazarmy policajti totiž měli strach se potapet do vetsich hloubek, pac to nebyli většinou potapeci tak zvali svazarmovce. Jednoho bývalého policejniho tu taky mame. :-)) Ten ale potapec byl.
  10. Mohu potvrdit že hodinky byly posílány (pokud chtěl človek zaručit vodotěsnost) i z malých okr. měst do Eltonu a to i v pozdějši době odhaduji cca r.1985. Mel jsem tam svoje PS II na opravě několikrát. Jenom pochybuji o tom že se hodinky používaly nějak masově k potápění. Spíš si myslím že ležely v bednách a byly postupně rozodkloněny.
  11. Tak ted lituju ze jsem do toho nesel.... :-((((
  12. Lukine nejak jsi v te stupnici zapomel na "tunaky" (ja bych je dal mezi SUMA a MM) jinak ja bych doporucoval SKX, me slouží vytecne... :-))
  13. To byly ty autavie co sly nedavno aukrem za 2951,-Kc .....??? Taky jsem se bil do hlavy ze jsem na ne zapomel!!!!!
×
×
  • Vytvořit...