Přejít na obsah

Naving

Členové_50
  • Příspěvky

    119
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Fanoušek značky
    AP, GO, IWC (bohužel, všechno pouze platonicky)

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Naving's Achievements

Učedník

Učedník (4/8)

  1. Nesúvisí to síce s hodinkami, ale naozaj existuje aj táto prevzatá forma (podobne ako kovboj, víkend, sveter,..).
  2. Dokázal by někdo identifikovat/potvrdit, co má v letošní sérii slovenské Let's Dance na ruce Ján Ďurovčík (choreograf, režisér, tanečník)? Jsou to Breitling for Bentley Flying B? Kvalitnější obrázek bohužel nemám.
  3. SBGA229 ale nemají korunku na pozici "4.5". Nebo žeby ta fotka tak moc zkreslovala?
  4. IWC ve filmu Aquaman a ztracené království. Jen škoda, že jsem na webu IWC https://www.iwc.com/at/en/journal/aquatimer-watches-in-aquaman-and-the-lost-kingdom.html nenašel tu verzi bez chrona, co byla ve filmu.
  5. ...nebo možná by také bylo dobré zkusit respektovat prosbu výše ve vlákně, a skutečně do příspěvku napsat, o koho se jedná, čím se proslavil a co má za hodinky. Příspěvek o "frajerovi" sice hodinky (resp alespoň značku) zmiňuje, ale také netuším, kdo to je a proč je frajer.
  6. Já bych se také k prosbě připojil, ale rozšířil bych to samé i na hodinky. Chápu, že zkušení členové poznají ikonické modely na první pohled, ale také u hodinek má každý hranici (co pozná na první pohled a co ne) jinde. Ideálně bych si představoval "Toto je Pepino, nejaktivnější člen Chronomagu, a na ruce má limitku Nautilus bez vlka" nebo "Tady je Ivan, konstruktér nejrychlejších hodinek světě, ale nevím co to má na ruce" (aby z toho bylo jasné, jestli chybějící zmínka o hodinkách znamená, že pisatel také neví a ptá se co to je, nebo jsou to tak známé hodinky, že to ani nemá cenu psát).
  7. Díky. Na fotce z dálky vypadaly trochu líp, než na PRIM webu, každopádně souhlas, že od IWC Da Vinci Perpetual Calendar je to krok špatným SMĚRem
  8. Pozná někdo co teď nosí slovenský premiér Robert Fico? Korunku to má +/- jako IWC, indexy jako Zenith, ale tento konkrétní model (s psacím nápisem ve spodní části ciferníku, jestli to není jen odlesk) neznám.
  9. Primky? https://www.prim.cz/prim-ok-a-bronz-le
  10. Až na ten malinký detail, že ještě potřebuješ hodináře, aby ti posunul ručičky, jinak budeš v "novou celou" (t.j. minutová ručička na "původní pozici 6") mít hodinovou ručičku o 15° mimo.
  11. Nejjistější bude zeptat se třeba tady https://www.myko.cz/poradna/zeptejte-se-nas/ a nafotit to podle jejich instrukcí
  12. Rozhodně lze souhlasit že "přístup Omegy k zákazníkům se nedá srovnat". Třeba když jsem se v Omega butiku v Praze asi před měsícem ptal, jak to vypadá s waiting listem na Snoopyho, tak mi paní řekla, že tam má 300 lidí a od představení hodinek před ca 2 lety jim do ČR nedorazil ještě ani jediný kus Takže evidentně závisí na tom, jakou pohádku si který prodejce vymyslí. Jinak přístup nic moc. Sice mi paní vyndala z výlohy hodinky, na které jsem se ptal, ale pak si stoupla za mne a kromě "60h rezerva" mi nic neřekla, vůbec se nesnažila nic prodat, nabídnout, vysvětlit, jen to vypadalo, že chce, abych byl co nejdříve pryč.
  13. Zajímavá volba. Po pravdě na Piaget jsem se ani nekoukal, protože jsem měl podvědomě zafixováno, že to určitě bude mimo rozpočet. Nevypadají špatně, až na ten 25mm strojek ve 42mm pouzdře (i když to není nijak neobvyklé). Proč nepopulární? Datejusty jsou/byly také v užším výběru, ale zatím vždy, když jsem se v Praze zastavil u výlohy, od návštěvy mne spolehlivě odradil pohled "sekuriťáka" zevnitř, abych tam vlastně ani nelezl. Co k tomu dodat... Schválně jsem ještě ověřoval datum registrace, ale ani skoro 10 let pobytu na "fóru gentlemanů" asi někdy nestačí. To, co ty máš nebo nemáš potřebu (ne)dělat, není nutně přenositelné na ostatní. Vlastně možná máš štěstí, že nebyl třeba urolog, protože to ostentativní poukazování na to, že zrovna ty nemáš potřebu na sobě nosit nějaké symboly, by tě pak mohlo mrzet. Každopádně děkuji všem, kteří věnovali svůj čas a přispěli názorem, který se drží tématu.
×
×
  • Vytvořit...