Přejít na obsah

R4DE

Členové
  • Příspěvky

    48
  • Registrace

  • Přítomen

Contact Methods

  • ICQ
    92894911

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Zlínský kraj

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

R4DE's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. R4DE

    Victorinox INOX

    Nakonec pořízena černá varianta na gumě. Zpracování super, safír, robustnost, perfektní chod korunky včetně trefení se na závit (pěkně dolehne) + její velikost + zapuštění do pouzdra. Líbí se mi, že sklo je mírně utopené pod úroveň pouzdra, což určitě přispěje odolnosti sice velmi tvrdého, ale křehkého safíru. Akorát lumi trochu slabší (než např. SKX007), ale pořád nad ránem jde čas odečíst čas i ve tmě. Tvar fixní "lunety" ve tvaru šestihranné matice mi taky velmi sedl. Někdo u návrhu hodinek fakt přemýšlel. Jsem velmi spokojen.
  2. R4DE

    Victorinox INOX

    Hodinky se mi velmi líbí. Zvažuju, že bych do nich šel, ale pořád nevím, zda na gumě nebo kovovém tahu. Raději bych i gumu, ale ta rozteč nožek je hodně atypická (21 mm) a pokud by tam byl tah, tak má toho člověk vyřešeno, ale zas je celý komplet až možná příliš těžký. Běžně mi guma vydrží (např. origo Seiko Z22) cca 1,5 - 2 roky. Tady u inoxů stojí origo řemen 1800, což mi přijde opravdu dost a nějaké alternativy jiných gumových řemenů v této rozteči jsem vůbec nikde nenašel. Co vy na to?
  3. R4DE

    Kroužek lunety Ray blue

    ojonas: Do myčky bych je raději nedával. Bude trpět těsnění + pokud by jsi použil vyšší teplotu, tak může dojít ke zkroucení věnce s indexy, to jsem už tuším někde na netu viděl.
  4. Prodejce mohu jedině doporučit - velmi dobrá komunikace, vše bylo řádně zabaleno a v pořádku došlo.
  5. R4DE

    Kde koupit SEIKO SKX007?

    Nakupoval někdo přes Creation watches? Musí se po nákupu pak řešit ještě clo a DPH?
  6. R4DE

    Orient Defender

    Podle mě, zejména šedá varianta nejde už moc sehnat. Já sám jsem koupil jedny z posledních kusů, co jsem na netu viděl. Konkrétně na amazon.co.uk v období Vánoc. Sehnat lze spíše černou variantu na tahu. Ta mi ale nepřijde tak originální jako šedá nebo krémová, která byla vyprodaná úplně jako první, byť mě osobně to vůbec nemrzelo. Možná se časem někde ještě hodinky objeví, ale moc v to nedoufám, protože jako něco v globálu nejde na netu sehnat, tak už asi nebude. Není to problém jako např. v případě špatného dovozu určitých modelů k nám do ČR.
  7. V hodinářství se stežejky dají normálně sehnat. Jen jde pouze o ty klasické - tenké. Průměr těch od Seiko si přesně nepamatuju, ale myslím že by se to dalo někde na netu dohledat
  8. Důležité je při broušení zachovat vysoké otáčky. Já tu stěžjku upnul normálně do sklíčidla vrtačky, která zvládne cca 2800 ot. Na naprosto ideální broušení je potřeba ještě víc, ale tady to postačí. Možná by to šlo i akučkou, ale ta se pak zbytečně vybíjí. Zvolim vhodné otáčky a na ve vrtačce upnutou stěžku začnu působit brousícím kotoučem např. z nějaké dremelkovské sady proti směru otáčení stěžjky - dochází k úběru materiálu. Je jasné že se kotouč ničí - jeho kruhovitost, neboť by se po správnu měl taky otáčet, ale to v ruce jaksi nejde že. Nicméně na tohle to stačí. Jo a je ještě dobré si ten zbroušený proměr průběžně kontrolovat posuvkou, aby si to člověk zbytečně moc nezeslabil. Co si tak pamatuju tak jsem to dělal tuším na hodnotu 0,8 až 0,9 mm, případně si změřit tu původní tenkou. Ta je ale podlě me zbytečně moc utopená, dá se to tam dostat s trochou více materiálu. Akorát je ty tlusté stěžejky problém sehnat. Sám jsem je tu párkrát poptával a prd. Nechápu proč se to více běžněji nevyrábí. Co jsem si všiml tak asi dělá jen Seiko.
  9. Pokud se nepletu tak i u obyčejně stěžejky, která má ten přechod ostrý a navíc je zakončení hodnně tenké tak stejně nejslabší místo je válcová části někde uprostřed, případně v duté části, kde je opláštění tenké. Seiko stěžejka tenhle problém stírá - másilnější stěny a čepy.
  10. Právě že ne. Když to zbrousíš tak ti vzniká na přechodu menšího a většího průměru pozvolný přechod, jelikož brousící ktouček má určitý rádius. Není tam ostrý přechod, leda že by se člověk o to snažil. Já to mám přesně tak - rádiusem a stěžejka vydrží fakt hodně na tah, resp. působí-li síla kolmo na ni.
  11. Je to taky dané tím, že tlak působí na daleko menší místo (v případě tahu), než je tomu např. u řemenu takže pak dochází k poměrně snadnému zničení stěžejky.
  12. Doporučuju vyměnit za tlustší Seiko stěžejky u kterých je ale nutné zbrousit konce na menší průměr. Tohle je podle mě právě nejslabší místo celých hodinek této kategorie. Já sám kvůli tomuhle už jedny Maka ztratil.
  13. R4DE

    Orient Defender

    Mně ty komplikace přijdou takové ještě únosné a hodinky jsou pořád ještě docela přehledné. Klasické chronografy často postrádají přehlednost.
×
×
  • Vytvořit...