Přesně tak, a navíc se z toho "domacího kutilství" dá udělat espresso lepší než v kdejaké italské restauraci. To nemluví o českých hospodách kde je v nabídce tzv. piccolo a místo espressa je bazén špinavý vody.
Jsou nutné ještě nějaké úpravy ... a to vyměnit přetlakové misky (má dvojí dno, jedno plně dírkované po celé ploše a druhé - vnější s jednou dírkou) za misky které mají jedno plně dírkované dno a trysku na páru. Chce to ještě kvalitní mlýnek (né ten nožový s vysokýma otáčkama) ten kafe přepaluje. Pak vše funguje perfektně.
Zjednodušeně. Když kávu .. tak čerstvě praženou, cca 1 týden odpočinutou, pak namlít na správnou hrubost, nechat nahřát mašinku na požadovanou teplotu včetně páky ... šup s tím do páky, řádný tamping. Pokud je dobře namleto (myslej tím správnou hrubost), vyteče za cca 25-28 sekud, objem do max. 30ml esspresa