Ty jo. Koukám a zase si tu nadělám... Používám klasický karborundový brousek na kosy. Přijde mi jemný až kam, je to určítě tak 25 let staré. A hlavně je "velký", což já, nešika, potřebuji. Dřív, bo otec ze před druhou světovou živil jako holič v Germánii, tak zbyly i karborundové na břitvy ale to už je tak šíleně jemné, že jsem to zavrhl. Tedy nevím, nožem jsem holil naposled někde na intru chlupy na ruce když jsme se vytahovali, od té doby ne. Nožem spíš řežu takové ty domácí a lesní a polní řezací materiály. Tam mi to postačuje velmi dobře. Nehledě na to, že na kosy jsem dost háklý naklepávání jsem se učil pár let a mám pocit, že jejich ostří je náročné až běda. Včetně materiálů. Tedy pokud někdo nemá takové ty české a ruské kopáče. Břitvy jsem se taky učil brousit ale nějak nemám důvěru ke svým rozklepaným rukám, takže zůstalo jen u "trénování" co kdyby jednou a i s řemeny je to v šupleti. vlastně už jen památka. Někdy se tím uklidňuji abych nezapomněl a zapomíná se ten grif docela snadno. Nevím ale na nože mi přijde kabrousek s ocílkou optimální a ocílku moc nepoužívám, leda když je někde zabíjačka... Ale beru to, že jsem ignorant, jak to zde čtu, čiže to berte jako amatérský názor. Ale postačující. Jo, když někde turistím nebo bágluji tak mám kabrousek ulomenej aby byl lehčí a nevadila ztráta... Je fakt, že tam zase netahám krom Forestra nic lepšího jak ty levnější Mory. Tedy pevné. Už proto, že je to měkká uhlíkovka která se podle mne hodí víc do lesa.