Přejít na obsah

Eddie66

Členové
  • Příspěvky

    12
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli Eddie66

  • Datum narození 10. května

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Fanoušek značky
    Seiko, Prim, Certina, Longines

Eddie66's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. To Joskas: Ano tak jsem to myslel, možná jsem to špatně formuloval. Není to obsah zlata v materiálu pouzdra, ale o tloušťku vrstvy toho zlatého pokovení.Nakonec už prý používali vrstvu jen 0,003 mm , která prý šla do háje po pouhých třech letech. V rámci šetření šla kvalita dolů.
  2. Rok výroby by šel určit přibližně po sundání dýnka. Pokud je tam kalibr 68.3 byl by to rok výroby od toho roku 1975 do cca roku 1977. V roce 1977 začali používat kalibr 68.4 takže pokud je tam tento, byly by vyrobené po roce 1977. A dále by šel rok výroby upřesnit podle označení pozdra, jak silnou vrstvu zlacení pouzdro má. Pokud tam najdeš značku P15, tak ta se používala v letech 1974-1981. Pak v rámci úspor zlatou vrstvu ztenčili a označovali pouzdro P10. To by znamenalo rok výroby 1982- cca 1989. Po tomco roce zase obsah zlata snížili a na pouzdru už žádné značení o obsahu zlata neuváděli.
  3. Pokud je kombinace pouzdra stříbrno-zlatá, tak se dávaly oranžové vteřinovky. Rolex s bílým ciferníkem se dělaly v kombinaci pouzdra stříbrno-zlaté a ty měly oranžové vteřinovky, dále celostříbrné se stříbrnou vteřinovkou a celozlaté se zlatou vteřinovkou. Rolex se zeleným ciferníkem měly určitě vždy oranžovou vteřinovku.
  4. Je to super kniha, taky mě ji přinesl pod stromek Ježíšek.
  5. Můj názor je , že na tom návrhu máte obráceně číslovanou lunetu, přece indexy by taky měly být ve směru hodinových ručiček od 1-60 a ne obráceně, a ta červená kruhová výseč ma být vpravo od dvanáctky.
  6. Jojo už to změnil, cena byla od 100Kč a i to "jemně odřené sklíčko" již z popisu vynechal. Jako by to tady četl.
  7. Nové forum se mi líbí, sice si budu muset na lecos zvyknout, ale jinak super. Hodně mi to připomíná CS Satellite forum.
  8. Při dnešním brouzdání netem po hodinkách jsem narazil na tuto aukci. Nějaký zoufalec nabízí SEIKO 5 a píše, že je nutná výměna baterie ! Fakt borec - asi hodinář, že tak přesně specifikoval závadu http://aukro.cz/item199399279__vodotesne_p..._automaty_.html
  9. Teď už ti můj příspěvek asi nepomůže, ale jak budeš příště shánět nějaké super boty, tak mrkni na http://www.666.cz/gothic-metal-punk/e-shop...0-BOTY-NEW-ROCK jsou tam některé svělé modely, ve kterých tě nikdo nepřehlédne. A k tomu ještě nějaké supr hodinky a je to !
  10. grga_pitic : Benchmade je samozřejmě hlavně výrobce kvalitních nožů, často s doživotní zárukou, ty hodinky co davaji k některým nožům si asi někde nechávají dělat se svým logem. A Brachypelma smithi je opravdu můj sklípkan, chtěl jsem ho vyfotit s novými monstry, připadalo mi to jako vkusné přirovnání monstra hodinky a dokonalé monstrum k zabijení - sklípkan. Jenže pavoukovi se to nelíbilo, byl z toho nervozní tak jsem toho nechal. Snad jindy, ale ten popisek jsem již dole nechal. Ale je vidět, že máš dobrý všeobecný přehled i v jiných věcech než jsou hodinky (pokud jsi nedal hledání v google :-) )
  11. Tak asi před hodinou jsem koupil od Kubsona svoje první automaty. Jsou to dobře známé SEIKO Orange Monster. Domluvil jsem se s Kubsonem přes jabber a do hodinky už byl u mne, Je radost s ním obchodovat, nechtěl jsem původní kovový tah, ale kožený Hirsch a Kubson mě to vyměnil k mé plné spokojenosti. Takže ještě jednou díky Kubsone !
×
×
  • Vytvořit...