Přejít na obsah

M.Kus

Členové_50
  • Příspěvky

    50
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele M.Kus

  1. M.Kus

    CERTINA OWNERS CLUB

    Pěkný.... k těm je i ta krásná krabička viď.
  2. M.Kus

    CERTINA OWNERS CLUB

    LukasX - a šel do koše nebo do šuplíku? Na ty své sem si koupil černou kůži ale chtěl bych ještě hnědý s origo motýlovou sponou - šířku mám 20mm.
  3. M.Kus

    CERTINA OWNERS CLUB

    AndyAaron - pěkný ať slouží.
  4. M.Kus

    CERTINA OWNERS CLUB

    LukasX jo ty se mi líbí i s tím původním reminkem.
  5. Promiň nebyl jsem tu - jakou vzdálenost....? Myslíš tím od stěžejky ke stěžejce nebo až do konců nožiček? Zítra to změřím.
  6. M.Kus

    CERTINA OWNERS CLUB

    Tak ty sou hodně dobrý - krásná 12 Sent from my iPhone using Tapatalk
  7. M.Kus

    Certina DS PH200m

    Jo zabili to ale jednou drobnosti.... je tam plastove sklo což nechápu. Všude i na nejlevnějších hodinkách za 7 tisíc mají safir a zde dají plast velká škoda.
  8. Sem tu hledal kdo je BERKUS - to už je skoro sprosté slovo. Já chtěl říci, že když sem tu četl o vystěžejkovačích skoro jsem začal raději schánet ty kleštičky a přitom to s tím obyčejným vystěžejkovačem jde dost snadno a rychle.
  9. Zdravím, napíšu svou zkušenost. Když jsem tu četl vlákna o stěžejkovačích tak sem z toho měl skoro pocit, že to vzdám. Nicméně nakonec sem do toho šel. Bergeon 7767-F Doma jsem vytáhl několik starých hodinek - vyndal nandal ocelové tahy, vyndal nandal kožený řemínek vše cca kolem 30s Potom jsem ubíral články na ocelovém tahu což šlo také dobře a cca kolem 2-3 minut jsem měl vždy hotovo. Pak došlo na nové švýcarky - tady nastalo zdržení jelikož jsem hodinky preventivně olepil izolačkou což trvalo tak 5 minut než to bylo tip top. Nicméně nový kožený řemínek opět max 30s potom sem nandal stěžejky na NATO řemínek a později sem si zas nahodil ocelový tah na test jak to jde a opět přehodil na NATO. Vše jsem dělal v leže, sedě jen tak na koleni na posteli - nebylo nutné s tím jít ani ke stolu, nástroj se mi nevysmeknul, vše šlo hladce. Tak nevím, ale opravdu na tom není nic složitého a to se mi ještě docela klepou ruce. Vidím to tak - prostě se s tím nesrat a nasadit zabrat a je to - pokud k tomu někdo přistupuje tak, že se vystresuje předem, potom to asi opravdu nejde. Ten nový Bergeon 7767 co mám má masivnější profilaci v kuse po celé délce držadla - nicméně musí to jít s každým stejně, podle mě jde jen o design. Samozřejmně levné měkké vystěžejkovače tam asi budou nastávat problémy.
  10. Ten řemínek vypadá vážně pěkně. Zrovna včera jsem sundaval novej koženej co sem si objednal a říkal sem si proč tam neudělají taky výřezy, tak u Omegy to už někoho napadlo. Nicméně i tak sem ho měl za 30s dole. Ale potěšilo by to mít tam okýnka.
  11. Díky jj na té kůži k tomuto modelu se mi nelíbilo, že nemá kontrastní prošití a motýlovou sponu, tak sem si nechal objednat řemen z jiného modelu. Nicméně kůže už je dole a půjde tam zas až na podzim, teď jsem nahodil NATO - snad během dne udělám foto.
  12. Tak koženej řemínek dorazil, tak jsem ho dnes vyzvednul a nechal si ho dát na hodinky. Jak bude čas udělám fotku, ale za mne to vypadá výrazně líp než originální kombinace s koženým řemínkem.
  13. Mě to baví fakt Když jsou hodinky dělaný jako sportovní tak se jim nemůže nic stát dokud s nima netřísknete o beton. A řešit otřesy z turistických hůlek... taky řešíte jestli se vám při běhu nevytřese plomba v zubech? Když si čistíte zuby máte sundaný hodinky? A co bazén, skok do vody....? Já nevím, ale věci jsou od toho aby sloužili lidem a né naopak.
  14. Děkuji oběma. Ty řemínky - mě rozhodila fotka kde to vypadalo na bohaté příslušenství, ale asi jen někdo v e-shopu přidal fotku toho setu řemínků co se dá přikoupit. Ta odolnost - to je skoda myslel jsem že to má nějak víc zesílené sklo a pouzdro než je dnes běžné. Ale vypadají opravdu krásně, třeba časem..... Budu se na ne muset podívat v reálu. Že já sem tu na fóru vůbec zůstával
  15. Trochu oživím, dnes jsem koukal na Zeppeliny za 8 tisíc v automatu. Model 7666-1. Hodinky vypadají kvalitně zpracované a mají nádherný retro design. Za tu cenu zajímavej kousek. Dražší kousky jsem bohužel zatím nikde nepotkal.
  16. Krásný hodinky Zajímalo by mne, jsou také ,,nárazuvzdorné,, tak jako Alpinery 4 nebo mají jen běžnou odolnost? Případně kdyby někdo mohl rozvést v čem je ta větší odolnost u Alpineru. Ten datum - mě se to líbí a předpokládám, že je to proto, že strojek je pootočen na korunku, která není na trojce. Nakolik velký problém je nastavit přesně vnitřní lunetu na 12 a zašroubovat abych s tím nepohnul? Ten strojek 525 to je Sellita 200 nebo 300? S jakou přesností to chodí? To výrazně vypouklé sklíčko - není to moc problém ve smyslu snadného robití? Nemá tendenci se poškrábat na hranách? Dýnko je šrobovací předpokládám? Je v balení nějaký další řemínek? Děkuji.
  17. olgojc - ta brutální nepřesnost ale není problém automatů jako takových, ale konkrétních strojků.
  18. Moc pěkný, gratulace. Mohu se zeptat na kolik to vyšlo? X < 100 nebo X > 100
  19. Powermatic 80 Z toho co se mi podařilo zjistit něco zde a hlavně zahraniční recenze a moje vlastní zkušenost je to takhle. COSC je certifikát udělený samozřejmně jen některým hodinkám - těm co si výrobce nechal odeslat na testy. Přesnost musí být -4/+6s za den. Oficiálně udávané rozmezí u Powermatic 80 je cca 25s, výrobce si dává rezervu pro reklamace. Jenže..... díky přesné kalibraci laserem a optimalizaci výroby, sériově prováděné na všech strojcích stejně ať jde o obyčejný nebo ty pro Chronometry, je reálná přesnost vždy do 5s a v podstatě všechny strojky Powermatic 80 běhají v reálu v normě certifikátu COSC i když ho samozřejmně oficiálně nemají. Většina uživatelů hlásí daleko nižší odchylky než 5s, těch 5s jsou spíše nejhorší údaje pro tento strojek. Mé měření je následující: Maximální denní odchylka je 2s do plusu Minimální denní odchylka je 0s Průměrná denní odchylka je 0,9s do plusu Měřeno 11 dní od koupě s různým denním charakterem od aktivních dní typu cyklistika a bazén, přes běžný den s pohybem po městě a v práci po válecí den. Pokud tedy pořád vybíráš a máš ve výběru Powermatic 80 máš u něj takovou jednu jistotu, bude výrazně přesnější než ostatní běžné strojky a nebudeš ho muset nechávat seřizovat. Také servisní interval je delší a bylo mi řečeno že není třeba servisovat dříve jak za 7-8 let. Strojek si první cca 2 měsíce sedá, po této době chodí prý přesněji jak když je v záběhu, no a jelikož je už teď velmi přesný tak možná hodí hodnoty jako quartz
  20. To stačí no, ale takhle je to krásný, což ty obyčejný pixly jinak nejsou no. Tak stejně ho nepotrebuju, ale kdyby někdo hledal něco fajnovějšího
  21. Díky. Obávám se, že rezervu jen tak nevyzkouším, jelikož je sundavám jen na spaní. Jinak zatím testovány běžným nošením, na silničním kole, při plavání v bazénu (za chvilku jdeme znovu) a ok. Přesnost zatím fajn, 11 dní a +10s, takže +0,9s/den. Uvidím po měsíci, dvou jak to bude chodit. Už se jinak těším na kožený řemínek co je objednanej. Dostanou zas trochu jiný vzhled.
×
×
  • Vytvořit...