Přejít na obsah

Climber

Členové
  • Příspěvky

    30
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Climber

  1. Ještě jsem neskončil s vybíráním. Čím víc se chronomagem probírám, tím víc je výběr těžší . SINN 203 Arktis každopádně v mém hledáčku zůstaly, TAG Heuery jednou provždy vypadly, ale přimotaly se Doxy. Ty mi přijdou dostatečně heavy tool. Úžasně se mi líbí model, který má Shag, model SUB750T GMT Caribbean. Přesně v té barevné kombinaci by se mi líbily, mám rád barvičky. Zjistil jsem, že obstarat Doxy znamená kus trpělivosti, jsou asi jen dvě cesty, buďto nákup na ebay nebo přímo ze stránky Doxa. Cena je 2790$. Všiml jsem si, že se zde s hodinkami této značky začíná čile obchodovat a proto usuzuji, že určitě máte zkušenosti, jak si vysněné hodinky obstarat. Je nějaký způsob koupit hodinky od Doxy v EU, aby odpadlo DPH ? Pokud bych se pro SUB rozhodl, chtěl bych je nejradši přímo z továrny, možná to je nehorázná blbost, nesmějte se mi moc. Mám pocit, že se zrovna Doxy v obchodech moc neobjevují, alespoň já je nikdy neviděl. Takže to je další dotaz, viděli jste obchod s touto značkou například ve Vídni, Berlíně, Drážďanech ? A poslední, pokud by se mi je nepodařilo získat ani od firmy, ani z obchodu, zbývá ebay, jsou Doxy hodinkami, které se fakují ? Třeba taková Eterna tímto nešvarem téměř postižená není a tak by bylo krásné kdyby to tak bylo i u Doxy. Kdo měl sílu dočíst elaborát do konce a poradí tomu patří velký dík. Ještě mám tu drzost ukradnout Shagovi fotku, to musím, snad promine. Chtěl bych totiž obrázek SUB ve vlákně mít. foto autor Shag. Děkuji. Editace : přehozené písmenko v názvu Caribbean
  2. Moc pěkný. Vzhledem k tomu, že se jedná o Certinu, bude cena příjemná a tím pádem "pracovní" hodinky jako vyšité. Datum potřebuju, ale než ho mít takhle dokurvený, tak to radši žádný. Škoda, mělo by se myslet i na takové "detaily". Abych nezapomněl, cena čirou náhodou není známá ? Editace : je systém DS opravdu k něčemu dobrý ?
  3. Co je špatnýho na kámo ? Otázka Petra_P se mi prostě nezdála, no a co ???
  4. Komu Petr_P : musím se vrátit k Tvému "opatrnému" dotazu, zda-li mé aktivity budou zahrnovat hloubkové potápění či pobyt v arktickém prostředí. Musím Ti kámo říct, že jsem otázku trochu rozdýchával. Prohlodával jsem se totiž chronomagem a zjistil jsem, že pokud se budu dívat na věc pod Tvým úhlem najdu zde nejednoho potápěčem. Usuzuju totiž podle hodinek Seiko Marinemaster, Doxa SUB a jiných. Dál jsem našel nejméně jednu elitní letku a nespočetně bombometčíků. Zeptám se Tě já. Kupujeme si tady hodinky exaktně podle toho nač je potřebujeme nebo snad také podle toho, že se nám například líbí značka, styl, strojek a další a další parametry ? Vzhledem k Vlastimil7664 kauze jsem k Aquagraphům, ač mě to mrzí, přiznám se, jsem lehký estét, povychladl. Ještě ne úplně zcela, ale polární SINNY začínají silně vítězit. Zatím nevím, kam si pro ně vyrazit. Chtěl bych je jako moula koupit v kamenném krámu, už jen pro ten pocit a konec konců i pro tu jistotu. Nevím, jestli se SINNY kopírují.
  5. Komu Petr_P : na opatrný dotaz odpovím s chutí, poradíš mi eventuálně něco lepšího nebo jen rejpáš ??? Profesionální potápění neprovozuju spíš naopak viz nick Climber. Polární krajiny taky ne, ale nizší teploty mohou být. Co já vím kam mě můj koníček zavane. Editace : Aldo, jsou teda SINN plněny Argonem nebo obsahují jakousi kapsli proi vlhkosti, jak psal Americkej ?
  6. Kolegové, děkuju za informace, obzvlášť HB63 mě potěšil. Strojek ETA 2892 s nástavbou Dubois Depraz kladu v než Valjoux 7750 a tiše doufám, že se nepletu. Strojek je pro mě víc než futrál, zkusím teda lovit TAG. Cena je prda, myslel jsem, že bude nižší,. Zkusím číhat, třeba se zadaří, štěstí se jednou unaví a sedne i na vola. Ještě jednou dík Editace : nemá Aquaracery někdo na chronomagu, že by se podělil o pár informací, třeba o zpracování ? Pouzdro a tah, to by mě tuze zajímalo.
  7. Přátelé, prosím poraďte. Sháním pro své více méně každodenní aktivity krásné a také odolné hodinky. Hodinky bych nosil pořád, nejsem zvyklý je sundávat ani na noc. Pochopitelně na drsné zacházení bych je sundával, to zase jo. Naším hezkým koníčkem se zabývám aktivně již řadu let, takže vím, jak se k těmto jemným strojkům chovat. Vybral jsem chronografy i když nejsem schopný zcela jasně vysvětlit k čemu vlastně stopky potřebuju, de facto k ničemu, pouze se mi líbí. Vybral jsem dva modely, v jednom případě jsem zvolil TAG Heuer Aquagraph, hodinky postarší, které se už nevyrábí a budou se obtížněji shánět. Nebojím se nákupu ze zahraničí, ebay se neštítím. O druhých nevím zhola nic, takže tady se musím spolehnout právě na vaše rady, které, pevně věřím, dostanu. Plusy a mínusy. TAG Heuer má lepší rozdělení sčítačů, takový elegantnější, víc se mi líbí. I když nejsem žádná slečinka, tak si na design taky trochu potrpím. TAGY mají také vyšší vodotěsnost, i když pozor Heuer a WR, Vlastimil 7664 by moh vyprávět, že . SINN bude mít zřejmě kvalitnější pouzdro a asi bude lépe slícován. Číselník se mi moc nelíbí, Ar v kroužku znamená Arktis nebo netečný plyn Argon ??? Strojek bude, hádám, stejný Valjoux 7750, nevěřím, že by si sním obě firmy nějak hrály, takovým iluzím nepodlíhám. Díky za každé info, za každý názor . Mimo jiný bych přivítal alespoň hrubej cenovej nástřel.Vím, že to bude těžký, ale máte zkušenosti, takže by jste mohli mít odhad. Editace : ilustrační fotografie
  8. Páni, to je nálož, takový krásný vlákno potěší v takový krásný ráno. Spousta nádhernejch hodinek, teda až na ty hnusný Paneraie a Breitlingy, ale ty Gasovy Ingenieury to vyváží, to jo, to zase jo !!! Nebo Omegy lukin_ovy, myslím, že Planet Ocean, škoda, že nenafotil Omegy De Ville Co-axial Rattrapante, to by byla paráda, tak snad příště. Editace : zapomněl jsem pochválit IWC Jay-Dolla a Longines Davida_B, ale to bych chválil ještě hodinu, takže atd.
  9. Nevím to určitě DavideC3, ale mám takovej matnej pocit, že zrovna v Rakousku je rychlost omezená. Kdyby mi někdo řekl, že se dá s 1.2 obsahem jet 207km/h, myslel bych si, že je lhář až na půdu. Na to, že máš najeto 3404km dáváš autu slušně počudit, záběh Ti asi nic neříká .
  10. Co takhle obligátní sunset ? Editace : fotografie s Fortis Mars se mi líbily.
  11. Gratuluji a bez rozpaku se přiznám, že závidím, samozřejmě, že v dobrém . Obdivoval jsem je v jiném vlákně a nemohl jsem se vynadívat na umně zdobený rotor. Mohl bych poprosit, až budeš mít čas, udělal bys fotografii ? Pochybuji, že luminiscence obsahuje tritium. Editace : překlep
  12. Chápu Chronoamatere , ovšem Steinhart Ocean Vintage GMT mají bezvadný strojek ETA 2893-2, který Ti zase jen tak každé hodinky nenabídnou, většinou narazíš na ETU 2824.
  13. Ty řvavé napodobeniny Rolexu stojí za h...o. Když už, tak alespoň Steinhart Ocean Vintage GMT, sice si protiřečím neb to je také kopie velkého R, ale alespoň modelu, který se dávno nevyrábí.
  14. Kdybys měl Mega Tenese náhodou blízko ke chronografům, našel jsem Ti ještě fotku Doxa SUB 600T Searambler. Dal jsem si opět pozor na vypadané indexy .
  15. Mega Tenese - zase bych 750T úplně nezatracoval. Hodně záleží na barvě číselníku, třeba žlutá je super.
  16. Climber

    IWC Ingenieur

    Škaredé až hrůza. Kde jsou ty časy starých, dobrých Ingenierů. Ne všechny designerské kroky vedou dopředu.
  17. Mám rád hory a skály, můj monitor zdobí Grand Canyon.
  18. Hmmm, to jsem provedl Doxe opravdu medvědí službu . Neuváženou fotkou jsem způsobil, že se místo neoddiskutovatelných kvalit Doxy, které mohou potvrdit majitelé přímo z chronomagu, rozebírá opadaná barva indexů z hodinek s nimiž španělský majitel prováděl bůhvíco. Editace : zatracená interpunkce. Ani teď si nejsem jistý, že je v pořádku .
  19. Doxa. Potřebuješ ještě nějaký důkaz ?
  20. Seastary jsem měl. Takže, jak píše Vlastimil 7664, korunka je šroubovací, navíc luneta hezky klape, malý potápěč na rotoru je fajn, ale jak říkam, nové neseženeš. Použité na ebay nebo chrono24 ano. Editace : interpunkce
  21. Na meshi určitě, na kůži teda ne .
  22. Jen na okraj, Tissot Seastar 1000 se už několik let vyrábí, takže je bude problém sehnat.
  23. Pěkný, moc pěkný. Já zase zariskoval a příští týden jdu objednat FRITZZe. Tím pádem mi zase nezbyde o delší o hódně delší dobu na hodinky.
×
×
  • Vytvořit...