Přejít na obsah

Beneeto

Členové
  • Příspěvky

    18
  • Registrace

  • Přítomen

Beneeto's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Death Valley...a kůže na kaučuku.
  2. ... Joo... The Man With Golden Gun... Aquaracer Day Date...neuvěřitelně blbě se to fotí se stovkou turistů čekajících na foto site
  3. ... aquaracer chronograph day date... včera na James Bond Island...v moři je mám nejraději...
  4. V kombinaci s tou velbloudí kůží jsou super, už jsem je měl na ruce, ale právě kvůli malé velikosti a hliníkové lunetě jsem dal přednost Breitling SOH 46 II v podobné kombinaci s černou keramickou lunetou, rezerva 70 h. Ale byly skoro v košíku...
  5. Test nových SOH 46 II - vyfotit je, to je oříšek.
  6. ...a ještě perlička...nakonec koupeno v Brně, jelikož Breitling používá elektronickou kartu jako záručák, který se načítá jak do systému, tak přímo na elektronickou kartu...což částečně eliminuje nákupy mimo AD. Ale němečtí prodejci mimo AD by uměli dát podstatně lepší cenu a na cestu mimo EU jsem nechtěl čekat...
  7. No, v podstatě jsem hledal nějakýho mladšího bráchu k Tag Heuer Aquaracer Day Date, který mám už pár let, cestujeme a šnorchlujeme v moři. Konkurent SOH byl Heuer Autavia na velbloudím tahu ... ale vyhrála velikost, keramická luneta a ten folding clasp...a Breitling.
  8. to Topkan: Video je to moc hezké, ale obávám se, že pouze reklamní a dle 50 let starých strojů natočené pravděpodobně v muzeu obuvnictví nebo přinejlepším v LV prototype centru. Realitě bude spíše odpovídat sériová výroba v Indii viz: TIMES NEWS NETWORK[ TUESDAY, JANUARY 09, 2007 03:43:24 AM BANGALORE/NEW DELHI: Didn?t we say India rocks the world? The venerable French luxury goods giant Louis Vuitton, part of the $17-billion Moet Hennessy Louis Vuitton (LVMH) group, is setting up its first manufacturing plant in Asia at Pondicherry through a joint venture, sources said. A ještě podobný: Prada have increased their manufacturing of product on the Chinese market and seem to be demanding the same price as Italian made products ? is this a sound strategy, will the market that Prada are so keenly chasing accept to pay the price for Chinese manufactured goods under the Italian label at such high prices and no doubt very high margins to Prada? Ale abych nebyl úplně OT - možná by se na tuto diskusi dalo založit separátní vlákno, tak TH používá kromě několika vlastních a zajímavých kalibrů, také standardní quartzové Rondy a Ety (Formule) a zajímavý vlastní elektro-mechanický strojek Calibre S - několikrát jsem si s ním hrál (dokonce chtěl i koupit, než se jsem dopadl jako většina z vás ) a viděl jsem tu i vlákna na toto téma. Přepínání času a chronografu, kmitání ručiček z módu do módu a ručičkový ukazatel datumu je fakt impozantní. Komu by tedy vadilo mít v TH třeba Rondu nebo ETU, TH mu nabízí i Calibre S, který jak v Linku, tak Aquaraceru vypadá výborně. A jen tak mimochodem, desetinásobnej rozdíl v kvalitě ani designu mezi Orisem a třeba Rolexem také nevidím, ani v tahu. Z TH mě momentálně láká Monaco LS, jsou dost designově a funkčně specifické.
  9. Pánové, tak tohle vlákno mě dost bere a to jak pozitivně, tak negativně - momentálně se jím zabývám a musím reagovat, raději se posaďte, ať vás moc nena..... Luxusní hodinky jsou pro většinu jejich majitelů, jak už slovo luxusní napovídá - společenským chlubítkem, pozérstvím a nástrojem pro kastování ať to vnímáme pozitivně nebo ne. Dávno už nenosíme hodinky jako nástroj měření času (jinak bychom nosili kvartzky nebo rádia, nejlépe od japonců). Souvisí s tím i strategie výrobců a v podstatě i vlastnictví těchto značek. Víme všichni, co mají společného Tag Heuer, Zenith a Hublot??? A když přidám Hennessy a Moët? A když ještě přidám Luis Vuitton (kteroužto kabelku za 30 tis., jste přítelkyni zamítli jako hloupý nástroj pozérství na nulovém základě bez souvislosti s funkcí, kvalitou ani designem)??? Jasně - vyjde vám společnost LVMH, majitel všech těchto značek (a řady jiných), jejíž šedou strategií je přesvědčit lidi, že společenské postavení a úspěch je třeba dát náležitě najevo, aby vám přinesl ten správný prožitek ze závisti a údivu ostatních. Já osobně jsem pro a nekritizuji to, jen popisuji skutečnost, která leze dost do peněz. Potom se ovšem najdou i fandové hodinek, kteří v nich spatřují technické skvosty, historii, kvalitu, design atd. - to také chápu - je to jako si koupit dvouválcové Moto Guzzi nebo Harleye - spousta klasických a podivných zvuků, vibrací, ale vzrušujících zvláštností ve srovnání s dokonalými, odladěnými japonskými stroji, ne? Myslím, že je to o touze se odlišovat, ale nezkoumejme potom, jaký je poměr kvality a ceny, zkoumejme jaký je poměr ceny ke specifickému zážitku, že jsem si právě přinesl TH nebo Omegy, nebo třeba první Ulysse Nardin - kde hned na prvních stranách manuálu zjistíte, že je musíte každé tři roky servisovat (za cenu celých Mido nebo Certin), aby vám vůbec šly (to platí i pro TH a jiné) - a trochu mě ta nesebedůvěra těchto prestižních hodinářů štve. Moje kolegyně třeba nosí pánské IWC, trochu jí při občasném nezátěžovém nošení odešla korunka a stálo to bratru 25 litrů (za to mám hezký ORISy, Mida atd.) Celý tento sáhodlouhý výlev chci zakončit slovy této IWC fanynky - kdo chce doma opici, musí mít na banány. Nezkoumejte co je v opici a pokud jste odboroví bossové, tak si na svých Breitlech seřiďte alespoň datum a den... (PS: také mám TH, ale stejně tak mám rád Oris nebo Mido, ale také Zenithy).
  10. Dodavatel do ČR je autorizovaný dealer a ten také potvrzuje záruční kartu, která je platná mezinárodně a v případě servisu používáš servisní kartu. Kdo hodinky prodává a jak luxusní má prodavačky /a také cenu/ není podstatné v případě, že je mu autorizovaný dealer nebo zastoupení ochotna dodávat. Pokud by se s TH cokoliv stalo, dost pravděpodobně skončí u Hanáka tak jak tak - i ty koupené v zahraničí pokud s nimi nepojedeš zpět. V podstatě je nutné koupit výrobek originální a se záruční kartou.
  11. To akicz: Nevim, kde je kupoval Humidor - /resp. chápu že ve státech/, zkus si je nechat nacenit na: www.hodinky-damske-panske.cz. Princip je vlastně kamennej obchod s prvním kontaktem přez web. Je tam docela slušnej prostor pro smlouvání )).
  12. Nedovolím si komentář, že komu se nenatáhne na ruce automat při běžným nošení, tak by se měl nechat vyšetřit jestli už včera nezemřel. To ber s humorem.. Mám 7750 v TH a běžně se při manažerském máchání rukou natáhnou nejen na noc, ale i na sobotu a kousek neděle. Na ruce cca 12-13 hod denně. Jinak rukou se daj normálně natahovat a přetáhnout nejdou. Klidně si je30x natáhni.
×
×
  • Vytvořit...