Přejít na obsah

fifousek

Členové
  • Příspěvky

    27
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli fifousek

  • Datum narození 19.7.1981

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Brno
  • Fanoušek značky
    RC modely a letectví

fifousek's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Stala se mi nemilá věc. Mladej chce tyto hodinky MRW-200H-1BVEF (prostě normální černé) a na nic lepšího nejsem schopný ho překecat. Tak jsem je objednal, ale poslali mi jinou barevnou variantu, takže jsem teď v háji, protože to do Vánoc nestihnem vyměnit. Tak mě napadlo, jestli je náhodou někdo nemá v dobrém stavu na prodej. A samozřejmě někde v okolí Brna, aby cesta nebyla dražší jako samotné hodinky Díky za pomoc.
  2. Tak jsem se po dlouhé době rozhodl zkusit něco nového, takového do přírody. Oko padlo na celkem neokoukané Seiko Prospex SRPA75. Kalibr 4R35 s hackingem a 100m vodotěsnost byli dost silným lákadlem. Jen ten rozměr... Jsem zvyklý na menší hodinky, ale říkal jsem si, že to prostě prubnu. Chvíle čekání a nová krabička se tetelila v mých nedočkavých rukách. První dojem velmi příjemný, nátah korunkou (není šroubovací), chvíli hraní s růžicí kompasu (a vzpomínání na určování světových stran podle slunce) a šup na ruku. Celkem mě překvapila nízká výška, ale ten průměr 42mm je moc! Mám celkem malou ruku a 38mm je pro mě ideál. I tak jsem na ně hned hodil nato a šel je provětrat s tím, že si na sebe nakonec určitě zvykneme. První den to nevyšlo a druhý taky ne. Inu, to chce pauzu, říkal jsem si. Asi po dvou týdnech na mě tak nějak samy vyskočily z krabičky - znamení! Šup na ruku a celý den spolu. Jak to krásně... nefunguje. Prostě si spolu nesedíme :-( Ono nejenom to pouzdro, ale i ty cifry jsou na mě jakési moc výrazné a předimenzované. Než je tedy pošlu z domu, tak jsem alespoň udělal pár fotek. Snad se vám budou líbit.
  3. Jsem chtěl zkusit, jak to bude vypadat na koženém nato. Jelikož nemám 20mm, tak jsem je navlékl na 18mm. Až na tu lochnu to kupodivu to moc hezky ladí s lumi, které se dnešní sluníčko vyloženě líbí. Bohužel to tím telefonem prostě nechytím...
  4. Ty krémové se mnou škubly tak, že jsem si vylél mléko na klávesnicu. Už je uklizeno a mohu se kochat.
  5. fifousek

    Symboly

    Toto by mělo pomoct: http://www.seikolcd.com/Seiko_LCD/Docs_files/SEIKO%20Case%20Servicing.pdf
  6. Po celkem tvrdém pádu na dlažbu se mi ohnula dutinka na korunce. Nevíte, kde by se dala sehnat korunka na nové Strely (model 1254 s 3133)? Děkuji za rady.
  7. Díky za nabídku, ale na mě jsou moc masívní a navíc nesplňují mé požadavky pro rychlý sport. Musím ale uznat, že dle fotek jim olive nato dost sedne ;-)
  8. Už jsem na ně taky narazil. Sice zadny odvaz, ale účel asi splní. Ještě ale raději chvili počkám a třeba najdu digi, které se mi i líbí :-)
  9. Prodaly se zrovna ve chvíli, kdy ručky mých Casií tančily čardáš :-)
  10. Trochu jsem brouzdal na netu a ručičky tím definitivně opouštím. Zaujalo mě např. AE-1000W-1AVDF. Jen mám obavu, že jje to na moji ruku prostě moc velké. Nevíte, jestli nějaké Casia používají i datum ve formátu dd/mm? Všude to vidím jen obráceně.
  11. To People: sice pouze digi, ale musím uznat, že na nich něco je. Navíc slušná WR. Není to tedy úplně ono, ale zařadím o úvah. To kuncak: ty Zodiaky jsou zajímavé, ale stejně jako Tissot bych je asi nepoužíval dle záměru. Navíc se obávám vyšší hmotnost pouzdra.
  12. Prosím vás o radu s výběrem hodinek pro takovéto sportování a prostě žádné zacházení v rukavičkách. Nosím na takové účely postarší Casio AW-45, které mi tedy plně vyhovují. Vlastně až do dnes, kdy si po badmintonovém zápase odnesly 20 min zpoždění. Nemám moc rád digi (tato Casia jsou kombi), takže preferuji ručky/kombi, i když vím, že jim ty rázy asi moc nesvědčí :-( Důležitá je pro mě čitelnost, světlý cifr výhodou. Datum + stopky. Nic víc vlastně nepotřebuji. Dost jsem si zvykl na nato i z toho důvodu, že krásně sedí i na mou 16,5cm ručku. Proto taky hned vyřazuji Géčka, u kterých mi navíc vadí hrozný chaos na cifru (snad jsem teď moc lidí nenaštval). Protože se jedná o ryze účelové hodinky, představuji si cenu max. litr. Samozřejmě se také nebráním něčemu nevyžívanému ze šuplíku. Těším se na vaše rady.
  13. Chlapi, neřeším indexy. O čtyřce vím. Jde mi o pětku pod nápisem Globus.
×
×
  • Vytvořit...