Přejít na obsah

de-tomaso

Členové
  • Příspěvky

    48
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Praha

de-tomaso's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. S tou odchylkou to samosebou také považuji spíš za náhodu...zkrátka se to sešlo... doba nošení, doba kdy leží v šuplíku, "tlak vzduchu"... Další řemínek byl také zakoupen :-) .... myslím, že hodinkám sluší o dost více... přijdou mi nějak příjemnější... kombinace modré a hnědé.... ale možná je to jen dobrý pocit ze změny...
  2. Chtěl bych jen trochu doplnit tohle moje téma. Hodinky se po pár měsících začaly poměrně slušně předcházet, nakonec to bylo i 2 minuty za den, což mne docela zneklidnilo. Vzal jsem je tedy v létě na seřízení do hodinářství na Florenci. Druhý den bylo hotovo a volali mi, že si je mohu vyzvednout. Pár dní šlapaly přesně, ale pak se odchylka začala zase zvětšovat.... až na +8 - 9s za den kde se to ustálilo.... (což ale už byla docela slušná hodnota) Pak jsem si ale všiml, že dýnko hodinek jakoby nedoléhá natěsno. Stále mi to vrtalo hlavou, a bál jsem se o vodotěsnost. Nakonec jsem si koupil takový ten hodinářský klíč .... (na odšroubování dýnka) a zjistil, že mi tam v hodinářství dali špatně těsnění, to se skříplo do závitu, a dýnko logicky nešlo plně zašroubovat... takže jsem to těsnění v rukavičkách a s pinzetou dal tak, jak mělo být, dýnko opatrně zašrouboval a dotáhl. S tím, že jsem nic nepokazil, jsem si poměrně odfoukl. :-) Co se ale nestalo.... hodinky kupodivu začaly jít tak přesně, že tomu stále nemohu věřit. Nosím je každý den, s výjimkou víkendu ... prakticky denně natahuji... a hodinky jsem již více 6 měsíců! neseřizoval... a odchylka je -1 minuta. .... což si myslím, že není marné... v přepočtu se zpožďují zhruba 0,3 s /den. Takže hodinářství u mne + za kvalitu seřízení + za cenu + za ochotu a rychlost - za nepozornost při vkládání těsnění a uzavírání hodinek. Ale to jsem jim již odpustil. Netuším, zda tahle věc mohla mít vliv na přesnost chodu...pochybuji... ale člověk nikdy neví.
  3. Což ten limit bych i posunul pokud by se mi hopdně líbily.. ale mne se tenhle styl pro holku nezdá... přijdou mi spíš pánské... Dámské Sinn jsou třeba nádherné tyto... http://www.chronoshop.cz/sinn-456/sinn-456-tw70-wg ale tam je cena opravdu dáááleko za limitem... :-)
  4. To mne nenapadlo.... na tom je něco pravdy... ona asi nepatří mezi ty ženy, které by bavilo si s hodinkama hrát a stále je hlídat, natahovat a zkoumat... Ještě zvážím.
  5. Zdravím všechny čtenáře, mám prosbu. Rád bych dal přítelkyni něco za narození našich dětí. a napadlo mne (co jiného), že bych jí chtěl dát nějaké pěkné dámské hodinky. Představa je cena do 10 - 20 tis. Safír sklo Mechanika anebo automat Velikost 32 - 38mm Vodotěsnost 50+ (raději 100m) Mne se líbí například tyto Hamiltony http://www.hamiltonwatch.com/collection/american-classic/jazzmaster/seaview-auto/h37425112 ale netuším zda se budou líbit přítelkyni.. ... ale vše co jsem psal splňují. Kdyby měl někdo tip na jiné hodinky, budu moc vděčný. Případně i tip kde je dobře koupit. Díky Tomáš
  6. Ahoj všem, nevíte který hodinář v Praze by se dal doporučit na servis strojku Unitas 6498? Hodinky se mi začaly z ničehonic předcházet cca za 2min/den ... možná jsme je někde zmagnetizoval, nevím.
  7. Jak už zde psal Gonga... šel bych v této cenové kategorii do Seiko... Safírové sklo, 100m vodotěsnost, kovový tah, kvalita, čitelné (velikost pouzdra 35mm a více) ..vše splňují třeba tyto: http://www.chrono24.de/seiko/womens-chronograph-watch--id2780130.htm?dosearch=true&searchexplain=false&resultview=list&sortorder=0&maxAgeInDays=0&watchTypes=U&gender=1402&priceTo=300&usedOrNew=new&caseDiametermore=1&caseDiameter=34&caseDiameter=35&caseDiameter=36&caseDiameter=40&caseDiameter=41&waterproof=911&waterproof=0&glass=205&braceletMaterialmore=1&braceletMaterial=421&braceletMaterial=407&dosearch=true&urlSubpath=/search/index.htm nebo tyto: http://www.chrono24.de/seiko/sportura-white-dial-stainless-steel-and-white-ceramic-ladies-watch-sndx95--id2572312.htm nebo Victorinox http://www.chrono24.de/victorinoxswissarmy/womens-classic-alliance-sport-chrono-watch--id2566371.htm
  8. Jsou krásný. Hlavně s koženým řemenem mne berou za srdce. Kdysi jsem po BC4 koukal ale nekonec se nerozhoupal.... třeba za rok...dva... :-) Každopádně také přeji ať "spolehlivě a přesně" slouží a ať z nich máš nekončící radost. :-)
  9. Nádherný hodinky. Fakt se mi líbí. Jediné co bych asi změnil je barva ciferníku, nějak mi nesedí (pokud mi monitor zobrazuje správně nádech do bronzova) - více by se mi líbila nějaká neutrální, šedá či tmavá stříbrná... ale to je samosebou otázka osobních preferencí, stylu oblékání a stovek dalších věcí. :-) A strojek a jeho úprava to je kapitola sama pro sebe. To mi tzv. padla brada. :-) Krása. Ať dlouho spokojeně slouží! :-)
  10. Tak to mi padla brada....... uf... krásný. A ten stav je neskutečnej. Strojek potěcha pro oko. Opravdu nádhera. :-)
  11. Taky se mi moc líbí. Hodí se jak ke košili tak si je klidně dovedu představit i u obleku. A co sem opravdu šoupnout nějaké lepší foto ... + parametry, model, strojek, atd... ?? :-)
  12. Zápěstí mám něco přes 20cm. Ta velikost 44mm je opravdu akorát. Řemen je vždycky otázka už takového "doladění" a momentálního rozpoložení :-)... myslím, že za rok už budu shánět novej. :-)
  13. Tady jsou ještě na ruce.... ale bylo špatný světlo tak se předem omlouvám.
  14. Tak už mám nový řemínek... a myslím že jsem dosáhl "vyváženosti" kterou jsem hledal.... co myslíte? :-)
×
×
  • Vytvořit...