Přejít na obsah

kerensky

Členové_50
  • Příspěvky

    68
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele kerensky

  1. Byl jsem tam o víkendu. Taky obsluhovala slečna. Už od dveří jsem hlásil, že jdu jen očumovat a i tak byla velmi ochotná. Některé kousky vytáhla v rukavičkách z těch jejich skleněných boxíků a ukázala mi je a vstřícně odpovídala na všechny moje dotazy. Jen mě mrzí, že dostat se k hodinkám, které mi alespoň trochu vyhovují chce tak 70tis. Naživo mě nejvíce zaujala řada Spartak (na stránkách Eltonu jsem si jich přitom nikdy moc nevšímal) - ale pouze ty s reliéfním ciferníkem.
  2. Je to tak. Nátah je jednostranný. Je to i vidět na tom jak je tvarován rotor - výrazně snáze se mu točí ve směru hodinových ručiček. Strojkům vůbec nerozumím, ale z toho jak hodinky fungují (a v porovnání s mými Seiko 5) usuzuji, že by to mohlo mít vliv na rezervu chodu, která je menší než u Seiko 5.
  3. Na tomhle fóru ti většina řekne, že Seiko... Osobně bych je taky bral - vzhledem k ceně a hezkému tahu.
  4. kerensky

    SEIKO 5

    SKX007?, Monstry? Tady?:offtopic:
  5. Gratuluju. Opravdu skvělá volba. Čisté, nekomplikované hodinky. Zajímavá korunka. Hodně dobrá věc je na tomhle modelu to staré logo, to se jim povedlo. Užij si je!
  6. kerensky

    SEIKO 5

    Dá se nějak specifikovat co jsou to dražší pětky? Např. řada typu "SNQZ" atd.? Nebo dva tři konkrétní příklady, já už si to pak dohledám. Takhle nevím od čeho se odpíchnout...
  7. kerensky

    SEIKO 5

    Několikrát jsem v tomhle vláknu zaznamenal, že si majitel pětek stěžoval na kvalitu tahu. Přijde mi ale, že plechový tah je u pětek standard. Nebo se mýlím? Existuje nějaká pětková řada, která nemá plechový tah? Dají se vůbec koupit pětky s originálním kvalitnějším tahem?
  8. No právě... Upřímě nevím, protože Hamilton jsem nikdy tak úplně důkladně neprozkoumával. V pohodě se tyhle věci dají koupit od firem jako je Seiko, ale Hamilton už není taková masovka. Samozřejmě to ale není neřešitelný problém. Minimálně je v ČR nebo na Slovensku nějaké zastoupení té firmy, přes něhož se to dá obědnat. Nechtěl bych ale znát jejich marži.... to je ale čirá spekulace, třeba s tím tady na fóru má někdo zkušenosti a dá se to bez problémů vyřešit. Ale už jenom proto, abych se vyhnul těmto problémům, bych koupil verzi s tahem a dokupoval řemen než naopak.
  9. Dělám si z toho tady vlákno sám pro sebe, za což se omlouvám, ale třeba se to někdy bude někomu hodit. Další modrý objev Orient Star WZ0031DV
  10. kerensky

    SEIKO 5

    Pětková variace na Rolex Date Just (s + day)? SNXJ89
  11. Jsou i na kovovém tahu. Podobně hezký řemen se dá dokoupit...
  12. Ještě pár dalších fotek PA300545.bmp PA300559.bmp
  13. Na recenzi nemám, tak se pokusím shrnout alepoň pár prvních dojmů: - po třech týdnech mě hodinky baví pořád stejně, je to hezky zpracovaný, solidní kus železa. - velikost (45mm s korunkou) je tak akorát, resp. maximální velikost pro elegantní hodinky. Líbí se mi přiměřeně plastické prvky na ciferníků, hezký je třeba chromovaný rámeček kolem data/dne - pouzdro je celé leštěné, pouze vrchní část nožek má matné plošky - indexy minut jsou na "mantinelech" ciferníku - poměrně silná luminiscence je pouze na ručkách - korunka je výrazná, zdobená, přes částečné zapuštění se s ní dobře pracuje; není bohužel signovaná - trochu mě mrzí rozdílné fonty data a dne, kdy je datum výrazně silnější - mile mě překvapila vodotěsnost - 100M - kterou jsem ale netestoval a asi ani nebudu... - zprvu jsem byl rozpačitý z řemínku, protože bych raději přivítal "opravdickou krávu" než "falešného krokodýla". Řemínek je i poměrně tenký (na výšku). Úvahy o nahrazení mě ale brzy přešly, protože na rozdíl od jiných falešných krokodýlů, které mám, se ani v náznaku neloupe a působí solidně. Šedé prošití se ke stylu hodinek dokonale hodí. - Motýlová spona je povedená, se signací Citizen. - Velmi silnou stránkou hodinek je průhledné dýnko. Strojek je přiměřeně zdobený. Rotor je velmi netradiční, má nápad, což oceňuji. Také je velmi "živý". Stačí s hodinkama jemně štěrknout a roztočí se jak divý. Má velkou setrvačnost - můžete jej dlouhé vteřiny pozorovat jak se točí, což u mých jediných jiných automatů - Seiko 5 - nelze, hned se zastaví. - Na rozdíl od zbytku hodinek, strojek asi pouze odpovídá ceně. Zpožďuje se v průměru o 8s/den. Pro mě ale nic tragického, jsem zvyklý na 2min/den z původních Prim Diplomat... - Celkově skvělý poměr cena/výkon. Po Praze jsem okukoval pár levných švýcarských hodinek (do 8 tisíc) podobného typu a ty na mě nepůsobily ani z daleka tak propracovaně. Jediný přiměřený konkurent nakonec byly Orient CD0F002B, které jsem ale nakonec zavrhnul kvůli menší velikosti a názvu firmy a jeho logu, které nejsem schopný překousnout - nápis "Citizen" - je proti tomu krásně střízliv. Coby uvedení do světa mechanických hodinek je to paráda a něž našetřím na vysněné ORIS, tak se z nich nějaký ten měsíc budu hodně těšit.
  14. Já jsem začal černými, pak přišly modré a teď hledám bílé... Takže bych rovnou koupil oboje... Ale pokud se hlasuje - jsem pro černé.
  15. Jde asi všechno, jen to nebude jednoduché, levné a elegantní. Hodinky s podobným tahem jako mají ty Seiko jsem na kůži viděl. Bylo to vyřešeno tak, že na nich zůstal ten poslední vnitřní článek, který zasahuje do těla hodinek a na něj byl připevněn řemen. Byly to nějaké diversky, tak to vypadalo celkem dobře. Bohužel to nemůžu dohledat, ale někde tady na fóru byly i fotky. Pokud bych to našel, hodím link.
  16. kerensky

    SEIKO 5

    SNK357 se mi líbí hodně, stejně jako jejich bílá varianta. Nejsou sice tak krásně modré jako ty moje, zato nemají integrovaný tah, takže se na ně dá nasadit i řemen, což bych přivítal.
  17. kerensky

    SEIKO 5

    Přidávám svoje nové modrásky SNKA05 :
  18. A ještě "jedny" SEIKO na kterési taky myslím s cenou v pohodě do tvého limitu
  19. Po delším váhání a potom co jsem si nechal poradit i zde na fóru, jsem pořídil své první mechanické hodinky, vymírající druh - automatické Citizeny (NP4020) Zatím velká, velká radost. Pár technických detailů: Citizen Mechanical Sapphire Collection Caliber: 4150, Automatic 21 Jewels Made in Japan Metal: Stainless Steel Case Screw see-through caseback Water Resistance: 100m Band: Leather Strap Glass: Sapphire Crystal Size: 45mm with crown
  20. Ty bílé - v modrém - jsem v dražbě koupil za 34USD + 25 USD poštovné. Pošťačka mi je přinesla až domů - tj. DPH jsem neplatil. Přišly asi za 10 dnů. Prodejce Pokemonyu na e-bay.
  21. Mám nově ty Citizen NP4020 a jdělají mi velkou radost. Je to solidní kus hodinek a přitom i v obleku vypadají dobře - velmi solidně, decentně a přitom i díky arabským číslům mají šmrnc. Zpracování je taky hodně slušné, prvky na ciferníku jsou plastické, průhled do strojovny je nádherný - hezky zdobené "kyvadlo". Zpožďují se zatím cca o 1 min. za týden - což není úplně málo, ale je to ve výrobcem uváděné toleranci (20s za den) Cena byla výrazně po tvým limitem - 190 USD + DPH - za ty peníze požehnaně muziky, ale pokud do nich chceš dát 7000, tak se můžeš odvázat i více...
×
×
  • Vytvořit...